Χ. Μαχαιρίδης

Αγαπητοί συνάδελφοι

Συμφωνώ απόλυτα με τη άμεση μεθόδευση του αγώνα , που αναφέρεται στο δημοσίευμα του σ. ΘΑΛΑΣΣΙΝΟΥ του Σάββατου 20-02-2010.

Επιπλέον θέλω να μοιραστώ μαζί σας κάποιες σκέψεις μου :

Είναι σίγουρα αναγκαίο να προγραμματίσουμε διαφορετικά τον αγώνα μας από εδώ και πέρα. Εφ’ όσον μας διευκολύνει το blog καλό θα ήταν όποιος επιθυμεί να καταγράψει οτιδήποτε θεωρεί αυτός ότι είναι χρήσιμο να κάνουμε , προκειμένου να επιτύχουμε τον στόχο μας , που φυσικά είναι η συνταξιοδότησή μας. Ας γράψει ο καθένας ελεύθερα αυτό που νομίζει αυτός ότι είναι το καλύτερο , χωρίς φόβο μήπως παρεξηγηθεί από οποιονδήποτε . Να θυμόμαστε όλοι ότι ο στόχος μας είναι ένας και μοναδικός: Η ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗΣ ΜΑΣ. Δεν νομίζω να ενδιαφέρει κανέναν από εμάς ποιος φταίει , γιατί οδηγήθηκαν εδώ οι καταστάσεις , γιατί το σύμπαν συνωμοτεί εναντίον μας . Εμείς όλοι θέλουμε τη σύνταξη που δικαιούμαστε και μόνο αυτή.

Όλα έχουν κάποιο κόστος. Όσο και να μη το δεχόμαστε αυτό είναι αλήθεια. Προτείνω να δημιουργηθεί ένα ταμείο , νομίζω ότι ένα ποσό 100 ευρώ είναι αρκετό ( 100 Χ 600 = 60.000 ευρώ ). Το ταμείο αυτό να διαχειρίζεται από κάποια επιτροπή που θα συγκροτηθεί κατά προτίμηση από οικονομικούς συναδέλφους .

Να ζητηθεί η γνώμη αξιόπιστων νομικών , ώστε αν είναι απαραίτητο να ξεκινήσει άμεσα αγώνας με ένδικα μέσα , με το σκεπτικό ότι επιθυμούμε άμεσα αποτελέσματα , γιατί ο χρόνος τρέχει σε βάρος μας. Εμείς στερούμαστε εσόδων για εμάς και τις οικογένειές μας.

Να ζητηθεί από βουλευτές να γίνει κοινοβουλευτικός έλεγχος με ερωτήσεις προς τον αρμόδιο Υπουργό . Να ζητηθεί η βοήθεια των Μ.Μ.Ε ακόμη και αν χρειαστεί να κάνουμε πληρωμένες καταχωρήσεις .

Να αναζητήσουμε στήριξη και συμμαχίες σε συνδικαλιστικούς φορείς ( ΟΜΕ-ΟΤΕ , ΓΣΕΕ , Τεχνικό και Οικονομικό Επιμελητήριο κλπ ). Να ελεγχθεί μήπως μπορούμε να απευθυνθούμε σε αντίστοιχους Ευρωπαϊκούς Οργανισμούς.

Νομίζω ότι η θέση μας είναι μια και μοναδική. Απαιτούμε την εφαρμογή των Νόμων του Ελληνικού Κράτους. Απαιτούμε το αυτονόητο. Οποιοσδήποτε με σοφιστείες προσπαθήσει να μας αντιμετωπίσει , το γήπεδο που θα παίξουμε μπάλα είναι αυτό και μόνο αυτό . Εφαρμογή των Νόμων.

Παρακάτω σας ανακοινώνω την επιστολή που έχω αποστείλει , σε σχέση με το θέμα μας.

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς

Χαράλαμπος Μαχαιρίδης Ξάνθη

Ξάνθη 20-02-2010

ΠΡΟΣ : 1. Πρωθυπουργό Κύριο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟ

2. Υπουργό Εργασίας Κύριο ΛΟΒΕΡΔΟ ΑΝΔΡΕΑ

ΑΘΗΝΑ

Εκλαμπρότατοι Άρχοντες

Παρακαλώ να συγχωρέσετε την τόλμη μου να απευθυνθώ σε Εσάς , για να σας παρακαλέσω να αντιμετωπίσετε και να δώσετε λύση στο πρόβλημα της συνταξιοδότησής μου.

Είμαι ένας από τους 600 περίπου υπαλλήλους του Οργανισμού Τηλεπικοινωνιών Ελλάδος ( Ο.Τ.Ε. ) , που έκανα χρήση του δικαιώματος της εθελουσίας εξόδου που μου δόθηκε από τους Ν. 3371/2005 και 3762/2009,

να παραιτηθώ από τον Ο.Τ.Ε τον Ιούλιο του 2009, προκειμένου να συνταξιοδοτηθώ. Φυσικά και υπέβαλα αίτηση συνταξιοδότησης και ανέμενα την έκδοση Απόφασης , μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα

Ξαφνικά στις αρχές του Ιανουαρίου του 2010 πληροφορήθηκα από τον Τύπο , ότι υπάρχει πρόβλημα με την συνταξιοδότηση όλων των υπολοίπων συναδέλφων μου και εμού του ιδίου φυσικά , οι οποίοι αποχωρήσαμε από τον Ο.Τ.Ε. , με χρήση του Νόμου περί εθελουσίας εξόδου.

Από ότι έχω καταλάβει από τα δημοσιεύματα , επειδή κανείς μέχρι τώρα επίσημα δεν απάντησε στην Αίτηση Συνταξιοδότησης , που έχω υποβάλλει , υπάρχει πρόβλημα καταβολής κάποιου ποσού από τον Ο.Τ.Ε. , ο οποίος έχει ακόμα μεγαλομέτοχο το ίδιο το Κράτος , στο Ίδρυμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων , το οποίο και εκείνο με τη σειρά του ανήκει στο Κράτος.

Βεβαίως δεν κατανόησα γιατί σκέφτηκε κάποιος να χρησιμοποιήσει στην οικονομική αυτή διαμάχη δύο φορέων , στους οποίους το Κράτος έχει συμμετοχή και διοίκηση , τους συναδέλφους μου και εμένα σαν Ομήρους. Αν λάβουμε βεβαίως υπόψη μας ότι στις περιπτώσεις αυτές οι απαγωγείς αναλαμβάνουν να σιτίσουν τους ομήρους τους , εμείς δεν έχουμε ούτε και αυτή τη διευκόλυνση , εφ’ όσον πρέπει να γνωρίζετε ότι ο μισθός από την εργασία μας ήταν τα μοναδικά έσοδά μας και αφού τώρα στερούμαστε αυτόν και μας στερούν και τη σύνταξη που δικαιούμαστε , είναι φανερό ότι αντιμετωπίζουμε με το πέρασμα του χρόνου πρόβλημα επιβίωσης δικό μας και των οικογενειών μας.

Θα ήθελα να κλείσω με κάτι που είπε πριν από πολλά - πολλά χρόνια ένας προπάππος μας ο Αθηναίος τραγικός ποιητής ΑΓΑΘΩΝΑΣ , ( σε ελεύθερη μετάφραση ) :

‘’ Ο σωστός και δίκαιος Άρχοντας διοικεί έχοντας πάντοτε στο μυαλό του ότι κυβερνάει ανθρώπους , κυβερνάει σύμφωνα με τους Νόμους και ότι δεν θα κυβερνάει για πάντα.

Με τη τιμή που αρμόζει

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΜΑΧΑΙΡΙΔΗΣ

ΤΗΛΕΦΩΝΟ 2541028377

ΣΑΡΔΕΩΝ 21 67100 ΞΑΝΘΗ

cmacheridi@mail.gr