Η. Δήμου

Αγαπητοί συνάδελφοι

Έρχομαι σε επαφή μαζί σας για να εκφράσω εγγράφως μερικές σκέψεις μου, που ίσως δεν μπορέσω να εκφράσω στην προσεχή συνάντησή μας.

Πριν ξεκινήσω θα ήθελα να εκφράσω και εγώ τις ευχαριστίες μου προς τα μέλη της επιτροπής που τόσα έχουν προσφέρει στον κοινό αγώνα μας.

Τώρα όσον αφορά τα δικά μας

1. Θα πρέπει να έχουμε μια ξεκάθαρη απάντηση από τον κ. Λοβέρδο, για το αν αποσυσχετίζει ή όχι την υπόθεση μας με τη διαφορά που έχει, όσον αφορά το κόστος της εθελουσίας με τον κ. Βουρλούμη.

Για μένα ο μόνος τρόπος για να έχουμε ξεκάθαρα τις απόψεις του, και όχι αλληλοαναιρούμενες δηλώσεις, είναι η κατάθεση επερώτησης στη βουλή, για να απαντήσει αλλά και για να υπάρχει καταγεγραμμένη επίσημα η θέση του, στα πρακτικά της βουλής, για το τι σκοπεύει να κάνει για το θέμα μας.

Ναι εφαρμόζω τους νόμους που έχουν ψηφιστεί για την εθελουσία του ΟΤΕ, η δεν εφαρμόζω (σαν εκτελεστική εξουσία) τους νόμους που η βουλή (νομοθετική εξουσία ) ψήφισε εδώ μέσα, οπότε και εμείς να αποφασίσουμε για τις ενέργειές μας, έχοντας ήδη εξετάσει με νομικούς τις διεξόδους που προτείνονται

2. Διαφωνώ με την <άσκηση πίεσης> στη διοίκηση του ΟΤΕ.

Από την στιγμή που απολυθήκαμε βάσει των νόμων για την εθελουσία, τους οποίους ο ΟΤΕ εφάρμοσε κατά γράμμα, οι μόνες πιθανές διαφορές μας με τον ΟΤΕ έχουν σχέση με την αποζημίωση και το εφάπαξ που μας κατέβαλε.

Δεν θα γίνουμε εμείς ο πολιορκητικός κριός του κ. Λοβέρδου, όντας όμηροι στην κόντρα του με την διοίκηση του ΟΤΕ.

Για το πώς μας χρησιμοποιεί, έχουν γραφτεί αρκετά από συναδέλφους, ας μην επεκταθώ και εγώ.

3. Δυστυχώς στην παρούσα φάση, ούτε η ΟΜΕ-ΟΤΕ μπορεί να προσφέρει ουσιαστική βοήθεια (είναι ομοσπονδία εργαζομένων και όχι απολυμένων, αλλά και σαν εργαζόμενοι είχαμε πάντα την … αμέριστη βοήθεια της).

4. Μένουμε εμείς οι ίδιοι να παλέψουμε για το δίκιο μας. Πρέπει να μας πει η επιτροπή αν υπάρχουν κάποια χρήματα (υπόλοιπο από την αμοιβή του κ. Ρέμελη), άλλως πρέπει άμεσα να συνεισφέρουμε όλοι, για την συγκέντρωση ενός ποσού, που θα διατεθεί στον όποιο δικηγόρο απευθυνθούμε για νομική βοήθεια.

Ευχαριστώ

Ηλίας Δήμου

eliasdimou@yahoo.com

Υ.Γ

Βλέπω ότι είχε κατατεθεί ερώτηση στη βουλή θεωρώ όμως ότι είναι καλό να επανέλθουμε …