Β. Γκουντούρας

ΑΙΤΗΣΗ - ΑΝΑΦΟΡΑ

Επώνυμο: ΓΚΟΥΝΤΟΥΡΑΣ

Όνομα: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

Πατρώνυμο: ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ

Μητρώνυμο: ΙΩΑΝΝΑ

Δ/νση κατοικίας: ΠΛΑΤΥΚΑΜΠΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

Τκ 40009

Αριθ. Αστ. Ταυτ.: ********

Α.Φ.Μ.: **********

Τηλέφ.: 2410971988 κιν. 6977895574

e-mail: bgkounto@otenet.gr

Προς

Συνήγορο του πολίτη

Χατζηγιάννη Μέξη 5

115 28 Αθήνα (περιοχή Χίλτον)

3ος όροφος

fax στον αριθμό 210 7292129

Σας αναφέρω παρακάτω πολύ περιληπτικά το ιστορικό μιας υπόθεσης που πιστεύω πως δεν έχει προηγούμενο , και σας παρακαλώ να μεριμνήσετε, ώστε ο υπουργός εργασίας και κοινωνικής πρόνοιας κ. Λοβέρδος να σταματήσει σκανδαλωδώς να παρανομεί κοροϊδεύοντας και εμπαίζοντας 601 άτομα μεταξύ αυτών και εγώ , μη εφαρμόζοντας τους νόμους που η βουλή χωρίς τη δική μου έγκριση και συμμετοχή εψήφισε. Αποτέλεσμα αυτής της συμπεριφοράς 601 οικογένειες έχουν καταντήσει μπαλάκι του ping pong μεταξύ Υπουργείου και ΟΤΕ . Είναι οι ίδιοι εργαζόμενοι που απεργούσαν για να μην πουληθεί ο ΟΤΕ και καταντήσουμε όλοι μαζί « εργαζόμενοι ΟΤΕ και κράτος» σε αυτήν την άθλια κατάσταση. Οι μόνοι που δεν χρωστάμε τίποτα σε κανέναν ήμαστε εμείς οι εργαζόμενοι που στα 33 χρόνια στην Υπηρεσία αναδείξαμε έναν ΟΤΕ γίγαντα, και που ήρθαν οι σημερινές κυβερνήσεις και τον πούλησαν χωρίς καν να μας ρωτήσουν «για πέντε παράδες» και για να πετύχουν το σκοπό τους απέλυσαν 5500 εργαζόμενους.

Με την 427/5409/8-7-1009 επιστολή του ο ΟΤΕ με απέλυσε οριστικά από την εργασία μου σύμφωνα με τις νομικές διατάξεις που αναφέρονται σε αυτήν.

Μετά την απόλυσή μου και όπως προβλέπει ο νόμος στις 17-7-2009 κατέθεσα προς το ΙΚΑ (πρώην ΤΑΠ-ΟΤΕ) την με αριθμ 6946/17-7-2009 αίτηση για απονομή σύνταξης λόγω γήρατος συνοδευόμενη με όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά. Έκτοτε περιμένω τη σύνταξή μου και ενώ έχουν περάσει οκτώ μήνες δεν έχω λάβει καμία ενημέρωση. Έκπληκτος από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης έμαθα ότι δεν μου δίνουν τη σύνταξη επειδή ο Υπουργός εργασίας και κοινωνικής ασφάλισης κ . Λοβέρδος δεν υπογράφει μια απόφαση που χρειάζεται. Δεν το καταλαβαίνω. Μάλλον ο Υπουργός παρανομεί. Καλά θα κάνει να συμμορφωθεί με τους νόμους που ψήφησε και να μην ταλαιπωρεί τους νόμιμους πολίτες.

Η υπόθεση δεν αφορά μόνο εμένα αλλά και άλλους 600 συναδέλφους που όλοι μαζί έχουμε έρθει σε αυτή τη δεινή θέση και σε σημείο να μην μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τις οικογενειακές μας υποχρεώσεις καθώς και οφειλές στεγαστικών δανείων που τρέχουν, επειδή η πολιτεία για να εξυπηρετήσει τακτικές και πολιτικές μας ενέταξε στην εθελουσία του 2005 που την ολοκλήρωση με νέο νόμο το 2009.

Δεν γνωρίζουμε τι μέλει γενέσθαι.

Σας παρακαλώ να επιληφθείτε του θέματος και με ενημερώσετε τουλάχιστον αν θα πάρω σύνταξη ή αν θα πρέπει να ψάχνω να βρω καινούρια δουλειά.

Συνημμένα σας στέλνω την επιστολή απόλυσης και αίτηση συνταξιοδότησης

Με εκτίμηση

Βασίλης Γκουντούρας