Γ. Λιανός

Κύριε Υπουργέ
Κύριε Υφυπουργέ
Κύριοι κ Κυρίες Σύμβουλοι και παράγοντες του Υπουργείου

Είμαι κ εγώ ένας από τους 600 υπαλλήλους του ΟΤΕ που η κακή μοίρα έφερε να δηλώσουν συμμετοχή στην Εθελουσία που αποφασίστηκε και επικυρώθηκε με νόμους (3371/2005 και 3762/2009) από την Ολομέλεια της Βουλής.
Εδώ να σας τονίσω, μήπως και υπάρχει κάποια παρεξήγηση, ότι η Βουλή που ψήφισε τον παραπάνω Νόμο είναι η Ελληνική και όχι αυτή των Σκοπίων ή άλλου κράτους. Το λέω αυτό γιατί σαν Έλληνες πολίτες έχουμε μάθει ότι η Βουλή Νομοθετεί και οι υπόλοιποι υπακούμε και εφαρμόζουμε τους Νόμους.
Τώρα γιατί εσείς αρνείστε να εφαρμόσετε τον Νόμο φαντάζομαι ότι κάποια δικαιολογία θα έχετε και κάπου θα στηρίζετε την άρνησή σας να υπογράψετε την ΚΥΑ ώστε 600 οικογένειες να μπορέσουν να επιβιώσουν, μιας και για ΟΚΤΩ μήνες μέχρι σήμερα δεν έχουν πάρει ούτε ΕΝΑ (1) ευρώ.
Το απίστευτο που ακούγεται ότι δεν υπογράφετε για να πιέσουμε εμείς η εσείς μέσω ημών τη Διοίκηση του ΟΤΕ να πληρώσει κάποια χρήματα που ισχυρίζεστε ότι οφείλει στο ΙΚΑ από όλη την Εθελουσία που ξεκίνησε το 2005, το θεωρώ αστείο και το αντιπαρέρχομαι γιατί φαντάζομαι ότι επικεφαλής της Διοίκησης του ΟΤΕ βρίσκεται κάποιος που Εσείς με ανακοίνωση που εκδώσατε πριν λίγο καιρό είπατε ότι συναντηθήκατε και όλα τα θέματα διευθετήθηκαν η θα διευθετηθούν. Βέβαια οι κακόπιστοι θα σας έλεγαν ότι συνομιλείτε με κάποιον που ΕΣΕΙΣ και πολλοί άλλοι Υπουργοί και παράγοντες της σημερινής Κυβέρνησης στείλατε στον ανακριτή για να απολογηθεί για την εξαγορά της εταιρείας «ΓΕΡΜΑΝΟΣ» αλλά αυτό αφορά συνολικά τον λαό που έχει και μνήμη (επαναδιαπραγμάτευση μας λέγατε προεκλογικά με την D.Τ. και την περιμένουμε ακόμα) αλλά και κρίση.
Επομένως κε Υπουργέ, κε Υφυπουργέ και κυρίες και κύριοι Σύμβουλοι μπορείτε αν ο Διευθύνων και Πρόεδρος του ΟΤΕ δεν καταβάλλει αυτά που εσείς νομίζετε ότι χρωστά στο Κράτος να τον ξαναστείλετε στον ανακριτή και αν τελικά αποδειχτεί ότι φταίει να γίνουν τα δέοντα.

Εμείς οι 600 και οι οικογένειές μας που κολλάμε σ’ αυτήν την διένεξη;
Ποιος σας δίνει το δικαίωμα να μας στερείτε κάτι που ειδικά εσείς οι πολιτικοί δεν μπορέσατε για πολλά χρόνια να μας δώσετε; Για την ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ… μιλάω.
Η μεθοδικότητα με την οποία μας στέλνετε στην οικονομική εξαθλίωση είναι πραγματικά αξιομνημόνευτη…
Υπάρχει όμως και μια γραμμή κε Υπουργέ. Μια κόκκινη γραμμή που η προσωπικότητα του καθένα χαράζει στη ζωή. Πιστέψτε με πολλοί από εμάς τους 600 έχουμε αρχίσει και την ξεπερνάμε.
Πάρτε επιτέλους, δεν χρησιμοποιώ τη λέξη παρακαλώ γιατί δεν ζητάω κάτι που μου χαρίζετε αλλά κάτι που μου χρωστάτε, την απόφαση να υπογράψετε την ΚΥΑ.
Δεν σας τιμούν ούτε η καθυστέρηση ούτε οι λόγοι τους οποίους επικαλείστε για να μην υπογράψετε.
Ελπίζω σύντομα να λυθεί το πρόβλημα επιβίωσης 600 οικογενειών για το οποίο είστε αποκλειστικά ο μόνος υπεύθυνος.

ΥΓ.: Όχι σε σας αλλά στους συμβούλους και τους υπηρεσιακούς παράγοντες που ασχολούνται με το θέμα μας υπόσχομαι, μόλις πάρω τα πρώτα χρήματα από την σύνταξη που μου στερούν ετσιθελικά μέχρι σήμερα, να αγοράσω και να τους στείλω το λεξικό της Ελληνικής Γλώσσας ώστε να διαβάσουν την έννοια της άγνωστης γι αυτούς λέξης: «ΝΤΡΟΠΗ».

Με εκτίμηση (κατά τ’ άλλα)
Γιώργος Λιανός
Τερψιθέας 4 - Αθήνα
6979978866
E_mail: lianosge@otenet.gr