***3μελής Επιτροπή

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αποτελούμε μια ομάδα 601 πρώην υπαλλήλων του ΟΤΕ οι οποίοι αποχωρήσαμε από τον Οργανισμό το καλοκαίρι του 2009 (15/6-15/9) με βάση τους νόμους του Ελληνικού Κοινοβουλίου 3371/2005 και 3762/2009 περί εθελουσίας εξόδου με σκοπό την συνταξιοδότησή μας.

Έκτοτε, και επι 9 μήνες, παραμένουμε απλήρωτοι αναμένοντες τη σύνταξή μας

Δυστυχώς δεν μπορούμε να πάρουμε ούτε προκαταβολή σύνταξης, ούτε έναντι της σύνταξης, ούτε το εφάπαξ, οι τράπεζες δεν μας χορηγούν δάνεια, ενώ αντιθέτως κινδυνεύουν πάρα πολλοί από μας να χάσουμε τα σπίτια μας εξαιτίας των ανεξόφλητων δόσεων δανείων.

Η αιτία αυτής της κατάστασης είναι η μη προώθηση της Κοινής Υπουργικής απόφασης από το Υπουργείο Εργασίας ισχυριζόμενο οικονομικές διαφορές με τον ΟΤΕ

Εμείς οι 601 πρώην υπάλληλοι του ΟΤΕ που επί 33 χρόνια τον υπηρετήσαμε με πίστη και αφοσίωση αρνούμαστε να είμαστε τα θύματα μιας ιδιότυπης διαμάχης ανάμεσα στον ΟΤΕ και στο Υπουργείο.

Συναισθήματα όπως πικρία, αγανάκτηση, οργή, απογοήτευση είναι λίγα μπροστά στο μέγεθος της οικονομικής εξαθλίωσης που έχουμε περιέλθει.

Σήμερα 22/2/2010 και ώρα 10:30 θα συγκεντρωθούμε μπροστά στο Διοικητικό Μέγαρο του ΟΤΕ διαμαρτυρόμενοι γιαυτή τη κατάσταση απαιτώντας την άμμεση διευθέτηση κάθε θέματος που εκκρεμεί με το Υπουργείο προκειμένου να ξεκινήσουν οι καταβολές των συντάξεων

Η επιτροπή για τους 601 υπαλλήλους του ΟΤΕ