Κ. Μαυρίδης

Πρώτα θέλω να ευχαριστήσω θερμά τους συναδέλφους που απαρτίζουν την επιτροπή για τη δουλειά και την προσπάθεια που καταβάλουν για το συμφέρον όλων μας και να τους ευχηθώ κουράγιο και δύναμη για τη συνέχεια.

Να ευχαριστήσω και τον συνάδελφο Αποστόλου για την διατήρηση του ιντερνετικού σημείου επικοινωνίας μας που αποτελεί πηγή πλούσιας πληροφόρησης για τον καθένα μας, αλλά και μέσα από τις απόψεις που εκφράζονται, αποτυπώνεται η κοινωνική ευαισθησία και o επαγγελματισμός που μας διέκρινε κατά την σταδιοδρομία μας, καθώς και η αγάπη προς την επιχείρησή την οποία με αξιοπρέπεια υπηρετήσαμε τρείς και πλέον δεκαετίες.

Πιστεύω και γω ότι οι προσπάθειές μας θα πρέπει να συγκλίνουν προς τον κ. Λοβέρδο και τους συμβούλους του και όχι προς τον κ. Βουρλούμη. Θεωρώ ότι ο κ. Βουρλούμης μας απέλυσε, μας ξόφλησε! Δεν μας χρωστάει τίποτα. Τώρα ο εργοδότης μας είναι το Ταμείο με πολιτικό προιστάμενο τον κ. Λοβέρδο.

Παρακάτω σας ανακοινώνω το e-mail που έστειλα στον Υπουργό.

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς

Κλέων Μαυρίδης

Τηλ. 6974656020

kleonm@otenet.gr

----- Original Message -----
Sent: Sunday, February 21, 2010 4:08 PM
Subject: Συνταξιοδοτικό των 600 του ΟΤΕ

Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ,

  • Κατανοώ την δύσκολη κατάσταση την οποία αντιμετωπίζετε και εύχομαι η πολιτική σας να δώσει λύσεις στα προβλήματα της χώρας, τόσο στα οικονομικά, όσο όμως και στα κοινωνικά. Μέσα σ’ αυτή την αγωνία σας όμως κάνετε λάθη!
  • Ζητάτε από τον Ελληνικό Λαό να μην φοροδιαφεύγει, να μην εισφοροδιαφεύγει, να είναι νομοταγής, να συμπεριφέρεται σύμφωνα με τους νόμους του Ελληνικού Κράτους, να μην παρανομεί.
  • Σεις όμως οι πολιτικοί είστε οι πρώτοι που παρανομείτε! Αρνείσθε να εφαρμόσετε του ψηφισθέντες νόμους του Ελληνικού Κοινοβουλίου! Με τι πρόσωπο θα απαιτήσετε από τους πολίτες εφαρμογή αυτών που θα νομοθετήσετε;
  • Σεις οι πολιτικοί θα έπρεπε να είστε οι ΄΄διδάσκαλοι΄΄ των πολιτών.
  • Είμαι ένας από τους 600 υπαλλήλους του ΟΤΕ, που έκανα χρήση του δικαιώματος της εθελουσίας εξόδου, που μου δόθηκε με τους ψηφισθέντες, από τη Βουλή, νόμους 3371/2005 και 3762/2009.
  • Η ελάχιστη απαίτησή μου είναι η άμεση εφαρμογή τους. Η άμεση έκδοση απόφασης για λήψη της σύνταξης.
  • Σήμερα βρισκόμαστε στον Φλεβάρη του 2010 και ο νόμος ψηφίστηκε από την Βουλή τον Ιούνιο του 2009! Γιατί κωλυσιεργείτε; Τι κρύβεται πίσω από αυτή την καθυστέρηση;
  • Ως πολίτης και εργαζόμενος δεν εξανάγκασα κανέναν ώστε να με συνταξιοδοτήσει. Το πρόγραμμα εθελουσίας, στο οποίο μου πρότειναν να συμμετέχω, ώστε να αποχωρήσω από την δουλειά μου και να συνταξιοδοτηθώ, σχεδιάστηκε τόσο σε κυβερνητικό, όσο και σε επίπεδο διοίκησης, προκειμένου ο ΟΤΕ:
    • να μειώσει τα λειτουργικά του έξοδα,
    • να γίνει ανταγωνιστικός και
    • ελκυστικός για προσέλκυση ξένων ιδιωτικών κεφαλαίων.
  • Λάβατε ποτέ υπόψη σας, ότι όλα τα παραπάνω επετεύχθησαν. εκτός από την νόμιμη λήψη της σύνταξής μου, η οποία συνυπολογίστηκε στην όλη προσπάθεια ΄΄εξυγίανσης΄΄ του ΟΤΕ, νομοθετήθηκε και ψηφίστηκε από τη Βουλή. Το ερώτημα αμείλικτο: Γιατί κωλυσιεργείτε; Γιατί;
  • Αυτή τη στιγμή τιμωρούμαι γιατί επέλεξα να ενταχθώ στις διατάξεις του νόμου 3762/2009; Με εξευτελίζετε! Με μετατρέπετε σε επαίτη, χάνοντας την αξιοπρέπεια, με την οποία έζησα τόσα χρόνια, ως εργαζόμενος.
  • Γνωρίζετε ότι ως υπάλληλος είχα μοναδικό έσοδο τον μισθό μου; Εδώ και οκτώ μήνες έχετε στερήσει αυτό το εισόδημα από την οικογένειά μου, την έχετε γεμίσει με ανασφάλεια, οι οικονομικές υποχρεώσεις τρέχουν, έχω καταφύγει σε δανεισμό και ξέρετε ότι οι δανειστές απαιτούν και δεν το ξανασκέφτονται, όπως κάνετε εσείς.
  • Προσέξτε ώστε να μη γελοιοποιηθείτε! Ήδη στις εφημερίδες διαβάζουμε ότι εναγωνίως οι συνεργάτες σας ψάχνουν ΄΄το λάθος΄΄ το οποίο δεν μπορούν να το βρουν! Να είστε σίγουροι ότι εμείς είμαστε οι πρώτοι που δεν θα θέλαμε να βλέπουμε τους εκπροσώπους μας να εξευτελίζονται! Θέλουμε όμως να νομοθετούν, με δικαιοσύνη, και να εφαρμόζουν τα νομοθετήματά τους.
  • To νέο ήθος και ύφος που διακηρύξατε ότι πρεσβεύετε και το ελπίζουμε και εμείς, πρωτίστως ως έλληνες πολίτες, , με τέτοιες ενέργειες απαξιώνεται και τελικώς επικροτείται και μεσουρανεί πάντα η ρήση ότι ΄΄ όλοι ίδιοι είναι ΄΄.
  • Κ. Υπουργέ το ελάχιστο που πρέπει να κάνετε άμεσα, τιμώντας κυρίως το ίδιο σας τον εαυτό, είναι να υπογράψετε την ΚΥΑ, ώστε να προχωρήσει η διαδικασία της συνταξιοδότησής μας. Υπογράφοντας τηρείτε τόσο τις πρόσφατες υποσχέσεις σας περί ΄΄ αποσυσχέτισης του συνταξιοδοτικού μας με το θέμα των επιπλέον διεκδικήσεων από τον ΟΤΕ ΄΄, όσο και τον νόμο.

Με εκτίμηση

Κλέων Μαυρίδης

Τηλέφωνο: 6974656020

Οστρόβου 37 (TK 54453) Θεσ/νίκη

kleonm@otenet.gr