Θ. Καπέλης

Κύριε Υπουργέ καλημέρα σας.
Γνωρίζετε το θέμα μας πολύ καλά, απ’ ότι διαβεβαιώσατε την επιτροπή που μας αντιπροσωπεύει και σας συνάντησε στις 21 Γενάρη 2010 μαζί με εκπροσώπους της ΟΜΕ-ΟΤΕ, και υποσχεθήκατε και δεσμευτήκατε ότι το θέμα μας θα επιλυθεί σύντομα.
Από τότε πέρασε σχεδόν ένας μήνας και ακόμα δεν έχετε υπογράψει την Κοινή Υπουργική Απόφαση η οποία σημειωτέον χρειάζεται τουλάχιστον 20 μέρες μέχρι να πάει από Υπουργείο σε Υπουργείο και να δημοσιευτεί στο Φ.Ε.Κ. και άλλες 20 μέρες περίπου μέχρι να φτάσει η απόφαση στο Ταμείο και εκεί αφού πρώτα ελεγθεί ώστε να μην χρειάζονται διευκρινίσεις, ν’ αρχίσουν να βγάλουν τις πρώτες συντάξεις.
Αυτό σημαίνει ότι ακόμα και σήμερα να υπογράψετε οι πρώτες συντάξεις δεν θα βγούν πριν από τις 28 Απρίλη.
Έχετε υπ’ όψη ότι οι περισσότεροι από εμάς τους 601 στηριχτήκαμε όλα μας τα χρόνια στο μισθό μας και τώρα περιμένουμε από τη σύνταξή μας, γιατί δεν έχουμε άλλα εισοδήματα.
Σε αρκετούς από εμάς δεν δουλεύει ούτε η σύζυγος, οι περισσότεροι αν όχι όλοι έχουμε παιδιά που σπουδάζουν ή είναι στο Γυμνάσιο ή Λύκειο και ήδη χρειάζονται φροντιστήρια, οι περισσότεροι αν όχι όλοι έχουν στεγαστικά δάνεια που πληρώνουν και οι τράπεζες δεν περιμένουν και γενικά όλοι μα όλοι έχουμε υποχρεώσεις που τρέχουν, καμμία δεν μας περιμένει και κανείς δεν θα μας λυπηθεί για να μας περιμένει.
Κάποιοι μάλιστα έχουν και σοβαρό πρόβλημα υγείας, αυτοί ή μέλος της οικογένειάς τους και περιμένουν να πάρουν χρήματα από τη σύνταξη ή το εφάπαξ που ούτε αυτό μπορούμε να πάρουμε αν δεν βγει πρώτα η σύνταξη, και έχουν αναβάλει ακόμα και επεμβάσεις με κίνδυνο της υγείας τους.
Εμείς κύριε Υπουργέ που όλα μας τα χρόνια τίποτα παράνομο δεν κάναμε, σε τίποτα δεν φταίξαμε, και από νοικοκύρηδες άνθρωποι κινδυνεύουμε να γίνουμε ζητιάνοι τι πρέπει τώρα να κάνουμε; να γίνουμε κλέφτες;
κακοποιά στοιχεία ώστε να επιβιώσουμε;
Πρέπει να καταστραφούμε οικονομικά και ψυχολογικά ή μήπως θα λυθούν όλα τα προβλήματα της Οικονομίας και του ασφαλιστικού της χώρας αν καθυστερήσουν επ’ αόριστον να βγουν οι συντάξεις οι δικές μας;
Κύριε Υπουργέ ζούμε όλοι μα όλοι μας εμείς οι 600 με δανεικά εδώ και μήνες αλλά έως πότε θα μας δανείζουν;
Ούτε προσωρινή σύνταξη δικαιούμαστε απ’ ότι μας είπαν, ούτε έναντι δικαιούμαστε, ούτε το εφάπαξ μπορούμε να πάρουμε πριν βγει η σύνταξη.
Ο απλός κόσμος έχει τα προβλήματά του όπως όλοι και ελπίζω να ευαισθητοποιηθείτε άμεσα και να προχωρήσετε άμεσα το θέμα μας πριν δούμε (κάτι που όλοι αντευχόμαστε) ακραίες καταστάσεις.
Κανείς δεν ξέρει μπροστά στην απελπισία του τι μπορεί να κάνει ο άνθρωπος.
Θα έχει πέσει στην αντίληψή σας κάποιο από τα πολλά δημοσιεύματα που αφορούν την FRANCE TELECOM που μόνο από την πίεση και τις απάνθρωπες συνθήκες δουλειάς πόσες αυτοκτονίες το χρόνο είχαν.
Υλοποιήστε λοιπόν ΑΜΕΣΑ κύριε Υπουργέ τη δέσμευσή σας, γιατί καταστρεφόμαστε κυριολεκτικά…

Με τιμή
Θεόφιλος Καπέλης
Ιωαννίνων 48Α Περισσός
thkape4@otenet.gr