Γ. Τράντζας

Αγαπητοί
Συνάδελφοι (?)
Συνταξιούχοι (?)
ΚΟΡΟΙΔΑ (?)
Δεν γράφω να προτείνω κάτι.Άλλωστε δεν μπορώ να κομίσω γλαύκαν εν Αθήναις. μετά απο την αναλυτική και υπερβολικά ενδιαφέρουσα τοποθέτηση τόσων φίλων
που πραγματικά κάνει εντύπωση και δείχνει και το ψηλό επίπεδο που υπάρχει (μάλλον αυτό πληρώσαμε με 4 χρόνια αγωνίας και αναμονής) όπως πολύ σωστά τονίστηκε απο άλλο συν/φο.
Γράφω για να ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΩ πρώτα-πρώτα την Επιτροπή που ακούραστα προσπαθεί να προωθήσει τα δίκαιά μας και να μας ενημερώνει ,καταναλώνοντας το χρόνο τους για το ΚΟΙΝΟ συμφέρον.
Δεύτερο για ....ψυχοθεραπεία μου ,αφού δεν είναι δυνατό λόγω συγκεκριμένων προβλημάτων να παρευρεθώ σε συνάντησή μας.
Και τρίτο να σας ενημερώσω για μήνυμά μου (ηλεκτρονικό! ηλεκτρονική διακυβέρνηση γαρ ) που έστειλα στούς άρχοντες.
Ας με συγχωρέσει ο συν/φος Μαχαιρίδης που δανείστηκα λίγο το σκελετό του και ...έκλεψα το κόπο του!
Αν περάσει απο Γιάννινα θα του το ξεπληρώσω αρκεί να του αρέσει το τσίπουρο!
Καλό κουράγιο!

ΠΡΟΣ :

1. Πρωθυπουργό Κύριο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟ

2. Υπουργό Εργασίας Κύριο ΛΟΒΕΡΔΟ ΑΝΔΡΕΑ

3. Υρυπουργό Εργασίας Κύριο ΚΟΥΤΡΟΥΜΑΝΗ ΓΕΩΡΓΙΟ

4. Βουλευτές Ν. Ιωαννίνων κ.κ. Μ.ΠΑΝΤΟΥΛΑ & Ε.ΑΡΓΥΡΗ

ΑΘΗΝΑ

Εκλαμπρότατοι Άρχοντες και Πολυχρονεμένοι μου,

συγχωρέσετε έναν ταπεινό υπήκοό Σας που τολμά να Σας απευθυνθεί και να Σας ζητήσει να δώσετε λύση στο πρόβλημα της συνταξιοδότησής του.

Είμαι ένας από τους 601 υπαλλήλους του Οργανισμού Τηλεπικοινωνιών Ελλάδος ( Ο.Τ.Ε. ) , που κάνοντας χρήση των ΝΟΜΩΝ του Ελληνικού Κράτους, 3371/2005 και 3762/2009, παραιτήθηκα από τον Ιούνιο του 2009, προκειμένου να συνταξιοδοτηθώ.

Yπέβαλα αίτηση συνταξιοδότησης και ανέμενα την έκδοση Απόφασης , μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα

Ξαφνικά στις αρχές του Ιανουαρίου του 2010 πληροφορήθηκα από τον Τύπο , ότι υπάρχει πρόβλημα με την συνταξιοδότηση όλων μας, που αποχωρήσαμε από τον Ο.Τ.Ε. , με χρήση των ΝΟΜΩΝ περί εθελουσίας εξόδου, διότι από ένα λάθος (?) της αναλογιστικής μελέτης το οποίο ….ακόμα δεν βρέθηκε αλλά εξ ορισμού! υπάρχει, ο Οργανισμός οφείλει στο ΙΚΑ κάποιο ποσό (μεγάλο μεν αλλά υποπολλαπλάσιο των οφειλομένων από μια χούφτα γνωστούς και άγνωστους εισφοροφυγάδες και εισφοροκλέφτες !)

Είχαμε βέβαια και τη πληροφόρηση σε κάποια χρονική περίοδο ότι το θέμα μας (η περί ης ο λόγος Κ.Υ.Α) θα αποδεσμευτεί από την απαίτηση αυτή ,κάτι που ανατράπηκε με νεώτερο …ανακοινωθέν ότι δεν μπορεί να γίνει!

Και επειδή δυστυχώς «, απέσβετο και λάλον ύδωρ» δεν υπάρχει δυνατότητα να απευθυνθούμε στη Δελφική Πυθία ούτε βέβαια στις Δωδωναίες «Πελειάδες» , λόγω υλοτόμησης της Ιεράς «Φηγού», για περαιτέρω πληροφορίες.

Από ότι έχω καταλάβει από τα δημοσιεύματα , όσο αυτό είναι δυνατό, υπάρχει πρόβλημα καταβολής κάποιου ποσού από τον Ο.Τ.Ε. , που έχει ακόμα μεγαλομέτοχο το ίδιο το Κράτος , στο Ίδρυμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων , που και εκείνο με τη σειρά του ανήκει στο Κράτος.

Βεβαίως δεν κατάλαβα γιατί σκέφτηκε κάποιος να χρησιμοποιήσει στην οικονομική αυτή διαμάχη δύο φορέων , που το Κράτος έχει συμμετοχή και διοίκηση , τους συναδέλφους μου και εμένα σαν ομήρους εκτός και αν οι σύμβουλοί σας (κύρια οι έχοντες σχέση με τον ΟΤΕ και κατ΄επέκταση με τους εργαζομένους του) σας το πρότειναν για δημιουργία συγκεκριμένων εντυπώσεων και πραγματοποίηση συγκεκριμένων επιδιώξεων.

Μήπως είναι οι ίδιοι ,Κύριε Υπουργέ , που σας ενημέρωσαν ότι επίκειται νέα εθελουσία στον ΟΤΕ στην οποία …σθεναρά αντιστάθηκαν και σας οδήγησαν στις δηλώσεις σας ότι «δεν θα επιτρέψετε καμία νέα εθελουσία» πιθανά αποκρύπτοντάς σας το ότι δεν αφορούσε τέτοιο γεγονός και απλά ήταν μια διαδικασία εφαρμοζόμενη από τη διοίκηση του ΟΤΕ από το 1996?

Σε αυτή τη περίπτωση μου έρχονται στο νου πρακτικές των Γερμανών κατακτητών στα χρόνια της κατοχής που για να αποτρέψουν τυχόν σαμποτάζ σε τραίνα έβαζαν μπροστά μια κλούβα με αγωνιστές πατριώτες.

Στη δική μας περίπτωση (δεν θα ήθελα να τους βάλω και ιδέες!) φοβάμαι μήπως γίνει και καμία πρόταση που θα στηρίζεται μάλιστα σθεναρά από τους ……ανεξάρτητους ταγούς της ενημέρωσης της κοινής γνώμης , να λιθοβολείται σε τακτά χρονικά διαστήματα κάποιος από μας,σε κοινή θέα και κατά τη διάρκεια των τηλεοπτικών δελτίων ,μήπως και ευαρεστηθεί το ΔΣ του ΟΤΕ και καταβάλει το ποσό (?) που από λάθος (?) δεν κατέβαλε!

Μέχρι τότε όμως και επειδή έκανα τα εξής τραγικά λάθη:

(βέβαια ζητώ ταπεινά συγνώμη γι΄αυτό)

1)Να έχω παιδί φοιτητή σε Σχολή εκτός Ιωαννίνων

2)Να έχω καθημερινά έξοδα διαβίωσης (άλλωστε σαν …ρετιρέ είχα καλομάθει)

3)Να έχω και ένα στεγαστικό δάνειο

και επειδή «δεν υπάρχει σάλιο» ( δεν είχα προνοήσει να αποταμιεύσω τα ….υπερβολικά bonus που μας δίνανε για προώθηση πωλήσεων κύρια προϊόντων SIEMENS) θα ήθελα κανένα θαλασσοδάνειο η τουλάχιστο καμία πρόταση πώς να τα βγάλω πέρα!

Βέβαια σκέφτομαι να προκαλέσω μια ηλεκτρονική διαβούλευση , περί του θέματος και του πρακτέου , αλλά πολύ φοβάμαι ότι μέχρι να βγει συμπέρασμα πρέπει να εφοδιαστώ με καπέλο και μαύρα γυαλιά σαν απαραίτητα εργαλεία επαιτείας!

Και τέλος (η αρχή?) θα ήθελα να παραθέσω κάτι που απλά με πονάει!

“Τον άρχοντα , τριών δει μεμνήσθαι : Πρώτον μεν ότι …. ανθρώπων άρχει , δεύτερον ότι κατά νόμους άρχει , τρίτον ότι …. ουκ αεί άρχει”

(Αγάθων ο εκ Τεισαμενού – τραγικός ποιητής)

Με τη τιμή που αρμόζει

Γιώργος Τράντζας

Ι Καποδίστρια 36-38

45332 Γιάννινα

Τηλ 6979091100

gktrantz@otenet.gr

e.argiris@parliament.gr g_koutroumanis@yahoo.gr

loverdos@parliament.gr gpapandreou@parliament.gr

m-pantoulas@otenet.gr loverdos@hol.gr