Χ. Μαχαιρίδης (3)

Ξάνθη 02-06-2008
Αγαπητοί συνάδελφοι και συμπάσχοντες καλημέρα και καλό μήνα.
Μέχρι σήμερα αντιλαμβάνομαι ότι τα γεγονότα είναι όπως παρακάτω :
Επειδή δεν συμπεριληφθήκαμε στην εθελουσία , η οποία κατά την
Διοίκηση του ΟΤΕ ολοκληρώθηκε τον Οκτώβριο του 2006 , καταφύγαμε σε Δικαστήρια. Επισημαίνω ότι στις αιτήσεις προς τον ΟΤΕ , που έγιναν από εμάς για να συμπεριληφθούμε στην εθελουσία , μέχρι σήμερα δεν έχουμε καμία απάντηση ούτε θετική ούτε αρνητική.
Μετά από αναβολές έγινε μια πρώτη εκδίκαση της υπόθεσής μας
στα Δικαστήρια και ουσιαστικά αρνήθηκαν την έκδοση Απόφασης επικαλούμενα αναρμοδιότητα εκδίκασης (ουσιαστικά έχουμε αρνησιδικία).
Με κάποιο τρόπο έγινε δυνατός ο ορισμός νέας δικασίμου για την
ίδια υπόθεση . Στο νέο serial έχουμε σαν πρώτο επεισόδιο την αναβολή για τον Νοέμβριο του 2008.
Οι δικοί μου προβληματισμοί έχουν ως εξής :
Α. Είναι γνωστό ότι για να εκδοθεί τελική Απόφαση στις περισσότερες των περιπτώσεων που εκδικάζονται απαιτείται ικανός χρόνος. Στην περίπτωση λοιπόν που η τελική Απόφαση είναι θετική για εμάς , αλλά έχει καθυστερήσει τόσο πολύ ( π.χ. πάνω από μια δεκαετία από σήμερα ) και ενδιάμεσα αξιωθούμε να συνταξιοδοτηθούμε χωρίς εθελουσία , ποιο είναι το νόημα της θετικής απόφασης ? Με λίγα λόγια ποια μπορεί να είναι ουσιαστικά η δικαίωσή μας ? Θα γυρίσει ο χρόνος πίσω ?
Β. Για να αποφύγουμε λοιπόν την παραπάνω περίπτωση , υπάρχουν ένδικα μέσα στα οποία μπορούμε να καταφύγουμε παράλληλα ? Υπάρχει νόμιμος τρόπος να απαιτήσουμε να εκδικαστεί η υπόθεσή μας όσο το δυνατόν συντομότερα ? Εφ’ όσον αποδεδειγμένα η μη εκδίκαση λειτουργεί βλαπτικά προς τα συμφέροντά μας , επειδή συνεχίζουμε να εργαζόμαστε αντί όπως υποστηρίζουμε εμείς να ήμασταν συνταξιούχοι , μπορούμε να σταματήσουμε αυτήν την βλάβη , πάντα με ένδικα μέσα και όχι με κούφιες υποσχέσεις ? Μπορούμε μήπως να προσφύγουμε σε Ευρωπαϊκά αντίστοιχα Δικαστήρια , ή μήπως οι διαδικασίες εκεί είναι ακόμα πιο χρονοβόρες ?

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς
Χαράλαμπος Μαχαιρίδης
Τ.Τ. Ξάνθης