Γ. Περπινιάς (10)

Συνάδελφοι καλησπέρα ,
Έχουν περάσει 24 ώρες από την συνάντηση μας και η γλυκόπικρη γεύση από αυτήν είναι έντονη στις σκέψεις μου.
Η συνάντηση σημαδεύτηκε από την παρουσία του Προέδρου της ΟΜΕ-ΟΤΕ κου Κούτρα και του ΠΑΣΕ-ΟΤΕ κου Σπυρούλια. Ήταν για μας κάτι σημαντικό και προσπαθήσαμε να τους δώσουμε να καταλάβουν ότι δεν είμαστε απέναντι στο θεσμό αλλά έχουμε να κάνουμε έντονη κριτική για τον τρόπο αντιμετώπισης μας. Εδώ σημειώνω ότι ο συν Γ. Θαλασσινός κάνοντας μία ήρεμη τοποθέτηση έδωσε το στίγμα της πικρίας μας για την θέση τους στο θέμα μας.
Η τοποθέτηση του Προέδρου κ Κούτρα είχε μια θεωρητική προσέγγιση των πραγμάτων και έβαλε σε μια σειρά την υπόθεση μας μετά από τις πιο ουσιώδεις για το προσωπικό και τον Οργανισμό που τρέχουν αυτή την στιγμή, όπως είπε, και πρόσθεσε ότι σε κάθε ευκαιρία θέτει το ερώτημα <τι θα γίνει με τους 700όσους>. Aυτό γέννησε την απορία εάν << Η ομοσπονδία έχει καταλάβει και εάν έχει πεισθεί ότι η περίπτωση μας δεν είναι απλά μία διένεξη των 700 σίων με τον ΟΤΕ και το ΤΑΠ ΟΤΕ αλλά είναι θέμα ΠΑΡΑΒΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΓΚΠ-ΟΤΕ και ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΩΝ ΔΙΑΤΑΞΕΩΝ ΤΟΥ ΤΑΠ-ΟΤΕ (όπως ίσχυαν διότι τώρα με το νόμο Πετραλιά καταργήθηκαν, γεγονός που τον αιφνιδίασε διότι δεν το ήξερε ή τέλος πάντων δεν είχε επαρκώς αντιληφθεί?) και εάν έχει ζητηθεί η νομική συνδρομή των αντίστοιχων νομικών συμβούλων της ΟΜΕ ώστε να διαμορφώσουν γνώμη. Η απάντηση δεν ήταν ευθεία αλλά σαφώς αρνητική.
Ο κος Σπυρούλιας, μας είπε ότι τίθεται το θέμα της << ομηρίας μας και τι θα γίνει με τους 700όσους >>, προσθέτοντας ότι εάν δεν πίστευε στο δίκιο μας δεν θα το υποστήριζε.
Από τα μέχρι σήμερα γραφόμενα μου και τα λόγια μου, με όσους έχω μιλήσει, θα έχετε καταλάβει ότι δίνω σημασία στο νόημα του πως λέγεται κάτι.
Έτσι απήντησα ότι άλλη σημασία έχει να διατυπώνεις το αίτημα σου << τι θα γίνει με τους 700όσους που κρατάτε ομήρους>> και άλλη εάν πεις << ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΦΩΡΗ ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΩΝ ΔΙΑΤΑΞΕΩΝ ΤΟΥ ΤΑΠ-ΟΤΕ στο θέμα των 700οσίων, ΠΟΥ ΕΡΜΗΝΕΥΟΝΤΑΙ ΚΑΚΩΣ ΚΑΙ ΕΊΝΑΙ Η ΊΣΩΣ Η ΑΡΧΗ (η ερμηνεία αυτή) ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΣΕΒΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΛΛΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ>>.
Λοιπόν εάν, στις ανακοινώσεις σου, στις διεκδικήσεις σου, στις επιστολές σου, στην προβολή του ζητήματος προς τα έξω από τους εκπροσώπους των εργαζομένων συνοδευμένο και με την φράση <<ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΩΝΙΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΕΘΕΛΟΥΣΙΕΣ ΕΞΟΔΟΥΣ>>, το βάζεις έτσι, τότε είναι σίγουρο ότι συνδικαλιστικά, πολιτικά, και κοινωνικά δίνεις διαφορετική δυναμική στην διεκδίκηση σου.
Για τους παραπάνω λόγους πρότεινα και προτείνω στην 3μελή επιτροπή να ζητήσει από την ΟΜΕ –ΟΤΕ έτσι να το βάλει στην πρώτη ανακοίνωση που θα βγάλει προς το Προσωπικό, για το διεκδικητικό της πλαίσιο, καθώς και στις πιθανές επιστολές προς το Υπουργείο Απασχόλησης και την Διοίκηση του ΟΤΕ..
Τώρα θέλω να πω με δυο λόγια για το συμπεράσματα των συζητήσεων που έγιναν μετά την αποχώρηση των Προέδρων, κατά την άποψη μου λοιπόν αυτά είναι

  1. επιβεβαίωση της πολύ καλής διαχείρισης ως προς την νομική πλευρά της υπόθεσης μας από τον κο Ρέμελη.
  2. μόνος δρόμος για την επίλυση του προβλήματος μας είναι η δικαιοσύνη, δρόμος προς τον οποίο, θα εξαντλήσουμε κάθε δυνατότητα.( εάν εμφανισθεί άλλος καλώς τον αλλά εμείς……..
  3. κλείνουμε αυτιά και ψυχή σε κάθε φημολογία και περνάμε το μήνυμα ότι αγωνιζόμαστε και θα κερδίσουμε (και τότε βέβαια ας πληρώσει όποιος ευθύνεται σε ότι του αναλογεί),
  4. είμαστε και δείχνουμε ενωμένοι όσοι δεν το θέλουν η δεν το μπορούν είναι ελεύθεροι, αλλά όσοι μένουμε είμαστε ένα (αυτό γράφετε γιατί εχθές έπρεπε να είμαστε 200 στην συνάντηση και ας διαφωνούσαμε στα διαδικαστικά)
  5. η πολύ καλή ατάκα του συν ΚΟΝΤΟΥ << είμαστε η ουρά της εθελουσίας και όχι η αρχή μιας άλλης.>>.
  6. και η ανανέωση της στήριξης της 3μελούς επιτροπής, με την, όπως κάνει μέχρι τώρα, ενημέρωση μας σε ότι επεξεργάζεται.

Εάν κάτι μεταφέρω λανθασμένα παρακαλώ διορθώστε με και ότι ξεχνώ ας συμπληρωθεί.
Ευχαριστώ

Γ Περπινιάς

Υ.Γ δηλώνω ότι δεν θα ξαναπαντήσω και αντιδράσω σε προσωπικό επίπεδο με γραφόμενα στο blog αλλά θα καταθέτω απόψεις δεχόμενος να φιλτράρονται εάν παρεκτρέπομαι.