Α. Λιμπαντούδης

Αγαπητοί πρώην συνάδελφοι και νυν συνσυνταξιούχοι ,

περάσαμε πολλά τα τελευταία (4) χρόνια. Για (3) χρόνια ζούσαμε με το άγχος αν και πότε θα βγούμε σύνταξη. Σε πολλούς από εμάς αυτή η 3ετής αναμονή στοίχισε τόσο στην ψυχική τους ηρεμία , όσο και στην υπηρεσιακή τους απαξίωση. Αποτέλεσμα ήταν να ζημιωθούμε ηθικά και υλικά (στέρηση θέσεων ευθύνης , πριμ κλπ).

Αρκετοί οδηγήθηκαν και στην κατάθεση ατομικών αγωγών (ανά 5), πέραν των ομαδικών αγωγών. Τελικά η πίεση μέσω δικαστικών αγώνων, αλλά κυρίως η πίεση των ΓΕΡΜΑΝΩΝ να δοθεί λύση στο θέμα μας , οδήγησε την προηγούμενη κυβέρνηση να προωθήσει το σχετικό νομοσχέδιο για την αποχώρησή μας. Βέβαια όλοι θυμόμαστε, ότι πέρυσι τέτοιο καιρό περνούσαμε το Γολγοθά, μέχρι να ψηφιστεί ή όχι το νομοσχέδιο (υπόθεση Παυλίδη και Ευρωεκλογές). Στο παρά πέντε τη γλυτώσαμε και πανηγυρίζαμε.

Και εκεί που ήμασταν όλοι χαρούμενοι και περάσαμε ένα από τα καλύτερα καλοκαίρια της ζωής μας, ήρθε η νέα ψυχοφθόρα πάλι διαδικασία. Θα υπογραφεί ναι ή όχι η ΚΥΑ και πότε ; θα πάρουμε σύνταξη ναι ή όχι και πότε ; μέχρι και για ακύρωση του νομοσχεδίου έγινε συζήτηση και το ενδεχόμενο επαναπρόσληψής μας από τον ΟΤΕ έπεσε στο τραπέζι.

Ειλικρινά εύχομαι όλοι μας να έχουμε γερό στομάχι για να αντέξουμε όλη αυτή την πίεση. Διότι πολύ φοβάμαι ότι κάποιοι δεν άντεξαν και ίσως έχουν προβλήματα εκτός από οικονομικά και ψυχοσωματικά.

Ελπίζω να βγούμε απ’αυτή την περιπέτεια πιο δυνατοί και αισιόδοξοι για το αύριο που πιστεύω να είναι ευοίωνο. Αρκεί να είμαστε γεροί και ευτυχισμένοι.

Θέλω επίσης να ευχαριστήσω όλους όσους έδωσαν αγώνα για να έχουμε ευχάριστα αποτελέσματα και κυρίως την επιτροπή που ανέλαβε το κύριο βάρος αυτής της προσπάθειας.

Τέλος εύχομαι σε όλους μας ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ (κυριολεκτικά) και να δούμε το χρώμα του χρήματος επιτέλους.

ΛΙΜΠΑΝΤΟΥΔΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ

6977-221858

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

e-mail: alim92@otenet.gr