Γρ. Στογιάννης

Καλημέρα συναδελφοι ,
μου ερχεται αυθόρμητα και λέω οτι η 'γκαντεμια ' μας δεν εχει όρια .
Θα ειμαστε οι πρώτοι συνταξιούχοι που θα έχουμε μείωση της συνταξης μας πριν ακόμη την πάρουμε!!?
Επειδη καποιοι με ρωτησατε τι σημαινει η μειωση κατα 10% της χρηματοδότησης των ταμειων της ΔΕΗ και ΟΤΕ , που εξηγγειλαν, απο τα λίγα που ξέρω , να εξηγησω οτι το κρατος συμμετειχε καθε μηνα στην ενισχυση των ταμειων μας για την καταβολη των συνταξεων .
Το ποσο αυτο κατανεμετο μεταξυ των δυο αυτων ταμειων αναλογα με το ελλειμα τους.
Μια προχειρη εκτιμηση που εκανα με πληροφοριες που μαζεψα ( επιβεβαιουμενος και απο την εκτιμιση του κ. Ρωμανια που ακουσα στην τηλεοραση για μειωση της ταξης γυρω στο 10% στην μηνιαια συνταξη) και οι δικες μου εκτιμησεις ειναι οτι μπορει να παιζει απο 7% μεχρι και πιθανον 12%.
Και αυτο γνωριζοντας οτι ο μεσος ορος που πληρωνονται σε συνταξεις του ΤΑΠ ΟΤΕ καθε μηνα ειναι γυρω στα 80 εκ., Το 10% της μειωσης χρηματοδοτησης που ειναι 170 εκ το ετος διαιρουμενο δια των 14 μισθων ?! η ενισχυση ειναι γυρω στα 12 εκ συνολο και στα δυο ταμεια . Αναλογως το πως επιμεριζονται δημιουργουν και το ποσοστο μειωσης στην συνταξη και την δικη μας και των υπαλληλων της ΔΕΗ.
Υπαρχει ομως και η περιπτωση της σταθερης ετησιας επιχορηγησης οποτε σε αυτην περιπτωση εχουμε σιγουρα μειωση 7,1 % μεσοσταθμικη στους 14 μισθούς.
( ολα τα ανωτερω με επιφυλαξη ..)

.
Επανερχόμενος στης γκαντεμιας συνέχεια , βλέπουμε , την ολη αναταραχή, την καταληψη του Γενικου Λογιστηριου του κρατους (εργαλειο για την απαντηση-υπογραφή του κ.Παπακωνσταντινου ), καταληψη του εθνικου τυπογραφειου ( αρα μη εκδοση ΦΕΚ).. το επομενο ειναι να αλλαξει και τον διοικητη του ΙΚΑ και να εχουμε αλλα ντραβαλα...(οχι δεν ξερω τιποτα τετοιο ) αλλα εκει που φτασαμε ολα τα περιμένω... απο την πρωτη στιγμη δεν υπαρχει ενα στάδιο αυτης της ευλογημένης εθελουσίας που να 'πήγε ' ρολόι.
Περισσοτερο γραφω το κειμενο αυτο για να σπασω την ΜΟΥΓΚΑΜΑΡΑ ΤΟΥ site . Τις τελευταιες μερες το βλεπαμε γεματο ζωντανια και ενδιαφεριτιδα!!! και τωρα μου φαινεται λιγο αψυχο και δεν θα το ηθελα ετσι.
Παρεπιμπτοντως ξερουμε που βρισκεται η ΚΥΑ?? ή σε τι φάση βρισκόμαστε τι ακολουθεί και δεν τολμώ να ρωτήσω 'θα προλαβουμε τον Απρίλιο" να εκδοθούν οι λιγες πρώτες?
Αν ναι ενα πραγμα που θα πρεπει να φροντίσουμε σε αυτην την περιπτωση, την κατα το δυνατον μεγαλυτερο νουμερο εκδοσης συνταξεων , διοτι καταλαβαίνετε με αυτα που ακουμε περικοπές επιδοματων( υπερωριωνκλπ) στο Δημόσιο και ο 'ζήλος ' υποψιαζομαι στα Ταμεία δεν θαναι και ο μεγαλυτερος .
Αλλα ειπαμε Πρωτα να υπογραφεί να μπει σε καναλι και ολα θα γινουν σιγα σιγα και θα τα ξεχασουμε ολα και αυτα και τα προηγουμενα .
καλη δυναμη καλη συνεχεια σε ολους μας.

Γρηγόρης Στογιαννης
Αθηνα 6-3-2010