Α. Κακαλιάντης

Παρακαλώ να αναρτηθεί στο blog η παρακάτω επιστολή που έστειλα στον κο Πρωθυπουργό και στους αναφερόμενους υπουργούς

Αξιότιμε κε Πρωθυπουργέ, κοι Υπουργοί, έλεος πια!

-Είμαστε οι 600 εναπομείναντες της εθελούσιας αποχώρησης του ΟΤΕ του 2005.

-Είμαστε αυτοί που ενώ είχαμε τους ίδιους όρους και προϋποθέσεις συνταξιοδότησης με όλους τους συναδέλφους μας που αποχώρησαν από το 2006, εντούτοις εξαιρεθήκαμε από την εθελούσια άδικα εξυπηρετώντας σκοπιμότητες της Διοίκησης του ΟΤΕ και της κυβέρνησης της ΝΔ.

-Είμαστε αυτοί που επί 4 περίπου χρόνια, όπως πολύ καλά θα γνωρίζετε, αποτελούσαμε το «μπαλάκι πινγκ-πονγκ» μεταξύ Διοίκησης του ΟΤΕ και της κυβέρνησης της ΝΔ.

-Είμαστε αυτοί που επί μία 4ετία, ανάλογα με το τι συμφέροντα (πολιτικά, οικονομικά, κοινωνικά) εξυπηρετούνταν την συγκεκριμένη χρονική περίοδο, αποτελούσαμε το εξιλαστήριο θύμα, αντιμετωπίζοντας και υπομένοντας βομβαρδισμό ανακοινώσεων Διοίκησης ΟΤΕ και Κυβέρνησης ΝΔ, που τη μία μας εμφάνιζαν απόλυτα δικαιωμένους και το θέμα μας επιτέλους τελειωμένο και την άλλη πάντα προέκυπτε κάποιος λόγος, που αναιρούσε τον προηγούμενο και μας επανέφερε στην αρχική θέση της αβεβαιότητας, αλλά και της ελπίδας για την δικαίωσή μας.

-Καταφύγαμε στη δικαιοσύνη για την άρση της αδικίας που συντελέστηκε σε βάρος μας, αλλά επι 4 χρόνια, κάθε φορά που έφτανε η ημέρα της εκδίκασης, η υπόθεσή μας έπαιρνε αναβολή για τουλάχιστον 1 εξάμηνο. Ετσι παρόλο που οι εισηγήσεις των εισηγητών μας δικαίωναν, η υπόθεσή μας είτε αναβάλλονταν, είτε έκανε «δρομολόγιο» από το Συμβούλιο της Επικρατείας, στο Διοικητικό Δικαστήριο, είτε αντίστροφα.

-Κανείς από την Διοίκηση του ΟΤΕ και την Κυβέρνηση της ΝΔ, δεν συλλογίστηκε ότι 600 εργαζόμενοι, με τις οικογένειές τους, πολίτες νομοταγείς φορολογούμενοι, άνθρωποι αξιοπρεπείς, όλοι με πάνω από 30 χρόνια συνεχούς εργασίας και πάνω από 50 ετών, ζούν επι τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα το δράμα της αβεβαιότητας, της ομηρίας, της καταρράκωσης κάθε έννοιας ψυχικής και συναισθηματικής ισορροπίας, ηρεμίας και γαλήνης, αρνητικά φορτισμένοι για να αντιμετωπίζουμε με δύναμη,σθένος και αισιοδοξία τη ζωή, με όλα τα άλλα προβλήματά της που προκύπτουν καθημερινά.

-Επιτέλους! μετά από όλη αυτή την 4ετή ομηρία μας και ψυχοφθόρα πορεία της υπόθεσής μας, έφθασε η στιγμή της δικαίωσής μας (έτσι νομίζαμε μέχρι προχθές) με την ψήφιση στην Ολομέλεια της βουλής, την άνοιξη 5/5/2009, του νόμου 3762/2009, άρθρο 34, (ΦΕΚ 75Α'/15.5.2009), που μας εντάσσει στην εθελούσια αποχώρηση του 2005 και ορίζει τη διαδικασία συνταξιοδότησής μας. --Αναρωτιόμαστε επομένως, αν τελικά, ο κάθε νόμος που ψηφίζει η νόμιμα εκλεγμένη βουλή, δεσμεύει το Ελληνικό κράτος ή μόνο την εκάστοτε Κυβέρνηση;

-Ο νόμος αυτός λοιπόν, υποχρέωσε τον ΟΤΕ μέσα σε 1 τρίμηνο να μας απολύσει και να προχωρήσει τη συνταξιοδότησή μας με τα κριτήρια και τις προϋποθέσεις της εθελούσιας αποχώρησης του 2005. Ετσι και έγινε.

-Είμαστε επομένως εκτός ΟΤΕ εδώ και 7 ολόκληρους μήνες, χωρίς καμία πληρωμή, ούτε καν έναντι ή προκαταβολή συνταξιοδότησης, όλοι σε οικογενειακή κατάσταση με παιδιά φοιτητές ή άνεργα σε περίοδο αναζήτησης εργασίας, στη συγκεκριμένη δύσκολη συγκυρία, με πολλές ανειλημμένες υποχρεώσεις.

-Η πορεία της υπόθεσής μας σε άλλη βέβαια διάσταση, θα μπορούσε να παρομοιασθεί με το ταξίδι της επιστροφής του Οδυσσέα στην Ιθάκη, που πάντα πλησίαζε και πάντα βρισκόταν στην πορεία κάποια αιτία-κάποιο εμπόδιο, ώστε να τον απομακρύνει από την επιστροφή στο σπίτι του.

-Επειδή δεν θέλουμε να σας κουράσουμε άλλο, γιατί γνωρίζουμε το φόρτο σας και την αγωνία σας, για την συγκεκριμένη χρονική περίοδο που διανύει η κυβέρνηση και η χώρα,

-Επειδή πιστεύουμε ότι γνωρίζετε όλα όσα θλιβερά, δύσκολα και απαράδεκτα περάσαμε αυτά τα 4 χρόνια, χωρίς να έχουμε εμείς οι εργαζόμενοι το παραμικρό μερίδιο ευθύνης, γιατί είχαμε την ατυχία να βρεθούμε στο πεδίο μάχης σκοπιμοτήτων Διοίκησης ΟΤΕ και Κυβέρνησης ΝΔ,

Εδώ ταιριάζει να σας θυμίσουμε το σοφό ρητό του λαού μας που λέει ότι «Όταν μαλώνουν τα βουβάλια την πληρώνουν τα βατράχια».

-Επειδή πιστεύουμε ότι δεν θέλετε να αποτελέσουμε και επί της δικής σας διακυβέρνησης «τα βατράχια», για την διένεξη που έχει προκύψει μεταξύ Διοίκησης ΟΤΕ και Υπουργού Εργασίας κου Λοβέρδου, (εδώ να σας θυμίσουμε ότι οι 2 άλλοι Υπουργοί σας, κοι Παπακωνσταντίνου και Ρέππας υπέγραψαν ήδη την συγκεκριμένη απόφαση που μας αφορά και δεν νομίζουμε ότι αυτοί ενδιαφέρονται λιγότερο από τον κο Λοβέρδο),

-Επειδή πιστεύουμε ότι κατανοείτε τη δεινή θέση μας και οποιαδήποτε παράταση αυτής της κατάστασης θα μας οδηγήσει σε εξαθλίωση και καταρράκωση της αξιοπρέπειάς μας, πράγμα που είναι άδικο για ανθρώπους που εργάστηκαν πάνω από 30 χρόνια, πρόσφεραν και φορολογήθηκαν από την πρώτη μέρα εργασίας τους και το μόνο τους αμάρτημα ήταν ότι βρέθηκαν τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο, στο πεδίο μάχης σκοπιμοτήτων Κυβερνήσεων και Διοίκησης ΟΤΕ

Για όλα τα παραπάνω,

Παρακαλούμε κε Πρωθυπουργέ,

να δώσετε τις απαραίτητες κατευθύνσεις στους εμπλεκόμενους (Υπουργό κο Λοβέρδο και Διοίκηση του ΟΤΕ), ώστε να αποσυσχετήσουν την υπόθεσή μας από την διένεξη του Υπουργείου με τη Διοίκηση του ΟΤΕ, να υπογραφεί και προωθηθεί άμεσα η απόφαση για μας, ώστε επιτέλους να φθάσει στο τέλος του το πολυτάραχο ταξίδι μας και αυτοί ας βρούν άλλον τρόπο διευθέτησης της διαφοράς τους, χωρίς να στηρίζουν και εκβιάζουν την οποιαδήποτε επίλυση ή διεκδίκηση στις πλάτες εργαζομένων ή συνταξιούχων.

Ευχαριστώ για την υπομονή σας

Με τιμή

Ενας από τους 600 πρώην εργαζόμενους στον ΟΤΕ, νυν άνεργος, ελπίζω σύντομα να πληρώνομαι την σύνταξή μου



Α. Κακαλιάντης

Κ. Ντόγρα 43 Τ.Κ. 54352

Θεσσαλονίκη

Τηλ. 2310 908444

e-mail : a908444@otenet.gr