Γ. Θαλασσινός

Συνάδελφοι
χθες 13/1/2010 στο πολιτιστικό κέντρο του ΟΤΕ συγκεντρωθήκαμε αρκετοί συνάδελφοι προκειμένου να ενημερωθούμε για το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί σχετικά με τη σύνταξή μας 1) ο νόμος 3762/15.5.2009, με τον οποίο απολυθήκαμε από τον ΟΤΕ, προβλέπει την έκδοση κοινής υπουργικής απόφασης (οικονομικών, υποδομών και κοινωνικής απασχόλησης) με την οποία θα καθορίζοντο λεπτομέρειες εφαρμογής του παραπάνω νόμου. 2) χωρίς αυτή την απόφαση το ΤΑΠ-ΟΤΕ δεν δέχεται να προχωρήσει σε έκδοση αποφάσεων συνταξιοδότησης 3) τον 11/2009 ξεκίνησε η διαδικασία έκδοσης αυτής της απόφασης από το υπουργείο απασχόλησης 4) 31/12/2009 η κοινή υπουργική απόφαση φτάνει στο Υπουργείο Οικονομικών με τις υπογραφές Λοβέρδου και Ρέππα 5) στις 3/1/2010 με πρωτοβουλία του Υπουργού απασχόλησης ζητά και παίρνει πίσω (χωρίς την υπογραφή του Παπακωνσταντίνου) την απόφαση
από όσα διαβάζουμε και ακούμε από τις ειδήσεις καθώς και όσα μπορούμε να μάθουμε η υπάρχουσα κατάσταση έχει δημιουργηθεί εξαιτίας πολιτικών αντιπαραθέσεων, προτάσεων στελεχών του Υπουργείου απασχόλησης που από την αρχή δεν ήθελαν την δική μας αποχώρηση, λανθασμένων χειρισμών από πολλά στελέχη, προσωπικές αντιπαραθέσεις, λάθος εκτιμήσεις, καθυστερήσεις λήψεις αποφάσεων και πολλά άλλα όλα αυτά συνετέλεσαν για να φτάσει αυτές τις ημέρες ο Υπουργός απασχόλησης να δηλώνει ότι εάν δεν πληρώσει ο ΟΤΕ 100 έως 120 εκατ. € δεν υπογράφω την κοινή υπουργική απόφαση για να πάρουν σύνταξη οι 601 υπάλληλοι του ΟΤΕ. τα χρήματα που απαιτούνται για την εθελουσία έχουν εγκριθεί από τη Βουλή με τον τον Νόμο 3762/15.5.2009 και δεν είναι εύκολο να αλλάξουν.
Συνάδελφοι
βρισκόμαστε για μια ακόμα φορά σε μια ιδιότυπη ομηρία. Έχουμε απολυθεί από τον ΟΤΕ το καλοκαίρι του 2009 με σκοπό την συνταξιοδότηση. σήμερα 7 μήνες μετά είναι άγνωστο πότε θα πάρουμε τη σύνταξή μας.
Ενέργειες που έγιναν από τις 10/1/2010 μέχρι και χθες
πολύ συνάδελφοι που γνωρίζουν βουλευτές και υπουργούς ενημέρωσαν με υπομνήματά τους προκειμένου να παρέμβουν στον Λοβέρδο΄ ασκήσαμε έντονες πιέσεις στην ΟΜΕ-ΟΤΕ να εκδώσει ανακοίνωση στήριξής μας (το έκανε χθες 13/1/2010) κλήσαμε ραντεβού με το ιδιαίτερο γραφείο του Λοβέρδου και τον επισκεφθήκαμε (θαλασσινός, κότελος, σταυρουλάκης) χθες 13/1/2010 ώρα 10:00 αφού μας άκουσαν κατάλαβαν το δίκαιο αίτημά μας, συντάξαμε και καταθέσαμε υπόμνημα και πήραμε την διαβεβαίωση ότι θα λυθεί το θέμα μας.
Τέλος
στη συνάντηση μετά την ανταλλαγή απόψεων αποφασίστηκαν τα παρακάτω την Δευτέρα 18/1/2010 και ώρα 10:00 διαμαρτυρία στα γραφεία της ΟΜΕ-ΟΤΕ προκειμένου να υπάρξει συνάντησή μας μαζί με την ΟΜΕ με τον Υπουργό απασχόλησης και κοινωνικής προστασίας Στόχος μας είναι να συζητήσουμε μαζί του το όλο θέμα πριν ξεκινήσουμε δυναμικές κινητοποιήσεις ή δικαστικούς αγώνες

Γ. Θαλασσινός