Κ. Πατήλας

ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΘΕΙ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ E-MAIL ΠΟΥ ΕΣΤΕΙΛΑ ΣΤΟΝ Κο ΛΟΒΕΡΔΟ Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ,
Είμαι κι εγώ ένας από τους 600 εργαζόμενους που απολυθήκαμε από τον ΟΤΕ και περιμένουμε να πάρουμε την σύνταξή μας. Για την ενημέρωσή σας, σας αναφέρω όλο το ιστορικό της υπόθεσης.
Το έτος 2005, αναγγέλθηκε η εθελουσία έξοδος περίπου 5000 εργαζομένων στον ΟΤΕ. Ακολουθήθηκε η νόμιμη διαδικασία και ψηφίστηκε ο νόμος 3371/2005 (ΦΕΚ 178 Α΄/14.7.2005) από την Βουλή των Ελλήνων σύμφωνα με τον οποίο ορίζονταν επακριβώς οι όροι και οι προϋποθέσεις της αποχώρησης καθώς και οι υποχρεώσεις του ΟΤΕ προς το Ασφαλιστικό Ταμείο. Ενώ κι εμεις οι 600 κάναμε κανονικά αιτήσεις αποχώρησης, ο ΟΤΕ δεν μας συμπεριέλαβε σ΄αυτήν, χωρίς ποτέ να απαντήσει στην αίτηση που υποβάλαμε γιατί δεν έγινε δεκτή.
Έκτοτε πέρασαν τέσσερα χρόνια και τον Μάρτη του 2009, το Υπουργείο σας έφερε στη Βουλή για ψήφηση το νομοσχέδιο για την "Αναδιοργάνωση Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (Σ.ΕΠ.Ε.), ρύθμιση θεμάτων Οργανισμών εποπτευόμενωναπό το Υπουργείο Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας και άλλες διατάξεις".

Στο νομοσχέδιο αυτό συμπεριλήφθηκε μια τροπολογία, που αφορούσε στην έξοδο την δική μας (των 600 περίπου εργαζομένων).

Το νομοσχέδιο, συζητήθηκε διεξοδικά και ψηφίστηκε από την Ολομέλεια της Βουλής στις 5-5-2008 (νόμος 3762 ΦΕΚ 75Α'/15.5.2009 .

Βάσει. λοιπόν, του νέου αυτού νόμου (στο άρθρο 34 γίνεται αναλυτική αναφορά) και ενεργοποιημένης της αρχικής μου αίτησης για συνταξιοδότηση. αποχώρησα από την εργασία, στις 16-7-2009 καταθέτοντας σχετική αίτηση στο ΙΚΑ Ιωαννίνων.

Από τότε, πέρασαν ήδη έξι μήνες και η πολυπόθητη σύνταξη ακόμα να 'βγει. Το πως τα βγάζω πέρα, (όπως, υποθέτω και οι περισσότεροι από τους 600 συνταξιοδοτηθέντες συναδέλφους μου), σας αφήνω να το σκεφθείτε εσείς...

Βέβαια σ' αυτό το διάστημα, μεσολάβησαν οι εκλογές τις οποίες κέρδισε το ΠΑΣΟΚ, εκλογές στις οποίες συνέβαλα και ο ίδιος με όσες δυνάμεις είχα, και με την ψήφο μου εννοείται, προσδοκώντας ο Γιώργος Παπανδρέου να κάνει πράξη αυτά που προεκλογικά έλεγε.

Κι ενώ περιμένω τη σύνταξη από μήνα σε μήνα, άκουσα και διάβασα, με έκπληξη και απορία συγχρόνως, τις δηλώσεις σας, που αφορούσαν στην αποχώρηση των 600 από τον ΟΤΕ. Δηλαδή σε κάτι το αυτονόητο. Τί παραπάνω ζητάμε, από την εφαρμογή του σχετικού νόμου; Το ΙΚΑ τώρα "ανακάλυψε" ότι τα χρήματα που πλήρωσε ο ΟΤΕ για την εθελουσία του 2005 και για μας, δεν είναι αρκετά; Τέσσερα χρόνια ήταν; Γιατί δεν είπε τίποτα, ούτε το 2005 που ψηφίστηκε ο νόμος 2271, ούτε το 2009 που ψηφίστηκε ο νόμος 3762; Οι νόμοι του κράτους που ψηφίζονται από την Βουλή είναι παράνομοι; Και γιατί πρέπει τώρα εμείς οι 600 να είμαστε το "μήλον της έριδος" μεταξύ Υπουργείου και ΟΤΕ; Τι χρωστάνε οι οικογένειές μας να υποφέρουν όλους αυτούς τους μήνες και δεν ξέρω πόσο ακόμα, χωρίς μισθό, χωρίς σύνταξη;

Επειδή πιστεύω ό,τι δεν έχετε τίποτα προσωπικό απέναντί μας, αλλά ό,τι κάποιοι από τους παράγοντες του Υπουργείου σας, ίσως δεν σας έχουν κάνει σωστή ενημέρωση, θα άρετε τις όποιες επιφυλάξεις σας και θα προχωρήσετε στην υπογραφή της σχετικής διυπουργικής απόφασης για την συνταξιοδότησή μας, την οποία οι άλλοι δύο υπουργοί υπέγραψαν.

Με την ελπίδα ότι σύντομα το αίτημά μας θα έχει αίσιο τέλος κλείνω, επισυνάπτοντας και το σχετικό νόμο 3762.

Με εκτίμηση,

ΠΑΤΗΛΑΣ ΚΩ/ΝΟΣ

ΠΑΣΣΑΡΩΝΟΣ 5Α ΙΩΑΝΝΙΝΑ

ΤΗΛ. 2651025125, 6972434200

e-mail: konpat3@otenet.gr