Γ. Τράντζας

Συνάδελφοι καλημέρα,
Σε μόνιμη βάση διαβάζω τα γραφόμενα στο ιστολόγιο,αλλά μέχρι τώρα δεν έγραψα τίποτα,ίσως επειδή καλυπτόμουν από άλλους,ίσως δεν είχα τίποτα να προσφέρω στην ενημέρωση αλλά περισσότερο γιατί είχα απηυδήσει από όλα όσα μέχρι τώρα μας συνέβηκαν.
Είναι αυτονόητο ότι νιώθω και είμαι και ΝΙΩΘΩ μαζί με όλους μας σε ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ αποφασιστεί , ανεξάρτητα αν απόλυτα διαφωνώ η συμφωνώ.
Και αυτό αφορά ΜΟΝΟ τη δημιουργία ανεξάρτητου σωματείου,επειδή από την αρχή του εργασιακού μου βίου (και πριν από αυτή ακόμα) η συνδικαλιστική μου άποψή μου είναι για ένα και μοναδικό επιχειρησιακό Σωματείο.
Όμως αυτό δεν έχει σημασία πλέον με όλη την ΚΑΤΑΝΤΙΑ που επικρατεί, ανεξάρτητα με τις προσπάθειες μερικών ρομαντικών,και χωρίς να διαγράφουμε και τις ΔΙΚΕΣ μας διαχρονικές ευθύνες.
Είμαστε (?) άξιοι της μοίρας μας, αφού επί χρόνια τώρα εναποθέτουμε ,εκλέγοντας με ...ελεύθερη βούληση, τις τύχες μας όχι σε εκπρόσωπους συνδικαλισμένων εργαζομένων αλλά σε ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ
(υπάρχει πιστεύω τεράστια διαφορά).
Συνέχεια στους ίδιους ανθρώπους,που βλέπουμε καθημερινά την οργανωμένη και αγωνιώδη προσπάθειά τους να εξυπηρετήσουν ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ συμφέροντα ,με τελική κατάληξη την πραγματοποίηση ΔΙΚΩΝ τους στόχων (όποιοι και να είναι αυτοί).
από Πρόεδροι και Διευθύνοντες Σύμβουλοι Θυγατρικών έως Βουλευτές , Υπουργοί και άλλους πολλούς (επιχειρηματικούς,καρριερίστικους κλπ).
Εμείς σαν ομάδα πάψαμε να τους ενδιαφέρουμε ίσως επειδή τους .... καταλάβαμε ίσως και από το γεγονός που αναφέρει ο συν/φος Τσέλος (πρόσληψη με ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ και όχι από το παράθυρο η με μπιλιετάκια).
Γι΄αυτό μάλλον και η παρελκυστική - ειρωνική αντιμετώπιση! !
ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ:Συνμισθοδοτούμενος (όχι συνάδελφος) ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΗΣ με διαβεβαίωσε πέρυσι το καλοκαίρι ότι είχε δει στην ΟΜΕ την δικαστική απόφαση που όλοι με λαχτάρα περιμέναμε.
Πλέον τι να πούμε? Μήπως πρέπει να εξετάσουμε και την περίπτωση (έτσι για να σφίξουν μερικές....καρέκλες) υποβολής αγωγών σε Υπηρεσιακούς και άλλους παράγοντες για πράξεις και παραλείψεις που είχαν συνέπεια δική μας βλάβη υλική η υλική?
Μήπως να βγει ένα κείμενο που να στέλνεται ,σε καθημερινή βάση, από όλους μας σε ηλεκτρονικές διευθύνσεις που έχουν σχέση με το θέμα μας?
Ειλικρινά δεν μπορώ να προτείνω κάτι!
Και ένα πρόβλημα προς λύση για να γελάσει (?) λίγο το χειλάκι μας!! (δεν έχει σχέση μόνο με μένα αλλά όλη τη σειρά μας).
Απάντηση από το Τμήμα Μητρώων :
Η ημερομηνία αυτοδίκαιης και υποχρεωτικής απόλυσης από τον ΟΤΕ λόγω συμπλήρωσης 35ετούς πραγματικής Υπηρεσίας είναι η 9/12/2010. (Πρόσληψη 24/6/1976).
Και δύο χρόνια ακόμα (να υπολογιστεί ο Στρατός) 9/12/2012!
Η καταληκτική ημερομηνία εθελουσίας 31/12/2012!
Ποιός σύμβουλος (αν και ακούγεται για κάποιον χωρίς να βάζω χέρι στη φωτιά) εισηγήθηκε την ....Υπουργική απόφαση???
Όποιος απαντήσει κερδίζει κέρασμα με Γιαννιώτικο Τσίπουρο και καλούς μεζέδες.
Ψυχικά είμαι μαζί σας αύριο στον Βύρωνα αν και θα ήθελα να είμαι και σωματικά παρών πράγμα αδύνατο τόσο λόγω απόστασης όσο και υγείας.
Καλή κουβέντα και καλά αποτελέσματα.
Γιώργος Τράντζας
Γιάννινα
2651025299-6979091100