Γ. Περπινιάς (3)

Αγαπητοί συνάδελφοι

Θα ήθελα να σχολιάσω τις αναρτήσεις των συν. Κορδιά και Κρητικίδη,

Η πρόταση για την διαγραφή ήταν υπερβολική ίσως αλλά έδωσε την ευκαιρία σε σας να ασχοληθείτε και να προβάλετε την γνώμη σας, και επίσης να σας θέσω την άποψη με την οποία τελικά συμφωνώ περισσότερο και η οποία δεν έχει αναρτηθεί αλλά υπάρχει, δηλαδή να μείνουμε στους συλλόγους μας αλλά με την πρόταση ότι η ΟΜΕ ΟΤΕ θα παλέψει, διαφορετικά οι νυν διοικούντες θα βρεθούν με μείον 700 ψήψους στις εκλογές.

Η διοίκηση τώρα είναι με την μεριά μας αλλά τότε δεν αγωνίστηκε ώστε να φύγουμε γιατί ήθελε στελέχη και υπαλλήλους οι οποίοι εκείνη τη στιγμή εάν έφευγαν δεν μπορούσε να αντικαταστήσει επάξια. Συνάδελφε Κορδιά δεν έχουν μείνει πολλοί που ακόμα λένε «ο Οργανισμός μας». Τώρα η Διοίκηση δεν φιλανθρωπεί αλλά προφανώς περισσεύουμε στους σχεδιασμούς της.

Η ΟΜΕ δεν πήγε στον διάλογο για τον ΕΚΠ και η Διοίκηση τον πέρασε με την γνωστή δυνατότητα του νόμου των ΔΕΚΟ, δεν γνωρίζω εάν ήταν σωστή η επιλογή της ΟΜΕ να αφήσει να περάσει ο ΕΚΠ ο οποίος, έψαξα πιο πολύ μετά την ανακοίνωση του Γιώργου Θαλασσινού, έχει αλλάξει την διατύπωση του αρθρου 47 και στο άρθρο 40 γράφει τώρα ότι «απολύονται όσοι συμπληρώνουν 35 χρόνια πραγματικής υπηρεσίας στην εταιρία, στους οποίους όμως δίνεται η δυνατότητα τρεις μήνες προ της απολύσεως να ζητήσουν να παραμείνουν για 2 χρόνια ακόμη ώστε να συμπληρώσουν 35 συντάξιμα χρόνια και όχι πάντως πέρα των 65 ετών ηλικίᨻ αυτό συν Κρητικίδη κατά την άποψη μου δεν αφορά την «άμεση καταβολή» της σύνταξης αλλά ίσως έχει σχέση με το δικαιούμενο ποσοστό. Και τότε μπαίνουμε στην λογική του νόμου που προβλέπει:

«Ο χρόνος στρατιωτικής θητείας μπορεί ν' αναγνωριστεί με τις διατάξεις του Ν. 1358/83 αλλά μόνο για προσαύξηση της σύνταξης και όχι για θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος, με εξαίρεση την παραπάνω παράγραφο 7.» και αυτό πριν συμπληρωθεί το 58 έτος.ώστε άλλος κάθεται ακόμη 2 χρόνια άλλος αρκείται στον υπολογισμό που θα κάνει το ΤΑΠ ΟΤΕ. Πάντως το καταστατικό του ταμείου προβλέπει άμεση καταβολή λόγω υποχρεωτικής και αυτοδίκαιης απόλυσης.

Συνάδελφοι ότι γράφω είναι δική μου κρίση και ψάξιμο, κάποιοι από την σειρά μας είναι νομικοί, άλλοι έχουν πρόσβαση, ιδίως σε μεγάλες πόλεις, με δικηγόρους και νομικούς ας τα βάλουν σε συζήτηση. Να περιμένουμε την αίτηση θεραπείας η το δικαστήριο αλλά ας προσπαθούμε να είμαστε ενημερωμένοι.

Όσοι περισσότεροι συμμετέχουμε στην συζήτηση στο ιστολόγιο τόσο γνωριζόμαστε, δενόμαστε, ανταλλασουμε σκέψεις και τελικά αποκτούμε δυναμική νίκης.

Γ ΠΕΡΠΙΝΙΑΣ

gperpinias@ote.gr

gperpin@ote.gr