Δημήτρης Γάκης

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΤΗΣ ΕΘΕΛΟΥΣΙΑΣ

Θέλουμε να αγιάσουμε αλλά δεν μας αφήνουν.
Οι τελευταίες ρυθμίσεις του ασφαλιστικού με τις οποίες γίνεται μείωση του πλαφόν της σύνταξης μας θα πρέπει να μας ενεργοποιήσουν και πάλι.
Πρέπει να εκφράσουμε δυναμικά την πλήρη αντίθεσή μας στην περικοπή που γίνεται από το ΙΚΑ-ΤΕΑΜ , με δεδομένο ότι ο προϋπολογισμός του ΙΚΑ με κανένα τρόπο δεν επιβαρύνεται αφού οι συντάξεις μας μέχρι το 2013-14 καταβάλλονται από τον ΟΤΕ . Οποιοδήποτε όφελος προκύψει από την αλλαγή του πλαφόν αλλά και την μείωση των συντάξεων και δεν καταλήγει στα δημόσια ταμεία η στο ταμείο του ΙΚΑ. Η οποιαδήποτε παρακράτηση δεν θα κατευθυνθεί στον κρατικό προϋπολογισμό, αλλά θα παραμείνει στην ίδια την επιχείρηση τον ΟΤΕ. Στην ουσία οι συνταξιούχοι της εθελούσιας -κυρίως εμείς οι 700 -επιχορηγούμε την επιχείρηση στην οποία εργαζόμασταν δηλ τον ΟΤΕ. Επιπλέον με την περικοπή αυτή το δημόσιο χάνει έσοδα από ασφαλιστικές εισφορές-ΛΑΦΚΑ- και φόρο μισθωτών υπηρεσιών για τις αποδοχές που δεν μας αποδίδονται.
Πρέπει συνάδελφοι να αντιδράσουμε με κάθε τρόπο (παραστάσεις παρέμβαση του συλλόγου και αγωγές ), για να μην εφαρμοστούν αυτά τα μέτρα εναντίον όλων των εργαζομένων και ειδικότερα εναντίον των συνταξιούχων της εθελούσιας

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΑΚΗΣ