Κ. Πατήλας

Συνάδελφοι,
η ώρα της πικρής αλήθειας, δυστυχώς, έφθασε. Η αναμενόμενη (πρώτη) περικοπή της σύνταξής μας έγινε πραγματικότητα.
Ήρθε η ώρα να "επιστρέψουμε" αυτά που "παράνομα" τρώγαμε όλα αυτά τα χρόνια που δουλεύαμε. Τι τις θέλεμε τις "βίλες", τα "εξοχικά", τα "κότερα", τις "μίζες", τα "βατοπέδια" και όλες τις άλλες ασχολίες μας; Αυτά είναι για τους "μεροκαματιάρηδες" κυβερνώντες και κρυφοκυβερνώντες άρχοντές μας. Αυτούς που εμείς ψηφήσαμε να μας διαφεντεύουν (και δυστυχώς θα τους ξαναψηφήσουμε και στις επόμενες και στις μεθεπόμενες κλπ εκλογές, γιατί το παραμύθι το ξέρουμε καλά κι εμείς κι αυτοί - αρκεί να είναι στη εξουσία ο ¨δικός " μας- όλα τ' άλλα δεν μετράνε).
Θα τολμήσω να πω, καλά μας κάνουν. Αφού καταδεχόμαστε και υπομένουμε όλες τις πιέσεις τους, χωρίς, ουσιαστικά, καμία σημαντική αντίδραση, σημαίνει ότι αντέχουμε αυτά, αλλά και ίσως και πολύ περισσότερα βάρη.
Ποιά είναι η αντίδρασή μας σε όλα αυτά που συμβαίνουν κάθε μέρα γύρω μας; Καμμία ή σχεδόν καμία. Άντε κανένα συλλαλητήριο, σε συνδιασμό με κάποια εικοσιτετράρωρη απεργία της ΓΣΕΕ (που στην ουσία είναι χάρισμα του μεροκάματου στον εργοδότη). Εμείς οι συνταξιούχοι δεν έχουμε σύλλογο; Μαζί με τους υπόλοιπους συνταξιούχους της χώρας θα έπρεπε να είμασταν συνέχεια στους δρόμους. Να διατρανώνουμε την αντίθεσή μας σ' αυτά τα δυσβάστακτα μέτρα που κάθε μέρα, σχεδόν, παίρνει η κυβέρνηση. Τι παράδειγμα δίνουμε στα παιδιά μας; Τι θα τους πούμε όταν μας ρωτήσουν: "ΚΙ ΕΣΥ ΤΙ ΕΚΑΝΕΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ, ΠΑΤΕΡΑ"; Θα καταπιούμε τις ενοχές δεκαετιών και θα προσπαθήσουμε να δικαιολογήσουμε τα αδικαιολόγητα;
Πιστεύω ότι σαν σύνολο, έχουμε ΔΥΝΑΜΗ. ΤΟΛΜΗ και ΘΕΛΗΣΗ, όμως, έχουμε; Αυτό είναι το ζητούμενο. Αν αφήσουμε στην άκρη το μικροπολιτικά "συμφέροντά" μας, μπορούμε να υψώσουμε τη φωνή μας απέναντι σ' αυτή την λαίλαπα των μέτρων που θίγουν όλους μας. Να καταλάβουν, επιτέλους, οι κυβερνώντες ότι υπάρχουν και κάποια όρια στις απαιτήσεις τους. Δεν είναι δυνατόν, από τη μια σε εμάς να κάνουν περικοπές, κι από την άλλη να μη μπορούν να βρουν ποιοί (απ' αυτούς) ευθύνονται για την οικονομική κατάσταση της χώρας! Η ΚΟΡΟΪΔΙΑ ΣΕ ΟΛΟ ΤΗΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ!
Δεν θα μακρυγορήσω περισσότερο γιατί ξαίρω ότι απευθύνομαι σε νοήμονες ανθρώπους. Ήθελα όμως να τα γράψω όλα αυτά γιατί με τρώγανε σαν το σαράκι.
Ένα τελευταίο. Ακούγεται ότι λίαν συντόμως, σκοπεύουν να βάλουν χέρι και στις επικουρικές συντάξεις. Ποιός ο λόγος να αναγνωρίσουμε χρόνο ασφάλισης (με πληρωμή) και τελικά να πάρουμε τα 270 ευρώ, όπως σχεδιάζουν να κάνουν;
Αν ξαίρει κάποιος κάτι γι αυτό ας το μεταφέρει σε όλους.

Κ. ΠΑΤΗΛΑΣ
6972434200
konpat3@otenet.gr