Α. Κακαλιάντης

Ιστορικά στοιχεία των 600ίων (αρχικά 700ίων) για να θυμούνται οι παλαιότεροι και να γνωρίζουν οι νεότεροι

Ορισμένα ιστορικά στοιχεία για μας τους 700, ώστε να γνωρίζουν την πραγματικότητα, διάφοροι άλλοι παράγοντες θεσμικοί (πολιτικοί, σύμβουλοι, συνδικαλιστικοί παράγοντες) και μη (δημοσιογράφοι,σχολιαστές,ψιθυριστές), που ασχολούνται με την υπόθεσή μας και σχολιάζουν δημοσίως τις απόψεις τους ή καλούνται να πάρουν αποφάσεις σχετικά με μας.

1. Ολοι εμείς οι 700 έχουμε επιτύχει με γραπτές εξετάσεις, σε δύο πανελλήνιους διαγωνισμούς που διεξήγαγε ο κρατικός ΟΤΕ, τα έτη 1975 και 1976 αντίστοιχα.Η αναλογία επιτυχόντων ήταν 1 στους 10 περίπου. Εκείνα τα χρόνια, για όσους δεν θυμούνται, είχαμε δημοκρατική κυβέρνηση, 2 χρόνια μετά την χούντα και θα έλεγα αμερόληπτη και αξιοκρατική.
2. Ολοι εμείς οι 700 που πετύχαμε στις εξετάσεις, τα ίδια έτη 1975 και 1976 φοιτήσαμε στις 2 Τηλεπικοινωνιακές σχολές του ΟΤΕ, Αθηνών και Θεσσαλονίκης, επί 6 μήνες συνεχόμενα, με ωράρια φοίτησης καθημερινά κανονικά 8ωρα, ώστε μετά την επιτυχή αποφοίτησή μας, να είμαστε απόλυτα εφοδιασμένοι, εξειδικευμένοι και έτοιμοι με τις γνώσεις που απαιτούνταν, για την άμεση εκτέλεση του έργου που θα μας ανατείθονταν.
3. Αμέσως μετά την αποφοίτησή μας από τις σχολές, προσληφθήκαμε και ξεκινήσαμε την εργασία μας, ως μόνιμοι από την αρχή (λόγω του ότι πετύχαμε στους διαγωνισμούς).
4. Όταν προσληφθήκαμε ενταχθήκαμε στις διατάξεις του ισχύοντος Γ.Κ.Π. ΟΤΕ (Γενικός Κανονισμός Προσωπικού ΟΤΕ), ΠΟΥ ΕΠΕΙΧΕ ΙΣΧΥ ΝΟΜΟΥ.
5. Σύμφωνα με τις διατάξεις του Γ.Κ.Π. ΟΤΕ, που επαναλαμβάνω ΕΠΕΙΧΕ ΙΣΧΥ ΝΟΜΟΥ, για όλα αυτά τα χρόνια και ίσχυσε ολοκληρωτικά μέχρι το νόμο Πετραλιά το 2008, ο ΟΤΕ αναγνώριζε ως ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ, σε όλο του το προσωπικό, ΌΛΟ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ ΩΣ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΑΠΟΛΥΣΗΣ ΛΟΓΩ 35ΕΤΙΑΣ, συμπεριλαμβανομένου και του στρατού, μόνο γιαυτούς που στρατεύθηκαν όντας ήδη υπάλληλοι στον Οργανισμό. Εμείς όλοι ανήκουμε σ΄ αυτή την κατηγορία, διότι πρώτα ξεκινήσαμε την εργασία μας και στην πορεία στρατευθήκαμε.
6. Το ασφαλιστικό μας ταμείο ΤΑΠ ΟΤΕ, που δημιουργήθηκε από τον ΟΤΕ για να εξυπηρετήσει τις ασφαλιστικές ανάγκες του προσωπικού του ΟΤΕ, ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΎΣΕ ΜΕ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΜΕΝΟ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ «Γ.Κ.Π. ΟΤΕ». Ετσι, ότι, ο Γ.Κ.Π. ΟΤΕ όριζε ως ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ δηλαδή (ΌΛΟ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ ΩΣ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΑΠΟΛΥΣΗΣ ΛΟΓΩ 35ΕΤΙΑΣ, συμπεριλαμβανομένου και του στρατού, μόνο γιαυτούς που στρατεύθηκαν όντας ήδη υπάλληλοι στον Οργανισμό), το δεχόταν και συνταξιοδοτούσε το προσωπικό, όλα αυτά τα χρόνια, χωρίς να θέτει αντιρρήσεις.
7. Η πρώτη φορά που έγινε αυτό, δηλαδή να υπάρξει ένσταση-αντίρρηση, ΟΧΙ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΤΑΠ ΟΤΕ, αλλά από τον κυβερνητικό επίτροπο του Υπουργείου Εργασίας (επι υπουργού κου Παναγιωτόπουλου, κυβερνήσεως Ν.Δ.), ήταν στην περίπτωσή μας και έτσι αντιμετωπίζοντάς μας με διαφορετικά μέτρα και σταθμά, σε σχέση με τους μέχρι τότε αποχωρήσαντες συναδέλφους μας και καταστρατηγώντας απροκάλυπτα, για λόγους σκοπιμότητας και λαϊκισμού, τις διατάξεις του ισχύοντος Γ.Κ.Π. ΟΤΕ και ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΤΟΥ ΤΑΠ ΟΤΕ μας εξαίρεσαν από την εθελούσια του 2005.
8. Από τότε και μετά μέχρι σήμερα βαδίζουμε στο δικό μας Γολγοθά που είναι πλέον λίγο-πολύ γνωστός σε όλους. Ενας δρόμος που φανερώνει περίτρανα ότι όποιος (άτομο ή ομάδα) στοχοθετηθεί ως (προνομιούχος-ρετιρέ) και πέσει στο πεδίο πολιτικών αντιπαραθέσεων, σκοπιμοτήτων, γίνει αντικείμενο λαϊκισμού και εκμετάλλευσης της κοινής γνώμης, τότε άντε να αποδείξει ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΦΑΝΤΑΣ.

Αγαπητοί μου συνάδελφοι,

αυτά που κάθισα και έγραψα σήμερα ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΙΤΊΑ ΚΑΙ ΑΦΟΡΜΗ αυτό καθαυτό το θέμα μας.

Η σκέψη που θα σας γράψω παρακάτω διαμορφώθηκε χθες, μετά από την ανάγνωση όλων αυτών των ΘΑΥΜΑΣΙΩΝ ΚΑΙ ΠΑΝΑΞΙΩΝ κειμένων-e-mail, που σαν βροχή κατέκλυσαν το blog μας και δείχνουν την ποιότητα του ανθρώπινου δυναμικού της ομάδας μας.

ΟΧΙ ΔΕΝ ΕΥΛΟΓΩ ΤΑ ΓΕΝΕΙΑ ΜΑΣ, ΟΥΤΕ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΗΣ η ΠΟΛΙΤΕΥΤΗΣ ΗΜΟΥΝ ή ΣΚΟΠΕΥΩ ΝΑ ΓΙΝΩ.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ BLOG, ΑΛΛΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΧΘΕΣ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΚΑΤΕΓΙΣΜΟ ΤΩΝ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΟΛΩΝ, ΕΝΟΙΩΣΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ΠΟΥ ΑΝΗΚΩ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΟΠΩΣ ΕΙΧΑ ΓΡΑΨΕΙ ΣΧΕΔΟΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ, ΜΕΤΑΦΕΡΟΝΤΑΣ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΤΟΥ κ.ΒΟΥΡΛΟΥΜΗ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, ΜΑΣ ΘΕΩΡΟΥΣΑΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΙΟ ΑΞΙΕΣ ΣΕΙΡΕΣ.

Η σκέψη μου που διαμορφώθηκε χθες, διαβάζοντας με προσοχή όλες τις επιστολές –emails, είναι ότι, όλοι μας καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι τα e-mail «πνίγονται» και δεν προωθούνται στον υπουργό/ούς , από τους διάφορους μυστικοσύμβουλους, παρατρεχάμενους, χειροκροτητές, αυλικούς του ή των υπουργών και του πρωθυπουργού.

ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΤΙ ΘΑ ΛΕΓΑΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΕΝΟΣ ΤΕΥΧΟΥΣ ΜΕ ΟΛΑ ΜΑ ΟΛΑ ΤΑ E-MAIL ΤΟΥ BLOG, ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΧΩΡΗΜΕΝΑ, ΜΕ ΤΑ ΚΑΛΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΚΑ ΤΟΥΣ, ΠΛΗΝ ΟΜΩΣ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΑΛΗΘΙΝΑ, ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ ΝΑ ΠΑΡΑΔΟΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ, ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΤΟΥΣ ΑΜΕΣΑ ΕΜΠΛΕΚΌΜΕΝΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΚΑΙ ΟΣΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΘΕΩΡΗΣΟΥΜΕ ΑΝΑΓΚΑΙΟ.

Και πάλι ευχαριστώ από καρδιάς την επιτροπή, για ότι επωμίζεται για όλους μας και έχει την πλήρη μου εξουσιοδότηση για τις ενέργειές της.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς
Α. Κακαλιάντης
Θεσσαλονίκη