κ. Τριανταφύλλου

Αγαπητέ,

Ζητούν απ’ τους συνταξιούχους και συνεπούμενα κι από μάς, να πληρώσουμε το μάρμαρο.

Την ώρα που κάποιοι άλλοι ροκάνιζαν απ’ το κράτος . ΄Κι όταν το τελευταίο, – ναι, το Κράτος -, χρωστά στο ΙΚΑ σχεδόν 8-9 δίς Ευρώ.

σχετικό άρθρο: ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ enet.gr, 21:52 Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2010

« Κατάθεση του πρώην τεχνικού διευθυντή συντήρησης δικτύου του ΟΤΕ στην Εξεταστική για τη Siemens »

«Ξέφραγο αμπέλι υπέρ των προμηθευτών ο ΟΤΕ»

(Κατάθεση του πρώην Δ/ντή Συντήρησης Δικτύων ΟΤΕ, Νικήτα Μπαριτάκη στην εξεταστική επιτροπή)

« Ο κ. Μπαριτάκης απέδωσε ίσες ευθύνες για την κατάσταση αυτή τόσο στον Λ. Αντωνακόπουλο, όσο και στον Π. Βουρλούμη που είχαν διατελέσει πρόεδροι του Οργανισμού, κατηγορώντας τους ότι είχαν μεταβάλει τον ΟΤΕ σε "ξέφραγο αμπέλι υπέρ των προμηθευτών". Ο πρώην τεχνικός διευθυντής συντήρησης δικτύου του ΟΤΕ ισχυρίστηκε ότι πήρε άνωθεν εντολή να δώσει το "πράσινο φως" προκειμένου να παρέμβουν οι προμηθευτές στα δίκτυα, δηλαδή στα απόρρητα των επικοινωνιών. Όπως τόνισε, αρνήθηκε να το πράξει, καθώς κάτι τέτοιο θα αποτελούσε κερκόπορτα για να γίνουν υποκλοπές.

Παράλληλα υποστήριξε ότι είχαν "φρακάρει" οι αποθήκες του ΟΤΕ, καθώς γινόταν α φ ε ι δ ώ ς παραγγελία υλικών, ενώ ισχυρίστηκε ότι δε συναίνεσε σε παραγγελία 45 εκατομμυρίων ευρώ και ότι προκειμένου να μην πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις το θέμα, ο τότε διευθύνων σύμβουλος Ν. Μανασής αναγκάστηκε να μειώσει το αποθεματικό των αποθηκών σε υλικά. Όπως σημείωσε, δεν κλήθηκε να δώσει ποτέ εξηγήσεις κατά την εσωτερική έρευνα, που διενεργήθηκε. Ακόμη, ισχυρίστηκε ότι από το 2003 έως και το 2005 ο ΟΤΕ ζημιώθηκε κατά 55 εκατ. ευρώ από υπερβολικές παραγγελίες και υπερτιμολογήσεις κατά 30% σε υλικά. Μάλιστα, πρόσθεσε ότι το Νοέμβριο του 2004 είχε καταθέσει διετή προυπολογισμό για προμήθεια υλικού ύψους 25 εκατ. ευρώ, όμως κατά το δ.σ. που πραγματοποιήθηκε για την έγκριση του προγράμματος, κατατέθηκε άλλος προϋπολογισμός, ύψους 40,6 εκατομμυρίων ευρώ, πενταετούς διάρκειας προσαυξημένος κατά 30% για κάθε έτος. »

ΣΧΟΛΙΟ : Αυτά τα 55 εκατομμύρια Ευρω θα μπορούσε ν’ αναζητήσει και να δώσει ο Κος Λοβέρδος «προίκα» στο Ι.Κ.Α. Που «δεινοπαθεί» εξαιτίας των …τόσων πολλών ασφαλισμέ-νων.

Κώστας Δ. Τριανταφύλλου