Β. Δεστούνης

Συνάδελφοι

Μετά από ένα μήνα κοροιδίας έδειξαν πια το πραγματικό τους πρόσωπο. Ξανασύνδεσαν τη συνταξιοδότησή μας με τη διαφορά μεταξύ του Υπουργείου Εργασίας και του ΟΤΕ. Γιατί δεν υπογράφει το Υπουργείο Εργασίας την ΚΥΑ σύμφωνα με τους δικούς του υπολογισμούς όπως έχει το δικαίωμα σύμφωνα με το νόμο? Πολύ φοβάμαι ότι έχουμε ακόμη μεγαλύτερο πρόβλημα. Μας κρατούν επίτηδες ομήρους με σκοπό να εκβιάσουν τον ΟΤΕ να τους δώσει επιπλέον χρήματα για την προηγούμενη εθελουσία.

Προβλέπεται μακροχρόνιος και δύσκολος αγώνας. Η εξουσία κάνει ότι θέλει χωρίς να υπολογίζει ούτε νόμους, ούτε ηθική. Το βάρος είναι πολύ μεγάλο για να αντιμετωπιστεί μόνο από τα άτομα της Επιτροπής. Πρέπει όλοι να ενεργοποιηθούμε. Να δράσουμε σε όλους τους τομείς.

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ

Παράσταση στο Υπουργείο Εργασίας. Συνεχείς μαζικές παρεμβάσεις στα Κεντρικά του ΙΚΑ, στο ΤΑΠ-ΟΤΕ στο Μαρούσι.

ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Βομβαρδισμό με επιστολές, e-mail, ερωτήσεις και ότι άλλο μπορεί ο καθένας μας.

Παρεμβάσεις σε υπουργούς, βουλευτές της συμπολίτευσης και της αντιπολίτευσης. Σε επερώτηση στην Βουλή ο κύριος υφυπουργός απάντησε ότι το θέμα μας προωθείται άμεσα για λύση. Να το αναδείξουμε και να τον φέρουμε προ των ευθυνών του.

ΝΟΜΙΚΑ

Κοντεύουμε ήδη τους 10 μήνες χωρίς σύνταξη. Σε αυτές τις περιπτώσεις συνήθως προβλέπεται προκαταβολή ή έναντι. Μπορεί να μην καλύπτει την περίπτωσή μας, όμως πιστεύω ότι το δικαίωμα να ζήσουμε είναι ανώτερο και θα κερδίσουμε ασφαλιστικά μέτρα για μια προσωρινή σύνταξη ή κάτι παρόμοιο. Επίσης αποζημίωση για την καθυστέρηση. Θα μπορούσαμε να κινηθούμε και κατά ομάδες γεωγραφικά ή ομάδες γνωστών και φίλων.

Μαζικές παρεμβάσεις στον συνήγορο του πολίτη.

ΥΓ

Ας μην ξεχνάμε ότι η μόνη αίτηση που έχουμε κάνει για την εθελουσία είναι το 2005 και αυτό είναι ένα ισχυρό ατού. Ίσως θα μπορούσε ο ΟΤΕ να μας πληρώνει και να συμψηφιστεί το ποσόν όταν συνταξιοδοτηθούμε.

Για όσους συναδέλφους δεν το γνωρίζουν οι νόμοι της εθελουσίας μας είναι ο 3762 και ο 3371. Μπορούμε να τους δούμε στο site της βουλής ( www.parliament.gr) πατώντας εργασίες και μετά νομοσχέδια ,γράφοντας το νούμερο του νόμου.

Β. Δεστούνης