Ν. Αντωνόπουλος

Αγαπητοί συνάδελφοι γεια σας Σας στέλνω τις (όχι τυπικές αλλά ουσιαστικές) ευχαριστίες μου για τη δουλειά και την προσπάθεια που κάνατε ως τώρα για όλους μας και τις ευχές μου για κουράγιο και δύναμη για τη συνέχεια. Αφού δηλώσω ότι συμφωνώ να κινηθούμε άμεσα με "παραστάσεις" όλων μας προς τους υπεύθυνους για το πρόβλημά μας, θα ήθελα να επισημάνω μερικά θέματα για προβληματισμό:
  1. Μας είναι γνωστό το περιεχόμενο της επιστολής του Υπουργείου προς τον ΟΤΕ; Αν ναι, περιλαμβάνει απαιτήσεις που υπερβαίνουν τη μηνιαία καταβολή των συντάξεών μας και όσα προβλέπει το Άρθρο 34 ("Τροπολογία"); Μήπως πρόκειται για απαιτήσεις που αφορούν την Εθελουσία γενικά και όχι μόνο εμάς; Τί εμποδίζει τον Υπουργό να τις περιλάβει στην Κ.Υ.Α. και γιατί ακολουθεί την οδό της αλληλογραφίας; Αν πάλι δεν γνωρίζουμε το περιεχόμενο της επιστολής είναι απαραίτητο να το πληροφορηθούμε πριν κινηθούμε.
  2. Εκτιμώ ότι η πρώτη κίνηση πρέπει να γίνει προς την πλευρά που είναι σε θέση να δώσει άμεση λύση στο πρόβλημά μας και αυτή είναι το Υπουργείο. Ακόμη και αν είναι 100% δίκαιες και βάσιμες οι απαιτήσεις του από τον ΟΤΕ (το συμφέρον του Ταμείου είναι και δικό μας), στόχος μας πρέπει να είναι η απεμπλοκή μας από τη μεταξύ τους διαφορά και όχι η περαιτέρω εμπλοκή μας. Αφού το Υπουργείο δεν θέλει να ακολουθήσει την σύντομη οδό της Κ.Υ.Α. (μήπως δεν μπορεί;) η τελεσίδικη λύση της διαφοράς μπορεί να οδηγηθεί στα Ανώτατα Δικαστήρια μετά από αρκετά χρόνια. Δεν είναι σκόπιμο να περιμένουμε ούτε καν την έναρξη αυτής της διαδικασίας (πόσω δε μάλλον την ολοκλήρωσή της). Πρόσθετος λόγος, καθαρά επικοινωνιακός, ότι η συγκέντρωση στο Μέγαρο δίνει το μήνυμα (ενδεχομένως δια μέσου των Μ.Μ.Ε.): "Ο ΟΤΕ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙ" και απεμπλέκει ηθικά τον Υπουργό. Από τη στιγμή εκείνη και μετά θα γίνουμε κάποιοι δυστυχισμένοι που απαιτούν από τον εργοδότη λεφτά ενώ πρέπει να είμαστε αυτοί που απαιτούν από το Δημόσιο να τηρήσει το Νόμο. Εννοείται ότι ο Υπουργός θα παραπέμπει τη λύση του προβλήματος στον "κακό" κ. Βουρλούμη (και αντί να ενεργεί θα ανταλλάσσει με αυτόν επιστολές)!
  3. Απαραίτητη είναι η κίνηση σε Νομικό Επίπεδο παράλληλα με τις κινητοποιήσεις μας. Μέχρι τη συγκέντρωση στο Π.Κ. (την Πέμπτη) ο νομικός μας σύμβουλος (αν δεν εξακολουθεί η συνεργασία με τον κ. Ρέμελη πρέπει οπωσδήποτε να βρούμε κάποιον επαρκή για το βάρος της υπόθεσης) να μας πληροφορήσει τουλάχιστο για τις νομικές μας δυνατότητες και να εκτιμήσει γενικότερα την κατάσταση. Είναι φανερό κατά τη γνώμη μου ότι πρέπει άμεσα να κατατεθούν οι απαραίτητες αγωγές ή προσφυγές, ακόμη και αν δοθούν ξανά υποσχέσεις για σύντομη επίλυση του προβλήματος (και να μην αποσυρθούν αν δεν συνταξιοδοτηθεί και ο 601ος από εμάς).
Επειδή σταδιακά το blog μας γίνεται "δημόσιο βήμα" μας και θα διαβάζεται και από τρίτους, πιστεύω ότι η ανταλλαγή μεταξύ μας απόψεων πρέπει να γίνεται από άλλο "δρόμο", ώστε διαφωνίες που τυχόν υπάρχουν (π.χ. σε θέματα τακτικής, όπως η δική μου) να μη δίνουν λάθος εντυπώσεις προς τους τρίτους. Σκόπιμο τέλος θεωρώ να συγκεντρωθούν οι ηλ. διευθύνσεις (E-Mail) και τα τηλέφωνα που ισχύουν σήμερα, ώστε να υπάρχει και άλλη οδός επικοινωνίας, ιδιαίτερα χρήσιμη σε περίπτωση αιφνιδιαστικών κινήσεών μας.
Με εκτίμηση

Νίκος Αντωνόπουλος
τηλ.: 6985060717
n1ckant@hotmail.com