Α. Δημητριάδης

Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ της Εργασίας

Ανήκω στην ομάδα των 600 πρώην υπαλλήλων του ΟΤΕ, που εξήλθαμε το 2009 σύμφωνα με τα ισχύοντα νομοθετικά διατάγματα, που αφορούσαν στην εθελούσια έξοδο του 2005.
Αυτά που σας εκθέτω, είμαι σίγουρος, τα έχετε διαβάσει εσείς ή κάποιος εντεταλμένος σας, στα e-mails πολλών άλλων συναδέλφων μου.
Όπως έχετε λοιπόν κατά κόρον πληροφορηθεί, πολλοί από μας έχουμε ήδη αποχωρήσει από τον ΟΤΕ εδώ και οκτώ μήνες, βαδίζοντας στον ένατο. Δεν ευτυχήσαμε στη ζωή να έχουμε άλλους οικονομικούς πόρους πλην των αποδοχών μας από τον ΟΤΕ. Αλλά κι αν ακόμα διαθέταμε κάποια άλλη πηγή εσόδων, κι αυτή θα στέρευε μετά από τόσο μεγάλο διάστημα οικονομικής απραγίας μας.
Οι οικογένειές μας όχι μόνο αντιμετωπίζουν τεράστια έξοδα διαβίωσης και σπουδών των παιδιών, αλλά συντηρούν και άνεργα παιδιά. Έχουμε προ πολλού ξεπεράσει τα ανθρώπινα όρια αντοχής αλλά και κυρίως της υπομονής. Νοιώθουμε ότι το Κράτος μας εμπαίζει και μας θεωρεί αμελητέες ποσότητες. Δεν βαριέσαι, λέει, τι αξία έχουν 600 οικογένειες μέσα
σ' αυτόν τον κοσμοχαλασμό; Αναγνωρίζουμε και μας ανησυχεί ιδιαιτέρως το εθνικό οικονομικό αλλά και κοινωνικό πρόβλημα. Γιατί αν δεν ευημερεί το σύνολο, πώς είναι δυνατόν να ευημερήσουμε εμείς ως άτομα.
Μα γι' αυτή την κατάντια της χώρας δεν ευθυνόμαστε εμείς, αλλά η κακοδιαχείρισή της από τους Εθνοσωτήρες πολιτικούς της, ολόκληρες δεκαετίες τώρα.
Δεν θα ανεχτούμε από κανένα πολιτικό να μας ρίξει στην περιδίνηση του ναυαγίου. Λίγο μας απασχολούν οι όποιες διαφορές του Υπουργείου σας με τη διοίκηση του ΟΤΕ, και γενικότερα οι πολιτικές αντιπαραθέσεις. Αυτό είναι έργο που μόνο οι πολιτικοί μπορούν να παίξουν. Εμείς οι κοινοί θνητοί δεν διαθέτουμε το ταλέντο.
Στο κάτω-κάτω δεν φύγαμε με το "έτσι θέλω" από τον ΟΤΕ. Εξήλθαμε νομότυπα με τη θέληση και την παρότρυνση του Κράτους και έχοντας τη βεβαιότητα για άμεση λήψη σύνταξης, όπως όλοι οι συνταξιούχοι της χώρας. Αν γνωρίζαμε τις σημερινές δυσκολίες, δεν υπήρχε λόγος ν' αφήναμε τον σίγουρο μισθό μας και να βγούμε στην επαιτεία.
Εν τέλει αν το ΙΚΑ και τ' άλλα ταμεία έχουν χρείαν χρημάτων, τότε είναι εύκολο να τα πάρετε πίσω απ' αυτούς που τα καταχράστηκαν και τα υπεξαίρεσαν. Τους ξέρετε ποιοί είναι.

Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ,
Εκπροσωπείτε σοσιαλιστική Κυβέρνηση, δηλαδή φιλολαϊκή. Θέλουμε λοιπόν αυτό το πρόσωπό της απέναντί μας.
Τελειώνοντας απευθύνω συμβουλή σε όλους τους πολιτικούς αυτής της χώρας.
Σταματείστε επιτέλους να απαξιώνετε εμάς τους απλούς, τίμιους, νομοταγείς πολίτες, μη συμπιέζετε το εκλογικό σώμα, γιατί κάποια στιγμή ίσως οι άνθρωποι αυτού του έθνους αφυπνιστούν και απαξιώσουν εσάς.
Και όπως λέει και η λαϊκή ρήση, φωνή Λαού, οργή Θεού.

Με εκτίμηση
Αντώνης Δημητριάδης
Γαλατάς Τροιζήνας