***3μελής Επιτροπή

ΕΓΓΡΑΦΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΠΡΟΣ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΟΤΕ

Κύριοι,

Γνωρίζετε προφανώς το θέμα που έχει προκύψει αναφορικά με την «ουρά» της εθελουσίας εξόδου 601 εργαζομένων με βάση τους νόμους 3371/2005 και 3762/2009.

Εμείς και οι οικογένειες μας έχουμε περιέλθει άνευ λόγου και αιτίας σε πολύ δύσκολη κατάσταση παραμένοντας απλήρωτοι εδώ και 9 μήνες.

Γι’ αυτό θεωρούμε τον ΟΤΕ συνυπεύθυνο με το Υπουργείο Απασχόλησης διότι επί τόσους μήνες δεν αντιμετωπίσατε όπως έπρεπε ένα τόσο σημαντικό θέμα με αποτέλεσμα να εκρεμμούν ακόμα αποφάσεις απαραίτητες για την συνταξιοδότησή μας.

Δεν κατανοούμε πώς είναι δυνατό να υπάρχουν δεσμευμένα κονδύλια στο ΟΤΕ για λογαριασμό των 601 υπαλλήλων και να μη βρίσκεται τρόπος να τα πάρουν οι δικαιούχοι.

Εμείς οι 601 πρώην υπάλληλοι του ΟΤΕ που επί 33 χρόνια τον υπηρετήσαμε με πίστη και αφοσίωση και αποδεχθήκαμε, για λόγους εκσυχρονισμού του μεγαλύτερου τηλεπικοινωνιακού φορέα της χώρας, την συμμετοχή μας στη εθελουσία έξοδο αισθανόμαστε ότι συνθλιβόμαστε ανάμεσα στον ΟΤΕ και στο Υπουργείο.

Συναισθήματα όπως πικρία, αγανάκτηση, οργή, απογοήτευση είναι λίγα μπροστά στο μέγεθος της οικονομικής εξαθλίωσης που έχουμε περιέλθει.

Σας ενημερώνουμε ότι δεν μπορούμε να πάρουμε ούτε προκαταβολή σύνταξης, ούτε έναντι της σύνταξης, ούτε το εφάπαξ, οι τράπεζες δεν μας χορηγούν δάνεια, ενώ αντιθέτως κινδυνεύουν πάρα πολλοί από μας να χάσουμε τα σπίτια μας εξαιτίας των ανεξόφλητων δόσεων δανείων.

Απαιτούμε την άμμεση διευθέτηση κάθε θέματος που εκκρεμεί με το Υπουργείο προκειμένου να ξεκινήσουν οι καταβολές των συντάξεων

        Η επιτροπή για τους 601 του ΟΤΕ

Γ. ΘΑΛΑΣΣΙΝΟΣ Ν. ΒΑΛΗΣ Κ. ΚΟΤΕΛΟΣ Γ. ΣΤΑΣΙΝΟΣ