Γ. Περπινιάς

Καλημέρα
παρακολουθώ ανελλιπώς και προσπαθώ με μηνύματα στον υπουργό , πρωθυπουργό , τον κ παπουτσή τον κ Πετσάλνικο , τον βουλευτή του νομού κλπ να γίνει κάποια κίνηση .αλλά τίποτα.
οι ευχαριστίες στην επιτροπή μας είναι δεδομένες και από εμένα , θα παρακαλούσα όμως να επανεξετάσει την τελευταία ανακοίνωση ο συν Θαλασσινός , διότι δεν πρέπει να δώσουμε την εντύπωση ότι έχουμε την δυνατότητα να πιέσουμε τον ΟΤΕ .
Ο ΟΤΕ δεν πιέζεται από το θέμα των 600. Ξέρει καλά ότι δεν του κοστίζουν τίποτα και τα οφέλη από τη απόλυση τους τα έχειι αποκομίσει και επιπλέον εκμεταλλεύεται και τα χρήματα που θα έδινε για αυτούς αμέσως με την υπογραφή. Πως ΛΟΙΠΟΝ ΘΑ ΤΟΝ ΠΙΕΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ;
Προσοχή μην πέσουμε σε αυτή την παγίδα.
Εάν είναι ικανός και θέλει να δείξει πυγμή ο Κ Υπουργός ας εισηγηθεί την αλλαγή του Διοικητή και ας ρίξει μομφή εναντίον του ότι είναι αφερέγγυος.(το δημόσιο παρά τα λεγόμενα προεκλογικά για λίγο ακόμη θα είναι μεγαλομέτοχος στον ΟΤΕ ας προλάβει να το εκμεταλλευτεί ο σ ο σ ι α λ ι σ τ ή ς Υπουργός μας.
Η όποια διαφορά υπουργείου -ΟΤΕ εάν προέρχεται και από την προηγούμενη φάση (4500 άτομα), δείχνοντας ο κ Υπουργός την δύναμη του , ας σταματήσει την καταβολή των συντάξεων και σε εκείνους .
Αλλα ο Υπουργός είναι ικανός για να κάνει μαγκιές σε 600 οικογένειες κρυβόμενος πίσω από ανακρίβειες, όπως αυτή που λέει ότι επιβαρύνεται το ταμείο , και αντιφάσκει αφού συγχρόνως ομολογεί ότι ΟΤΕ καταβάλει τα χρήματα για τα χρόνια που αναγνωρίζονται στην εθελουσία.
Εκτός όμως αυτών υπάρχει μια παράμετρος που πρέπει να εξετασθεί
Ο νόμος δεν προβλέπει καταβολή των συντάξεων με άλλους όρους από εκείνους που ισχύουν για όλους τους συνταξιούχους, την υπουργική απόφαση την προβλέπει για το ύψος και τον τρόπο καταβολής του ποσού άρα οι νομικοί που συμβουλευόμαστε θα πρέπει να το κοιτάξουν αυτό.
Ο ΟΤΕ έστειλε τις αποδοχές μας και ενημέρωσε για την βάσει υπολογισμού της σύνταξης (το γνωστό έγγραφο για τον καθένα με τους μισθούς μέχρι το 2012) άρα το ταμείο δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι περιμένει κάτι για να κάνει τον υπολογισμό και του ύψους της σύνταξης και των απαιτήσεων του από τον ΟΤΕ.
Αρα όπως συμβαίνει με κάθε εργοδότη και εργαζόμενο τα ταμεία όταν έχουν αυτά τα στοιχεία εκδίδουν συντάξεις,σε μας τι συμβαίνει;
Κάπου κάτι μου σφυρίχτηκε κάτι περί Κούτρα , εάν κάποιος ξέρει κάτι ας το γράψει.
σε ερώτημα μου δικηγόρος δεν μου έδωσε άδικο αλλά επιφυλάχθηκε για την ημερομηνία που πιθανόν θα συζητιόταν κάποια δικαστική προσφυγή και ίσως μέσα στο χρονικό διάστημα να έχει λυθεί το θέμα, αλλά συζητήστε το και εσείς στην Αθήνα Θεσσαλονίκη που υπάρχουν εργατολόγοι.
με αγωνιστικούς χαιρετισμούς
γ περπινιάς
gperpin@otenet.gr