Α. Κακαλιάντης

Κύριε Υπουργέ εργασίας καλημέρα σας,

Επικοινωνώ μαζί σας για 2η φορά και σας επισυνάπτω την 1η επιστολή που σας έστειλα πρίν από 1 μήνα, ώστε αφ΄ ενός μεν να μην επαναλάβω τα ίδια πράγματα και αφ΄ετέρου να την έχετε μπροστά σας μήπως τυχόν και δεν την διαβάσατε (ή δεν σας την προώθησαν) την προηγούμενη φορά.

Σας μεταβιβάζω την κραυγή αγωνίας, αγανάκτησης, θυμού και απόγνωσης εμού προσωπικά, αλλά φαντάζομαι και των άλλων 600 συναδέλφων μου με τις οικογένειές τους,πρωην εργαζομένων στον ΟΤΕ και εδώ και 8 μέχρι στιγμής μήνες απολυμένων, χωρίς λήψη σύνταξης, καθώς όλοι μας βρισκόμαστε στα πρόθυρα της εξαθλίωσης.

Ελπίζω, ακόμη, να λειτουργεί η ακοή σας (να μην ομιλώ σε ώτα μη ακοόντων), να εξακολουθούν να υπάρχουν στη συνείδησή σας ίχνη ευαισθησίας και ανθρωπιάς και αυτά που σας γράφω να σας αγγίξουν και να δώσετε επιτέλους, με την υπογραφή σας στην ΚΥΑ και προώθησή της, ένα τέλος στον γολγοθά μας.

Απευθύνομαι μόνο σε σας, γιατί σε αυτή τη φάση της υπόθεσής μας είστε ο μόνος υπεύθυνος για την κωλυσιεργεία και τον εμπαιγμό μας.

Σ΄ αυτή τη φάση, η ευθύνη της εξαθλίωσής μας αφορά προσωπικά δική σας επιλογή και δεν εξομειώνεται με ότι περάσαμε τα 4 προηγούμενα χρόνια, από το 2006 έως το 2009, που είμασταν όμηροι και μπαλάκι του πίνγκ-πόνγκ της Διοίκησης ΟΤΕ και κυβέρνησης ΝΔ.

Κύριε Υπουργέ οι οικονομικές αντοχές μας έχουν προ πολλού εξανεμιστεί και μας έχετε οδηγήσει στην καταρράκωση της αξιοπρέπειάς μας, στη ντροπή, στον περίγελο, στην ανέχεια, στην απόγνωση, στην κατάθλιψη, στην εξαθλίωση, γιατί γίναμε οι ζητιάνοι του περιβάλλοντός μας, γιατί αρχίσαμε να ζητάμε δανεικά από τους γύρω μας, από τράπεζα σε τράπεζα, για να τα φέρουμε απλώς βόλτα.

Κύριε Υπουργέ δεν νομίζω ότι η θέση σας, την οποία σε αρκετούς από μας οφείλετε, να σας δίνει το δικαίωμα να μας οδηγήσετε σ΄αυτή την εξευτελιστική κατάσταση που βιώνουμε σ΄ αυτή τη φάση της ζωής μας.

Αν, κύριε Υπουργέ, εσείς ένας εκλεγμενος από το λαό (και απο εμάς βεβαίως), που σας εκλέξαμε να μας διοικήσετε, να διαφυλάξετε την ομαλή και αξιοπρεπή διαβίωσή μας, παίρνετε αποφάσεις που μας οδηγούν στην εξαθλίωση βασιζόμενος σε σκοπιμότητες και εκβιασμούς, τότε ποιος θα μας διαφυλάξει από τους φύλακες «εσάς», όπως λέει και ο λαός μας.

Είμασταν 600 αξιοπρεπείς εργαζόμενοι και οικογενειάρχες, όλοι ανεξαιρέτως με επίπεδο μόρφωσης και παιδείας από μεσαίο έως ανώτατο, όλοι μας

εργαστήκαμε από την πρώτη γραμμή,μάχημοι (κισές-κολώνες-φρεάτια,γραφεία), έως τις ανώτερες θέσεις διοίκησης της ιεραρχίας, προς το τέλος του εργασιακού μας βίου.

Για όλα αυτά που ξέρετε και που καθημερινά και σείς σαν πολιτικός αποφασίζετε, έτσι με τον ίδιο τρόπο κάποιοι σαν εσάς, εκλεγμένοι από το λαό πολιτικοί, αποφάσισαν για πολιτικούς λόγους την εθελούσια, χωρίς εμείς να έχουμε την ευθύνη αποτροπής ή υλοποίησης, παρά μόνο την επιλογή του να ενταχθούμε ή οχι.

Σκεφθείτε πόσο πολύ επηρεάζουν οι αποφάσεις σας τη ζωή ανθρώπων και πόσο εύκολα οι σκοπιμότητες οι δικές σας, οδηγούν στην απόγνωση και εξαθλίωση περήφανων και αξιοπρεπών μέχρι πρότεινος συμπατριωτών σας.

Αυτές οι επιλογές σας, κε Υπουργέ, δεν αντισταθμίζονται με την ανάληψη πολιτικής ευθύνης. Καμμία πολιτική ευθύνη δεν αντισταθμίζεται με την καταρράκωση της αξιοπρέπειας συνανθρώπων μας, με την δυστυχία της οικογένειάς των, με την εικόνα του αξιολύπητου πατέρα που μεταδίδει την μιζέρια και κατάθλιψη στα παιδιά του.

Δεν θέλω, τέλος, να πιστέψω ότι είμαστε θύματα εκδίκησης των διαφόρων συμβούλων που σας περιτρυγυρίζουν, επειδή μας θεωρούν προνομοιούχους γιατί ενταχθήκαμε (όπως ήδη από το 2006 άλλοι 4500) στην εθελούσια του ΟΤΕ και βγάζουν όλο το μένος τους σε μας, ο καθένας για δικούς του λόγους.

Γνωρίζετε πολύ καλά ότι εθελούσιες γίνονταν από πρίν, μεχρι και χθες και στις τράπεζες και σε άλλες ΔΕΚΟ και σε μεγάλες επιχειρήσεις και σε καμμία απο αυτές δεν ειχαμε τέτοια εξέλιξη.

Εμείς όμως δεν φταίμε.

Εύχομαι κε Υπουργέ τα δικά σας τα παιδιά να μη βιώσουν την κατάσταση που βιώνουν αυτή την περίοδο τα δικά μας, εξαιτίας άδικων αποφάσεων ή σκόπιμης κωλυσιεργείας της υπόθεσής μας.

Κανείς δεν ξέρει, κε Υπουργέ, μπροστά στην απελπισία του τι μπορεί να κάνει ο άνθρωπος.

Εν κατακλείδι, αν σας άγγιξε κάτι από τα παραπάνω, περιμένουμε όλοι μας και οι 600 (περίππου 2500 άτομα με τις οικογένειές τους), την άμεση προώθηση και λύση του θέματός μας, αποσυσχετίζοντάς το απο τις όποιες διεκδικήσεις σας απο τη Διοίκηση του ΟΤΕ, όπως άλλωστε δεσμευτήκατε, χωρίς ούτε μία μέρα επιπλέον καθυστέρηση.

Με τιμή

Α. Κακαλιάντης

Κ. Ντόγρα 43

54352 Θεσσαλονίκη

τηλ. 2310 908444

a908444@otenet.gr