Χ. Μαχαιρίδης

Αγαπητοί και Αξιότιμοι συνάδελφοι σας χαιρετώ.

Οφείλω να ομολογήσω ότι προβληματίζομαι για την σκοπιμότητα κατάθεσης της αγωγής , που αναφέρεται στο blog και στο θέμα.

Έχω άσχημη εμπειρία από αποτελέσματα ανάλογων αγωγών , όχι μόνο διότι η εκδίκασή τους κρατάει πάρα πολύ καιρό , αλλά επειδή ακόμα και όταν οδηγείται σε κάποιο ευτυχές αποτέλεσμα και δίνονται κάποια χρήματα , στο επόμενο χρονικό διάστημα με κατάθεση έφεσης από τον ΟΤΕ , τα χρήματα αυτά ζητούνται πίσω. Η πρόσφατη ταλαιπωρία όλων μας , που είχε σχέση με την συνταξιοδότησή μας είναι γνωστή και παρά το οφθαλμοφανές δίκαιο του αιτήματός μας να θυμηθούμε ότι η δικαιοσύνη αρνήθηκε να εκδικάσει την υπόθεση.

Το να πάρω προσωπικά απόφαση να μπω σε αυτή την ψυχοφθόρα , στρεσογόνα , ενδεχόμενα χρηματοβόρα ( συγχωρέστε την λέξη ), διαδικασία ομολογώ ότι μου είναι πολύ δύσκολο. Θα μπορούσα να βοηθηθώ , στην περίπτωση που έπαιρνα απαντήσεις στα παρακάτω ερωτήματα :

1. Ποιό είναι σε ευρώ το χρηματικό ποσό το οποίο διεκδικούμε ?

2. Υπάρχει δεδικασμένο για την υπόθεση αυτή ? Συγκεκριμένα πριν από εμάς έγινε ανάλογη αγωγή από συναδέλφους του ΟΤΕ ? έχει εκδικαστεί αυτή η αγωγή ? ήταν θετική η δικαστική απόφαση?

3. Μπορεί να γίνει χρονική πρόβλεψη , έστω σε βάθος 20ετίας , για πλήρη εκδίκαση της υπόθεσης και εννοώ Πρωτοδικείο , Εφετείο , Άρειο Πάγο ?

4. Και τέλος , που είναι όλη η ουσία της υπόθεσης , η δική μας οικονομική αφαίμαξη θα είναι μόνο τα 400 ευρώ , για όλη την τελεσιδικία της υπόθεσης ( φυσικά και έχω υπόψη μου το 15% του ποσού που ενδεχόμενα κερδίσουμε ) ή αφού μπούμε στον χορό θα είμαστε αναγκασμένοι να καταβάλουμε επιπλέον ποσά επειδή π.χ αναβλήθηκε η δίκη ή πήγαμε στο εφετείο ή και εγώ δεν μπορώ να φανταστώ για πιό λόγο πρέπει να δώσουμε παραπάνω ? Ας αναλογιστούμε ότι αν καταβάλουμε και οι 600 τα 400 ευρώ στον δικηγόρο , αυτόματα το ποσό φτάνει τα 240.000 ευρώ.

Κλείνοντας ζητάω ειλικρινά συγγνώμη για τον σκεπτικισμό μου , αλλά δεν μπορώ να κάνω διαφορετικά.

Ευχαριστώ για την προσοχή σας

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς και ευχές για υγεία σε όλους σας και στις οικογένειές σας

17 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2009

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΜΑΧΑΙΡΙΔΗΣ ΞΑΝΘΗ e-mail : cmacheridi@mail.gr