Δημήτρης Αποστόλου

Συνάδελφοι, ήλθε και σε μένα η πολυπόθητη απόφαση συνταξιοδότησης που όλοι περιμένουμε, μετά από 5 χρόνια απογοήτευσης, αγωνίας και αγώνα. Θεωρώ υποχρέωσή μου να ευχαριστήσω όσους προσπάθησαν στα πλαίσια των δυνατοτήτων τους, να βοηθήσουν στη καλή έκβαση της υπόθεσής μας. Ειδικότερα την 3μελή επιτροπή, και ιδιαίτερα το Συν/λφο Γ. Θαλασσινό, για τη μεθόδευση των κινήσεών της και την ακούραστη δραστηριότητά της, όπου έκρινε απαραίτητο. Τον Συν/λφο Βαλή που, το 2005, πρώτος από τους 700όσιους κατέθεσε αίτηση συνταξιοδότησης και συμπαρέσυρε και εμάς. Τον Συν/λφο Γρ. Στογιάννη που μέσω της καλής υπηρεσιακής σχέσης που είχε τόσα χρόνια με εμπλεκομένους υπηρεσιακούς παράγοντες, συνέβαλε τα μέγιστα στο κοινό σκοπό και παράλληλα μας εξασφάλιζε έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Συνάδελφοι, σιγά-σιγά όλη αυτή η περιπέτεια μένει πίσω μας, και ξεκινά μπροστά μας μια νέα περίοδος της ζωής μας, που όμοιά της δεν έχουμε γνωρίσει στο παρελθόν. Όλοι έχουμε τουλάχιστον μισό αιώνα ωριμότητας, οι οικογενειακές υποχρεώσεις των περισσοτέρων φτάνουν στο τέλος τους, έχουμε εξασφαλίσει κάποιο οικονομικό έσοδο μέσω της σύνταξης χωρίς την έγνοια του επαγγελματικού ανταγωνισμού, και έχουμε (οι περισσότεροι τουλάχιστον) αρκετό ελεύθερο χρόνο. Επιτρέψετε μου να μοιραστώ μαζί σας κάποιες σκέψεις μου, και προτείνω να σκεφθούμε καλά πως θα αξιοποιήσουμε αυτόν το χρόνο με αυτές τις συνθήκες, χωρίς να ξεχνάμε ότι είναι τελευταία φάση της ζωής μας με ενεργό δράση και ότι αυτές τις ευκαιρίες δεν τις έχουν όλοι. Ίσως θα πρέπει να αρχίσουμε με μια σχολαστική αναπόληση και αξιολόγηση της μέχρι τώρα ζωής μας, να εντοπίσουμε τα λάθη μας, τις υπερβολές μας, τις ατολμίες μας, τις επιτυχίες και τα κατορθώματά μας, με κατά το δυνατόν αντικειμενικό μάτι. Τώρα είναι η ευκαιρία και οι καλλίτερες συνθήκες να διορθώσουμε ένα λάθος που κάναμε ή συνεχίζουμε να κάνουμε και να δρομολογήσουμε την πραγματοποίηση κάποιου ονείρου (ή μιάς μεγάλης αλλαγής), που θέλαμε από παλιά και δεν μπορέσαμε. Τώρα, πριν ρουτινιάσει η νέα ζωή μας.

Αυτά ήθελα να μοιραστώ μαζί σας, και να σας δώσω τις καλλίτερες ευχές μου για υγεία και χαρά σε σας και τις οικογένειές σας.

Το blog, όσο περνάει από το χέρι μου, θα συνεχίσει να είναι ανοικτό και θα περιμένει όποιο μήνυμά σας θέλετε να ανακοινωθεί.

Τέλος προτείνω στην 3μελή επιτροπή να οργανώσει δύο συναντήσεις των 700οσίων, από τον Οκτώβρη και μετά (αφού τελειώσουν όλες οι εκκρεμότητες και οι καλοκαιρινές ενασχολήσεις μας) μία στην Αθήνα και μία στη Θεσσαλονίκη για να γνωριστούμε και προσωπικά μεταξύ μας.

Με συναδελφική εκτίμηση και αγάπη,

Δημήτρης Αποστόλου
captainj56@gmail.com