Α. Χαραλαμπίδης

Αγαπητοί συνάδελφοι, καλοί μου φίλοι

Ας σταθεί αυτό το βήμα μια ευκαιρία να εκφράσουμε όλοι μας την χαρά μας που φθάσαμε αισίως ως το τέρμα. Τέλος καλό, όλα καλά…λέει ο κόσμος. Προφανώς δεν πρέπει να ξεχάσουμε τα διδάγματα που πήραμε όλοι μας από αυτή την δοκιμασία των πέντε χρόνων. Όπως επίσης δεν ωφελεί να παραβλέψουμε τα συνολικά οφέλη από την συνταξιοδότησή μας.

Αναφέρω τα βασικότερα:

  • Είμαστε οι τελευταίοι συνταξιούχοι που βγήκαμε από την εργασία στην ηλικία αυτή και μάλιστα με διαδικασία νομοθετικά κατοχυρωμένη.
  • Στη σημερινή συγκυρία είμαστε οι πλέον τυχεροί που συνταξιοδοτηθήκαμε με πλήρεις αποδοχές και σ’ αυτή την ηλικία.
  • Δεν κινδυνεύσαμε να απολυθούμε από τον Οργανισμό και να περιμένουμε την σύνταξή μας μετά από πολλά χρόνια.
  • Βάσει του προσδόκιμου χρόνου ζωής έχουμε πολλά χρόνια δημιουργίας ακόμη προς όφελος δικό μας, της οικογένειάς μας και της κοινωνίας γενικότερα.

Ας αναλογιστούμε το γενικότερο κοινωνικό γίγνεσθαι και να επαναπροσδιορίσουμε τα θέλω μας, τις ανάγκες μας και τους στόχους μας. Ας ευχαριστήσουμε τους ανθρώπους που χάριν των πρωτοβουλιών τους βρισκόμαστε σ’ αυτήν την θέση και να ευχηθούμε να έχουμε την υγεία μας για ν’ απολαύσουμε την νέα αυτή περίοδο της ζωής μας.

Ευχαριστώ ιδιαίτερα τον πρωτεργάτη Νίκο Βαλή, τον Γιώργο Θαλασσινό που ακατάπαυστα για πολλά χρόνια αγωνίστηκε με συνέπεια και σταθερότητα, τον φίλο Δημήτρη Αποστόλου και όλους όσους βοήθησαν να φθάσουμε σ’ αυτό το αίσιο τέλος.

Αγάπιος Χαραλαμπίδης

agapchar@otenet.gr

6974-354945