Στέργιος Τσιαμπάζης

Καλησπέρα Συνάδελφοι

Είμαι ο Στέργιος Τσιαμπάζης από Θεσσαλονίκη παντρεμένος με δύο παιδιά, που υπηρετούσε μέχρι προσφάτως σήμερα 19/5/2010 στο Συγκρότημα Υποδομών, άρον άρον αποχωρών λόγω νέου ασφαλιστικού νομοσχεδίου.

Συγχαρητήρια κατ΄ αρχήν για το blog, που έτυχε και το βρήκα κατά λάθος. Ελπίζω να έχει και συνέχεια.
Δεν θα ήθελα να σας κουράσω με τα δικά μου προβλήματα αλλά όποιος γνωρίζει κάτι γι αυτά που θα σας εξιστορήσω, να΄ναι καλοδεχούμενη η βοήθεια.
Αντιμετωπίζω ένα σοβαρό πρόβλημα σχετικά με την φορολόγηση των πρόσφατων κινήτρων αποχώρησης 2010, εάν ψηφιστεί το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο για τον λόγο ότι ανήκω στον όρο 36.
Ανήκω στα άτομα με αναπηρία στον ΟΤΕ (παραπληγικός-αναπηρικό αμαξίδιο) που μπορούν να αποχωρήσουν από την Υπηρεσία με πάνω από 15 έτη εργασίας, με απόδοση πλήρης σύνταξης και εμπίπτω στα κίνητρα αποχώρησης του ΟΤΕ.
Ο μόνος και ουσιαστικός λόγος που έκανα αίτηση αποχώρησης από τον ΟΤΕ τον Ιανουάριο 2010 ήταν τα πρόσφατα κίνητρα, που για μένα είναι το ανώτατο ποσό δηλ 70.000, 00 €, για τον λόγο ότι έχω ανάγκη αυτά τα χρήματα για να πάω σε κέντρο αποκατάστασης στην Ρωσία ή στην Κίνα, έστω για μερική αποκατάσταση της υγείας μου.
Από την αρχή του έτους 2010, σύμφωνα με τα δεδομένα του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ (ΤΑΠ-ΟΤΕ), έκανα όλες τις απαιτούμενες ενέργειες, όπως, πέρασα από υγειονομική επιτροπή πριν από 3 μήνες, μου την κοινοποίησε το ΙΚΑ από Αθήνα που λέει ότι όντως ανήκω με 80% αναπηρία στις διατάξεις του Ν.612/77 και σε εφαρμογή των διατάξεων του Ν.1902/90 αριθμ. 4 παρ.8 περί παραπληγίας και μπορώ να φύγω στην σύνταξη.
Συμπλήρωσα σήμερα στις 19-5-2010 και το έντυπο του ΙΚΑ (απονομής σύνταξης λόγω γήρατος) με όλα τα απαραίτητα έγγραφα, εκτός του πιστοποιητικού περί μή λύσεως γάμου, για τον λόγο ότι τα Δικαστήρια (Πρωτοδικείο) Θεσσαλονίκης έιναι κλειστό μέχρι και την Παρασκευή λόγω της βόμβας και των ζημιών που έγιναν πρόσφατα.
Θα κατέβω ό ίδιος στην Αθήνα οδικώς εντός της άλλης εβδομάδας (μετά του Αγίου Πνεύματος) για να καταθέσω τα έγγραφα και να βρώ τον Κο Τριάμπελλα για να τον παρακαλέσω -δεν ξέρω τι να κάνω άλλο, είμαι τρομερά απελπισμένος- για να βγεί η απόφαση της συνταξιοδότησης πολύ σύντομα.
Ο λόγος που με ενδιαφέρει να βγεί πολύ σύντομα η σχετική απόφαση συνταξιοδότησης πριν από την ψήφιση του νέου ασφαλιστικού είναι μόνο και μόνο να την προσκομίσω στον ΟΤΕ για την εκταμίευση των κινήτρων (απαράβατος όρος λόγω του όρου 36), για να μην με φορολογήσουν με 80% τα κίνητρα, που τα έχω ανάγκη όπως σας εξήγησα παραπάνω και ο μόνος λόγος που αποχώρησα από τον ΟΤΕ.
Συνάδελφοι δεν γνωρίζω εάν ξέρετε τον Κο Τριάμπελλα Ταξιάρχη αλλά είναι ένα ζήτημα ζωής και θανάτου -στην κυριολεξία- για εμένα αυτό το θέμα. Έχω μόνο καθαρά χρόνια στον ΟΤΕ και τίποτα άλλο. Δεν με ενδιαφέρει πότε θα βγεί η σύνταξη και τόσο -ας έχει καθυστερήση-, όσο να πάρω την απόφαση συνταξιότηση από τον Κο Τριάμπελλα και να την προσκομίσω στον ΟΤΕ για την εκταμίευση των κινήτρων.
Εάν μπορείτε να βοηθήσετε και ξέρετε προσωπικά τον Κο Τριάμπελλα ή έχετε κάποιο τηλέφωνό του προσωπικό να επικοινωνήσω μαζί του και να τον παρακαλέσω, διότι όλα κρέμονται στην κυριολεξία από τον ίδιο εάν προλάβω ή δεν προλάβω πριν την ψήφιση του ασφαλιστικού, θα σαν ήμουν τρομερά ευγνώμων.
Συνάδελφοι εάν γνωρίζετε και μπορείται και συνεισφέρετε μέσω του Κου Τριάμπελλα, παρακαλώ κάντε το.

Συγγνώμη εάν σας κούρασα
Ευχαριστώ πολύ

Τσιαμπάζης Στέργιος
Τλφ. 6974-851028