Ιπποκράτης Κρητικίδης (5)

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ

Αυτό είναι που θα ήθελα να συστήσω – εφόσον μου επιτρέπεται – σε όλους μας.

Θεωρώ πως είναι γνωστό σε όλους μας πως οι τρόποι με τους οποίους θα μπορούσαμε να φύγουμε είναι οι εξής:

  1. Αποδοχή από πλευράς Υπουργού Απασχόλησης της αίτησης θεραπείας, διαδικασία που όπως αναφέρει ο συν. Θαλασσινός, σπάνια φέρνει αποτελέσματα.
  2. Δικαίωση μας από το ΣτΕ, όποτε αυτό εκδικάσει την υπόθεσή μας (η ημερομηνία που έχει οριστεί είναι ως γνωστό η 26-05-2008)
  3. ΜΕ ΝΕΑ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ή με τροπολογία που θα μας ‘’κολλήσει’’ ας πούμε σε κάποιο Νομοσχέδιο π.χ. για την εθελούσια έξοδο στα λιμάνια κλπ.
  4. Αναγνώριση της στρατιωτικής μας θητείας.

Ίσως και κάποιοι άλλοι τρόποι που εγώ τουλάχιστον δεν γνωρίζω.

Είναι επίσης σίγουρο πως δεν μπορεί η Διοίκηση να μας διώξει μονομερώς και με υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης, χωρίς δηλαδή να συντρέχει κάποια από τις παραπάνω προϋποθέσεις. Αν μπορούσε να γίνει αυτό, ίσως τώρα να μη χρειαζόταν το Blog μας.

Ακόμα και τώρα που η ΟΜΕ-ΟΤΕ έχει βάλει το θέμα μας στο διεκδικητικό της πλαίσιο, πιστεύω πως δεν μπορεί να γίνει κάτι.

Ύστερα από τα παραπάνω είναι αδιανόητο να δινόμαστε βορά σε φήμες και ερμηνείες που δεν έχουν καμιά σχέση με την περίπτωσή μας, όπως έγινε χθες με την υπογραφή της ΕΣΣΕ και την κυκλοφορία της σχετικής Ειδικής Εγκυκλίου.

Κατανοώ πλήρως την αντίδραση κάποιων συναδέλφων, όμως όπως γράφει και στις σκέψεις του ο συν. Νώντας Σκολαρίκος, τουλάχιστον ας κρατήσουμε εμείς την αυτοκυριαρχία μας και την αξιοπρέπειά μας.

Ιπποκράτης Κρητικίδης