Γ. Περπινιάς (5)

Συνάδελφε Ιπποκράτη ψυχραιμία,

Σύμφωνοι και το 2012 στις 4/4 που ο ΟΤΕ θα μας στείλει το χαρτί για αυτοδίκαιη και υποχρεωτική απόλυση , πάλι ψυχραιμία θα μας συστήνουν, διότι όπως όλα τώρα ερμηνεύονται, δεν είναι σίγουρο ότι θα μας δοθεί σύνταξη από το ΤΑΠ-ΟΤΕ . Τα πράγματα είναι καθαρά . Εάν μου απαντήσει κάποιος υπεύθυνα ότι θα μας καταβληθεί η σύνταξη την παραπάνω ημερομηνία ,τότε κακώς δεν συμμετέχουμε στην εθελουσία, διότι εκπληρώνουμε και τις δύο προϋποθέσεις του Νόμου. Εάν δεν μας καταβληθεί τότε έχει καταργηθεί ο Νόμος ΓΚΠ ΟΤΕ ή όπως αλλιώς και εάν αποκαλείται σήμερα ,χωρίς να το ξέρουμε και κάποιοι έχουν την ευθύνη.

Ξαναγράφω τα αυτονόητα διότι μάλλον προσπαθούμε να αυτοπαρηγοριόμαστε χωρίς να ολοκληρώνουμε αυτά που με ενθουσιασμό ξεκινάμε και μιλώ για την συνάντηση που λέγαμε και δεν ξέρω τι φήμη ήταν αυτή που μας κάθησε .

Αποδίδουμε στην Διοίκηση, καλή διάθεση αλλά αδυναμία να μας απολύσει. Μας δίνουν την εντύπωση ότι ενδιαφέρονται και σιωπούμε μην κάνουμε κακό στην υπόθεση μας , και την καίρια στιγμή μας λένε : ΕΣΕΙΣ ΕΧΕΤΕ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΕΚΚΡΕΜΟΤΗΤΑ ΜΕ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ . Ε λοιπόν διαφορά με το Ταμείο έχει και η Διοίκηση .

, ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΗΣ ΝΑ ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΕ ΤΟ ΤΑΠ-ΟΤΕ λέγοντας < ΌΤΙ ΕΊΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΟΥ(ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΗ) ΝΑ ΚΑΤΑΒΑΛΕΙ ΣΥΝΤΑΞΗ ΑΜΕΣΑ ΣΕ ΌΣΟΥΣ ΑΠΟΛΥΕΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΔΙΚΑΙΑ Η ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΟΤΕ, ΔΙΟΤΙ ΕΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙ ΤΗΝ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΓΚΠ , ΤΟΤΕ Π Α Ρ Α Ν Ο Μ Ε Ι > .

Η συνδικαλιστική ηγεσία και αυτή ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΕΙ ΘΕΣΗ ΣΑΦΗ γιατί είναι η επόμενη εκείνης που συνδέθηκε με την εθελουσία και φοβάται να μην την συνδέσουν και τούτη.

Από τους εκπροσώπους μας λοιπόν δεν ζητάω τίποτα μόνο ¨ΕΝΑ : ΝΑ ΜΕ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΟΥΝ ΟΤΙ ΤΟ 2012 στις 4 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΜΕ ΑΠΟΛΥΣΕΙ Ο ΟΤΕ ΘΑ ΠΑΡΩ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΞΗ ΜΟΥ ΑΜΕΣΑ ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΝΟΜΟ . ΜΠΟΡΕΙ ???? ΕΑΝ ΜΠΟΡΕΙ ΜΟΥ ΦΤΑΝΕΙ .

Ιπποκράτη ψυχραιμία ,αλλά σε παρακαλώ ,λόγω της συνδικαλιστικής σου ιδιότητος , στο όνομα των ψηφοφόρων σου, να ερευνήσεις, να πιέσεις και να φέρεις απάντηση στο blog και τότε ευθαρσώς και ενσυνείδητα θα ζητήσω ΣΥΓΝΩΜΗ.

Συνάδελφοι θα έπρεπε να έχουν γίνει συγχρόνως ενέργειες Διοίκησης και ΟΜΕ-ΟΤΕ για την εφαρμογή κανονισμών και νομοθεσίας. Ο κανονισμός απαιτεί η Διοίκηση και καλά κάνει, να εφαρμόζεται στα ωράρια, στις απουσίες, στην εργασία, στα πειθαρχικά, στο Διευθυντικό δικαίωμα , κλπ ας εφαρμοστεί όμως επιτέλους και στην απόλυση και στην καταβολή της σύνταξης .

¨Έκανε τη δουλειά της και τώρα μαθαίνουμε ότι αλλάζει τους Διευθυντές που η πλειοψηφία τους είναι σειρά μας , δεν ξέρω τους λόγους, ίσως να συμπλήρωσαν το χρόνο που μπορούσαν να μείνουν η να τους έδωσαν προαγωγή , όπως και εάν είναι , αν κάποιος από αυτούς <διαμαρτυρηθεί > μάλλον θα του απαντήσουν ότι το <προβλέπει ο ΕΚΠ ΟΤΕ>

Και λίγες σκέψεις για την εγκύκλιο που βγήκε σε υλοποίηση της Ε.Σ.Σ.Ε 27/02/2008

Μετά την 10 παράγραφο αναφέρει < Το πρόγραμμα αυτό απευθύνεται σε όλους όσους θα έχουν θεμελιώσει μέχρι 29-12-2008 δικαίωμα απόλυσης σύμφωνα με τις διατάξεις του ΕΚΠ-ΟΤΕ , δηλαδή ,μεταξύ άλλων , σε άνδρες με υπηρεσία 30 ετών στον ΟΤΕ και σε γυναίκες με υπηρεσία 15 ετών (οι έγγαμες ή οι έχουσες ανήλικα παιδιά με τα οποία συνοικούν ) ή με υπηρεσία 25 ετών (οι άγαμες ), ανεξάρτητα από το αν το Προσωπικό αυτό θα έχει θεμελιώσει ή όχι δικαίωμα άμεσης λήψης σύνταξης μέχρι την ημερομηνία απόλυσης του.>

Τι γίνεται εδώ ? θα δοθεί σύνταξη τώρα , εάν κάποιος παρά το ότι δεν έχει θεμελιώσει δικαίωμα άμεσης λήψης λάβει μέρος στην οικειοθελή αποχώρηση αυτή?

Δεν διευκρινίζεται

. Οπότε

α) εάν του δοθεί άμεσα τότε μπορούμε να λάβουμε μέρος .

β) Εάν του δοθεί <όταν το ΤΑΠ-ΟΤΕ προβλέπει>, άραγε ποιον συμφέρει να φύγει με 4 και πάνω χρόνια χωρίς μισθό και σύνταξη , για 40.000 ευρώ ?

Εδώ θα γίνω καχύποπτος και ας με συγχωρήσουν οι συνάδελφοι. Μήπως εδώ φωτογραφίζονται στελέχη που λόγω θέσης , εμπειρίας , πτυχίων θα μπορούν να επιτύχουν και υψηλότερους ακόμα μισθούς στην αγορά η και ακόμα με επαναπρόσληψη στον όμιλο , οπότε το μπονους και η μη καταβολή σύνταξης δεν τους ενδιαφέρει και πολύ?

Και κάτι ακόμα το σχετικό υπόδειγμα της αίτησης έχει παράγραφο που λέει < διατελώ σε πλήρη γνώση των διατάξεων και συνεπειών της συνταξιοδοτικής νομοθεσίας και σας πληροφορώ ότι ,όπως με διαβεβαίωσε το ΤΑΠ-ΟΤΕ θα συνταξιοδοτηθώ ……..> Τι θα κάνουμε, ποιες συνταξιοδοτικές διατάξεις? Η επιχείρηση μας με τις νομικές της υπηρεσίες με αρμοδιίτητα τα εργατικά θέματα ρίχνει το μπαλάκι που? θα ρωτήσουν οι υπάλληλοι πότε θα συνταξιοδοτηθούν? Για να πληροφορήσουν την εταιρία? Είναι για γέλια ίσως και για κλάματα .

Μήπως είναι υποχρέωση του μητρώου της εταιρείας να μας πληροφορήσει αντί να περιμένει από εμάς?

Στην ΟΜΕ –ΟΤΕ ερώτηση

Συνάδελφε κ Κούτρα μήπως με μία κατάσταση από το μητρώο, μπορούσατε να μάθετε γρήγορα και εντός του χρονικού διαστήματος που προβλέπεται για την κατάθεση της σχετικής αίτησης, να μας πείτε πότε συνταξιοδοτεί την καθένα το Ταμείο?

Καθώς επίσης και μία απάντηση στο ερώτημα : Εάν θα καταβληθεί άμεσα σύνταξη στους συμμετέχοντες ανεξάρτητα από την θεμελίωση του δικαιώματος άμεσης καταβολής. Ερωτώ την ΟΜΕ διότι εκείνη ξέρει το πνεύμα και το γράμμα που υπέγραψε και ο συνάδελφος κ Ζαβιτσάνος να το διευκρινίσει στην εγκύκλιο.

Γιώργος Περπινιάς

gperpinias@ote.gr

gperpin@otenet.gr