Ιπποκράτης Κρητικίδης (5)

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ

Αυτό είναι που θα ήθελα να συστήσω – εφόσον μου επιτρέπεται – σε όλους μας.

Θεωρώ πως είναι γνωστό σε όλους μας πως οι τρόποι με τους οποίους θα μπορούσαμε να φύγουμε είναι οι εξής:

  1. Αποδοχή από πλευράς Υπουργού Απασχόλησης της αίτησης θεραπείας, διαδικασία που όπως αναφέρει ο συν. Θαλασσινός, σπάνια φέρνει αποτελέσματα.
  2. Δικαίωση μας από το ΣτΕ, όποτε αυτό εκδικάσει την υπόθεσή μας (η ημερομηνία που έχει οριστεί είναι ως γνωστό η 26-05-2008)
  3. ΜΕ ΝΕΑ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ή με τροπολογία που θα μας ‘’κολλήσει’’ ας πούμε σε κάποιο Νομοσχέδιο π.χ. για την εθελούσια έξοδο στα λιμάνια κλπ.
  4. Αναγνώριση της στρατιωτικής μας θητείας.

Ίσως και κάποιοι άλλοι τρόποι που εγώ τουλάχιστον δεν γνωρίζω.

Είναι επίσης σίγουρο πως δεν μπορεί η Διοίκηση να μας διώξει μονομερώς και με υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης, χωρίς δηλαδή να συντρέχει κάποια από τις παραπάνω προϋποθέσεις. Αν μπορούσε να γίνει αυτό, ίσως τώρα να μη χρειαζόταν το Blog μας.

Ακόμα και τώρα που η ΟΜΕ-ΟΤΕ έχει βάλει το θέμα μας στο διεκδικητικό της πλαίσιο, πιστεύω πως δεν μπορεί να γίνει κάτι.

Ύστερα από τα παραπάνω είναι αδιανόητο να δινόμαστε βορά σε φήμες και ερμηνείες που δεν έχουν καμιά σχέση με την περίπτωσή μας, όπως έγινε χθες με την υπογραφή της ΕΣΣΕ και την κυκλοφορία της σχετικής Ειδικής Εγκυκλίου.

Κατανοώ πλήρως την αντίδραση κάποιων συναδέλφων, όμως όπως γράφει και στις σκέψεις του ο συν. Νώντας Σκολαρίκος, τουλάχιστον ας κρατήσουμε εμείς την αυτοκυριαρχία μας και την αξιοπρέπειά μας.

Ιπποκράτης Κρητικίδης

Γ. Θαλασσινός (28/2/2008)

Συνάδελφοι

Σήμερα ενημερώθηκα από τον Δικηγόρο μας Κο Ρέμελη ότι

η ημερομηνία εκδίκασης της παραπομπής από το Διοικητικό Πρωτοδικείο λόγω αναρμοδιότητας

στο Συμβούλιο της Επικρατείας ορίσθηκε η 26/5/2008 δηλαδή συνεκδικάζεται με την απευθείας

αγωγή στο ίδιο δικαστήριο.

Γ. Θαλασσινός

Επαμεινώνδας Σκολαρίκος.

Συνάδελφοι,

με την παρακάτω τοποθέτηση, επιθυμώ να εκφράσω την προσωπική μου άποψη, όχι τόσο στο θέμα της υπό συζήτηση πρόωρης αποχώρησής μας από τον Ο.Τ.Ε., αλλά γενικότερα στη θέση και το χώρο που σήμερα κατέχουμε στην ``Εταιρεία``.

Είναι γεγονός, ότι η εκούσια και παράλληλα θερμή συμμετοχή μας στο πρόγραμμα της `γενναιόδωρης` εθελούσιας εξόδου, ήταν απόρροια μιας άτυπης τρόπον τινά συμφωνίας, ανάμεσα σε μία αποφασισμένη για αλλαγές Διοίκηση και σε ένα μέρος του Προσωπικού που απευθύνθηκε, με την ελπίδα αυτό να αντιληφθεί το επερχόμενο αδιέξοδο και να συναινέσει.

Πράγματι, όπως ήταν φυσικό στα πλαίσια της στοιχειώδους νοημοσύνης, το Προσωπικό ανταποκρίθηκε ικανοποιητικά, σφραγίζοντας έτσι νοερά τα στεγανά του ιδιότυπου αυτού σκαριού, που έβαζε νερά χωρίς να έχει εξωτερικά ρήγματα…

Σήμερα, μετά από δύο και πλέον χρόνια, ένα μέρος του Προσωπικού αυτού, ένα κομμάτι του εαυτού μας, αιωρείται αδικαιολόγητα σε ένα τεχνητό κενό και απαξιώνεται άδικα και καθημερινά.

Σε ποιο βιβλίο "management" άραγε αναφέρονται τέτοιου είδους τακτικές διαχείρισης προσωπικού, τη στιγμή μάλιστα που ο ανταγωνισμός τουλάχιστον της εσωτερικής αγοράς, έτσι όπως επινοήθηκε και δυστυχώς επιβλήθηκε στον Ο.Τ.Ε., είναι θρασύς και επιδοτούμενος.

Συνάδελφοι τον Ο.Τ.Ε. τον δημιούργησαν και τον καθιέρωσαν οι απανταχού στο χρόνο και τόπο μέχρι σήμερα εργαζόμενοί του και ένα κομμάτι τους είμαστε και εμείς.

Μην επιτρέπετε σε κανένα να υποβαθμίζει τη μέχρι σήμερα προσφορά μας και να μας βάζει στο κατασκευασμένο περιθώριό του.

Η αξιοπρέπεια και το ειδικό βάρος που μας αρμόζει, πρέπει να συνοδεύει τόσο την παρουσία μας, όσο και την αποχώρησή μας από την Υπηρεσία, όποτε αυτή έρθει.

Στο κουβάρι που ξετυλίχτηκε, ας μπερδευτούν άλλοι, εμείς είμαστε πια στην άκρη του.

Αθήνα 27/2/2008

Επαμεινώνδας Σκολαρίκος

Σ.Υ.Π.Α.

ΑΙΤΗΣΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ

Συνάδελφοι

Στις 8/2/2008 ο δικηγόρος μας Κος Ρέμελης κατέθεσε νέα ΑΙΤΗΣΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ προς

την Υπουργό Απασχόλησης και Κοινωνικών Ασφαλίσεων

Γ. Θαλασσινός

Ιπποκράτης Κρητικίδης (4)

Αγαπητοί συνάδελφοι
Λαμβάνοντας υπόψη αυτά που αναφέρει στην επείγουσα ανάρτησή του ο συν. Θαλασσινός, συμμεριζόμενος πλήρως την θέση του και την άποψή του και αντιλαμβανόμενος την λεπτή φάση στην οποία βρισκόμαστε, προτείνω την αναβολή προς το παρόν της οποιοασδήποτε κίνησης - συγκέντρωσης που θα μπορούσε να προκαλέσει ζημιά τη συγκεκριμένη στιγμή.
Ιπποκράτης Κρητικίδης

ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συνάδελφοι

Στη φάση που διέρχεται το δίκαιό αίτημά μας κάθε δημοσίευμα στις εφημερίδες δεν βοηθά.

Το μόνο που είναι γνωστό αυτή την στιγμή είναι η πρόθεση της Διοίκησης να μας εντάξει στην εθελουσία.

Τα υπόλοιπα είναι φημολογία, σεναριολογία κ.λ.π. που η διοχέτευσή τους στα ΜΜΕ

δυσχεραίνει την εξεύρεση λύσης.

Γ. Θαλασσινός

Γιάννης Μπουρίκας

ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ ΚΑΛΗΜΕΡΑ,
ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ΝΑ ΣΥΝΕΝΟΗΘΩ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΕ ΝΟΜΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥ ΖΗΤΗΣΩ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ - ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΤΗΝ Γ' ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟ ΝΥΜΑ.
ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ ΟΤΙ ΘΑ ΜΑΣ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΕΙ.
ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΚΑ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΥΡΙΚΑΣ
6972 320 323

Γ. Θαλασσινός (απαντήσεις)

Συνάδελφοι

Αναφορικά με τις αιτήσεις θεραπείας σας ενημερώνω τα παρακάτω: Αιτήσεις θεραπείας έχουμε κάνει και στους 3 Υπουργούς που έχουν περάσει στα 2 τελευταία χρόνια από το Υπουργείο Απασχόλησης Παναγιωτόπουλο, Τσιτουρίδη και Μαγγίνα Όλες οι αιτήσεις θεραπείας έχουν απαντηθεί με το ίδιο σκεπτικό που έχει το Υπουργείο δηλαδή ότι η αναγνώριση του στρατού διέπεται από το νόμο 1358/1983 και αναφέρουν τον νόμο 1902/90 αγνοώντας ότι οι ηλικιακές προϋποθέσεις δεν έχουν ισχύ σε μας διότι η απόλυσή μας δεν είναι με υπαιτιότητά μας. Έχω ζητήσει από τον Κο Ρέμελη να αποστείλει ακόμα μια αίτηση θεραπείας προς την καινούργια Υπουργό Κα Πετραλιά. Εδώ θέλω να σας ενημερώσω σχετικά με τις αιτήσεις θεραπείας ότι είναι ένα δικονομικό μέτρο το οποίο όμως σπάνια τυγχάνει θετικής ανταπόκρισης.

Γ. Θαλασσινός

Ιπποκράτης Κρητικίδης (3)

Αγαπητοί συνάδελφοι

Θα ήθελα να μας πληροφορήσει ο συν. Θαλασσινός ή όποιος άλλος γνωρίζει, αν όντως αληθεύει αυτό που αναφέρει στην ανάρτησή του ο συν. Δεστούνης, ότι δηλαδή έχει απορριφθεί η αίτηση θεραπείας μας από τον πρώην υπουργό Απασχόλησης Μαγγίνα, γιατί υπάρχουν στο θέμα αυτό αλληλοσυγκρουόμενες πληροφορίες. Εγώ προσωπικά δεν το γνωρίζω αλλά και με όσους έχω μιλήσει, δεν γνωρίζουν κάτι τέτοιο.

Εάν έχει συμβεί κάτι τέτοιο, έχουμε υποβάλει καινούργια αίτηση προς την νυν Υπουργό (αν βεβαίως νομικά μπορεί να γίνει αυτό)???

Επίσης θέλω να σας γνωρίσω πως την Πέμπτη 31-01-2008 είχα στην Αθήνα όπου βρέθηκα για τη συνεδρίαση του Κεντρικού Διοικητικού Συμβουλίου του ΠΑΣΕ, συνάντηση με τον πρόεδρο της ΟΜΕ – ΟΤΕ συν. Κούτρα Παναγιώτη, από τον οποίο ζήτησα επαφή.

Ο συν. Πρόεδρος είναι ανοιχτός οποτεδήποτε θελήσουμε να μας δεχτεί προκειμένου να του εκθέσουμε τους προβληματισμούς μας και να δούμε αν μπορεί και με ποιο τρόπο η ΟΜΕ να μας βοηθήσει.

Ύστερα από τα παραπάνω νομίζω πως είναι πλέον καιρός να οργανώσουμε μια πανελλήνια συνάντηση στην Αθήνα και επειδή βλέπω πως τέτοια πρόθεση και διάθεση υπάρχει από πολλούς συναδέλφους αλλά και επειδή κανείς δεν αναλαμβάνει πρωτοβουλία για τη διοργάνωση αυτή, σας υπόσχομαι πως ύστερα και από κάποιες συνεννοήσεις, θα επανέλθω στις αρχές της επόμενης εβδομάδας με συγκεκριμένη πρόταση.

Εκτός εάν μας προλάβουν οι εξελίξεις…..επειδή πάλι πολλά ακούγονται.

Ιπποκράτης Κρητικίδης