Β. Μαντέλης

Αγαπητοί συνάδελφοι

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Με τις τελευταίες απίθανες, αφρικανικού τύπου, αναβολές των δικών μας και μια εντελώς ανίκανη για επίλυση οποιουδήποτε προβλήματος εξουσία βλέπω ότι έχει πέσει μεγάλη γκρίνια στην ομάδα και αυτό είναι πολύ κακό.

Μπορεί η επιλογή του δικηγόρου μας να μην ήταν ενδεχομένως η καλύτερη (κυρίως λόγω της τρομερής δυσχέρειας επικοινωνίας που μας έχει επιβάλλει) αλλά τώρα πρέπει να προσαρμοστούμε στην υπάρχουσα κατάσταση.

Πιθανόν ένας κυβερνητικός ανασχηματισμός να πάει το θέμα μας ακόμη ποιο πίσω μέχρι που οι επερχόμενες εκλογές να το θάψουν τουλάχιστον πολιτικά.

Εκείνο που προσωπικά δεν καταλαβαίνω είναι γιατί παραμένουμε, όσοι παραμένουμε, στους συλλόγους μας που μας έχουν «γράψει» κανονικά και δεν δίνουμε όλοι μαζικά τις παραιτήσεις μας από αυτούς, ξεκινώντας τις διαδικασίες για δική μας επίσημη εκπροσώπηση, αντί να περιμένουμε τα πάντα από μια φιλότιμη αλλά άτυπη επιτροπή που στο κάτω κάτω εθελοντικά και χωρίς προσωπικά οφέλη προσπαθεί επίσης άτυπα να μας εκπροσωπήσει ?

Πιστεύω ότι η θεωρία ότι αν δυσκολέψουν τα πράγματα, σ’αυτούς (τους συνδικαλιστές) θα προστρέξουμε, έχει ξεπεραστεί πλέον από τα τρία χρόνια της συνδικαλιστικής τους απραξίας στο θέμα μας, πράγμα που μας έχει κάνει περίγελο των λοιπών συναδέλφων.

Αντί λοιπόν να πυροβολούμε την τριμελή, ας το σκεφθούμε όλοι λίγο πιο σοβαρά γιατί πλέον ο βρεγμένος τη βροχή δεν την φοβάται ενώ η εκκρεμότητα με τα ελληνικά δικαστήρια μπορεί να τραβήξει τόσο πολύ που ενδέχεται από ένα σημείο και μετά να μην συμφέρει πολλούς να υπογράψουν δήλωση παραίτησης από τα ένδικα μέσα προκειμένου να αποχωρήσουν δύο η τρία χρόνια γρηγορότερα.

Πιστεύω ότι με δική μας εκπροσώπηση θα πετύχουμε περισσότερα και θα είμαστε σίγουρα πιο αξιοπρόσεκτοι συνομιλητές σε όσους σήμερα μας κοιτούν από ψηλά λαμβανομένου υπόψη και του υψηλού οικονομικού κόστους καθενός από μας για τον ΟΤΕ και τον νέο συνεταίρο του. Ακόμη, πολύ πιθανόν «κάποιοι» να ενεργοποιηθούν θετικά για μας, προκειμένου να απαλλαγούν από έναν ανεπιθύμητο νέο σύλλογο.

Είμαστε λοιπόν μπρος στη σκακιέρα, ας κάνουμε την κίνηση. Οι ψυχικές μας αντοχές έχουν τελειώσει. Τι χειρότερο μπορούμε να πάθουμε ?

Μαντέλης Βλάσης