Α. Κακαλιάντης

Θεσσαλονίκη, 11-7-2008 Συνάδελφοι 700σιοι καλημέρα,
Νοιώθω την ανάγκη και υποχρέωση να σας ενημερώσω, επειδή παρευρέθηκα εκεί , σχετικά με το τι ειπώθηκε για μας, κατά την χθεσινή επίσκεψη του κου Βουρλούμη στην Θεσσαλονίκη, στα πλαίσια των ενημερωτικών συναντήσεων με στελέχη του Οργανισμού, όπως έγινε και σε άλλες πόλεις έδρες Περιφερειών της Ελλάδος.
Μετά από σύντομη ομιλία του Προέδρου που αναφερόταν κυρίως στο θέμα της συμφωνίας με τη D.T., ακολούθησαν ερωτήματα συναδέλφων που εξέφραζαν την αγωνία τους για διάφορα εργασιακά και υπηρεσιακά θέματα.
Τέθηκε βέβαια μεταξύ άλλων και το ερώτημα για την περίπτωσή μας, πια δηλαδή είναι η πορεία του θέματός μας και πια η θέση του.
Απ΄ ότι κατάλαβα και συγχωρέστε με αν δεν ερμήνευσα σωστά τις απαντήσεις του, η κατάσταση έχει ως εξής :
Α) Στην αρχή του προβλήματός μας , η θέση της Διοίκησης ήταν θετική και σύμφωνη στην προώθηση - εξεύρεση λύσης εντάσσοντάς μας στην αρχική εθελούσια και προς αυτή την πορεία βάδιζε.
Β) Μεσολάβησαν εισηγήσεις «υπηρεσιακών παραγόντων» προς τη Διοίκηση που ανέφεραν ότι οι σειρές 1976, 1977 αποτελούν τα πιο αξιόλογα και ικανά στελέχη του Οργανισμού και γιαυτό το λόγο να μην προωθήσουν τη λύση. Έτσι άλλαξε η θέση της Διοίκησης και σύμφωνα με τα λεγόμενα του Προέδρου, η Διοίκηση δεν αντιτέθηκε μεν στη λύση, αλλά κράτησε στάση ουδετερότητας αφήνοντας να εννοηθεί ότι ουδετερότητα σημαίνει μη αποδοχή εξεύρεσης λύσης.
Γ) Η στάση αυτή της Διοίκησης άλλαξε στην πορεία, διότι, πάλι κατά τα λεγόμενα του Προέδρου, διαπιστώθηκε ότι πολλοί από μας αδιαφορούν για την εκτέλεση της δουλειάς τους, οπότε πρέπει να επιλυθεί το θέμα μας . Αυτή είναι η τελευταία και τωρινή θέση της Διοίκησης, κατά τα χθεσινά λεγόμενα του Προέδρου και προς αυτή την κατεύθυνση εισηγείται προς το υπουργείο και την κυβέρνηση (να συμπεριλάβει δηλαδή το θέμα μας σε κάποια τροπολογία).
Δ) Όσο για τα κονδύλια που απαιτούνται, πάλι σύμφωνα με τα χθεσινά λεγόμενα του Προέδρου, εξακολουθούν να είναι δεσμευμένα «τα κρατάμε στην άκρη» γιαυτή την υπόθεση.
Ε) Βέβαια μεταξύ άλλων ανέφερε ότι ο ίδιος πρότεινε στην ΟΜΕ ΟΤΕ να δρομολογήσουν την λύση του θέματός μας μέσω μιάς συλλογικής σύμβασης, ώστε να παρακάμψουν τα εμπόδια που υπάρχουν λόγω του νέου νόμου του ασφαλιστικού. ;;;;;;;;
ΣΤ) Πάντως να γνωρίζετε ότι ακόμη και σήμερα πολλοί «συνάδελφοι» στο όνομα της μη περαιτέρω μείωσης του προσωπικού και επικαλούμενοι δήθεν την «αξιοσύνη» μας, τορπιλίζουν την λύση του θέματός μας και την αποκατάσταση της κατάφορης αδικίας. Σύμφωνα με τα παραπάνω, θα πρότεινα, όπως έχετε κάνει τόσες και τόσες φορές άλλοι συνάδελφοι, να πιέσουμε και να ενημερώσουμε ξανά και ξανά την Διοίκηση και την ΟΜΕ ΟΤΕ να σκύψουν και να συζητήσουν σοβαρά τη λύση στο θέμα μας. Αν όντως θεωρούν οι κορυφαίοι παράγοντες (και δεν είναι μόνο λόγια), ότι οι σειρές 1976-1977 απαρτίζονταν από άξια και ικανά άτομα, τότε είναι καιρός να δείξουν επιτέλους ότι τα άξια και ικανά άτομα πρέπει να ανταμείβονται για την προσφορά τους και όχι να τιμωρούνται και να απαξιώνονται.

Α. Κακαλιάντης
«11888 Θεσσαλονίκης»