Ι. Κρητικίδης (8)

Συνάδελφοι
Συμμετείχα χθες στην κοινή συνάντηση που είχε ο Πρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος του ΟΤΕ με υπηρεσιακούς παράγοντες και συνδικαλιστικά στελέχη στην έδρα της Τηλεπ. Περιφέρειας στη Θεσσαλονίκη.
Από συναδέλφους τέθηκε και το θέμα μας.
Η απάντηση του Βουρλούμη ήταν ότι βούλησή του είναι να φύγουμε. Επί λέξει δε είπε τα εξής:
Αυτοί έπρεπε να ενταχθούν στην εθελούσια έξοδο παρά την τότε ουδέτερη στάση της Διοίκησης, η οποία μπορεί να ερμηνευθεί όπως καθένας θέλει, μετά από ουδέτερη η στάση έγινε θετική, το θέμα είχε φτάσει πολύ κοντά στη λύση του και τώρα η βούληση παραμένει μεν θετική, όμως το περιβάλλον είναι τελείως αρνητικό, ιδιαίτερα μετά την ψήφιση του ασφαλιστικού νόμου, αλλά παρόλα αυτά κάνει προσπάθεια για την εξεύρεση λύσης και ότι τα λεφτά για μια τέτοια περίπτωση υπάρχουν και είναι φυλαγμένα. Παίρνοντας το λόγο του είπα πως δεν είναι θέμα βούλησής του αλλά θέμα παραβίασης και μη εφαρμογής του ΓΚΠ (ΕΚΠ) και καταστατικού του ΤΑΠ-ΟΤΕ, αναλύοντάς του ακριβώς τι προβλέπει ο ΓΚΠ περί υποχρεωτικής και αυτοδίκαιης απόλυσης και τι το καταστατικό του ΤΑΠ-ΟΤΕ.
Θα σας αναφέρω μόνο την απάντησή του και θα αφήσω τον καθένα από εσάς να βγάλει τα συμπεράσματά του.
΄’Δεν ξέρω αν προβλέπει ο ΓΚΠ κάτι τέτοιο’’.
Στην επιμονή μου πως δεν είναι δυνατό να μη ξέρει τι προβλέπει ο ΓΚΠ του ζήτησα να μου απαντήσει πως αν κάνω αγωγή κατά του ΟΤΕ και δικαιωθώ αν θα με απολύσει ή όχι, απάντησε (όντας παμπόνηρος άνθρωπος) για να σπάσει το κλίμα έντασης που πήγε να δημιουργηθεί και να μου αφαιρεθεί εντέχνως ο λόγος ‘’Εσένα πάντως δεν θα σε απολύσω’’. Κάποιοι από τους παρευρισκόμενους άρχισαν να χαχανίζουν (ξέρετε δα πως είναι το κλίμα σε τέτοιες συναντήσεις, δήθεν ‘’πολύ καλό το αστειάκι του Προέδρου’’) και στη συνέχεια δόθηκε ο λόγος σε άλλο συνάδελφο, χωρίς να μου δώσει ουσιαστική απάντηση.
Σε ερώτηση άλλου συναδέλφου αν είναι στις προθέσεις του να κάνει νέα εθελούσια απάντησε πως σίγουρα όχι, αλλά θα συζητούσε μόνο για ‘’στοχευμένη’’ εθελούσια έξοδο που θέλεις δεν θέλεις θα φύγεις και με κάποιες παραλλαγές που δεν θέλω τώρα να σας αναφέρω. Άλλωστε όλοι έχετε στις υπηρεσίες σας δύο τρεις ανεπαρκείς υπαλλήλους αλλά και πάλι το κλίμα για μια τέτοια κίνηση δεν είναι θετικό.
Ο καθένας λοιπόν ας βγάλει τα συμπεράσματά του.
Παρακαλώ δε αν δεν μεταφέρω κάτι σωστά ή αν έχω κάτι ξεχάσει, ας βγει να με διορθώσει και να ενημερώσει κάποιος άλλος συνάδελφος που συμμετείχε στη συνάντηση. Όπως καλό θα ήταν να βγει κάποιος συνάδελφος που συμμετείχε σε ανάλογες συναντήσεις στην Πάτρα και το Ηράκλειο να μας πει αν ειπώθηκε κάτι αντίστοιχο και εκεί.

Ιπποκράτης Κρητικίδης