Χαραλ. Μαχαιρίδης

Ξάνθη 26-11-2007

Κύριοι Συνάδελφοι

Θεωρώ σημαντικό τον ορισμό ημερομηνίας εκδίκασης της υπόθεσής μας.

Η γνώμη μου είναι ότι θα πρέπει να επικεντρωθούμε στην δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης. Θα πρέπει να επιμείνουμε ώστε να εκδικαστεί η υπόθεση, ώστε να υπάρχει Απόφαση δεδικασμένη η οποία είναι ενδεχόμενο στο μέλλον να είναι καθοριστική, ειδικά αν προχωρήσει η αλλαγή του Ασφαλιστικού συστήματος με δυσμενέστερους όρους για εμάς.

Βέβαια είναι πιθανή η κωλυσιεργία και η αρνησιδικία από την μεριά της Πολιτείας. Θα πρέπει να διερευνηθεί μέσω του Δικηγόρου μας ποια μπορεί να είναι η αντιμετώπιση με ένδικα πάντα μέσα μιας τέτοιας απευκταίας εξέλιξης.

Δεν υποβαθμίζω οποιεσδήποτε διαφορετικές ενέργειες που έχουν προταθεί, όπως παραστάσεις σε συνδικαλιστικούς φορείς ή προς το αρμόδιο Υπουργείο, αλλά δυστυχώς μέχρι τώρα πλην θολών υποσχέσεων και ‘’κλεισίματος του ματιού ‘’ δεν είχαν αποτέλεσμα.

Οι εξελίξεις γύρω μας είναι φοβερά μεταβαλλόμενες, όσον αφορά το ιδιοκτησιακό καθεστώς του ΟΤΕ , τις φημολογούμενες αλλαγές στο Ασφαλιστικό, την επίθεση στα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματά μας.

Θα πρέπει λοιπόν να αντισταθούμε με κάθε νόμιμο μέσον και να μην απεμπολήσουμε δικαιώματά μας, με αντιστάθμισμα θολές υποσχέσεις η εμπιστευόμενοι πρόσωπα, που έχουν συμφέρον να διαιωνίζεται η κατάστασή μας και η ομηρία μας.

Πιστεύω λοιπόν ότι ο κύριος δρόμος που πρέπει να ακολουθήσουμε είναι μέσω των Δικαστηρίων ( και αν χρειαστεί και μέσω των Ευρωδικαστηρίων ), όσο επώδυνος οικονομικά ή χρονικά απαιτηθεί να είναι αυτός.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

Χαραλ. Μαχαιρίδης

Τ.Τ. Ξάνθης

e-mail : cmacheridi@ote.gr