Θεόφιλος Καπέλης

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Πέρα από όλες τις περικοπές που αποφάσισαν οι φωστήρες του Έθνους για μισθούς και συντάξεις, αποφάσισαν και ειδική περικοπή για μας, της ουρά της εθελούσιας του ΟΤΕ με ένα 8% (κατά μέσο όρο) επιπλέον περικοπή, γιατί δεχθήκαμε με προτροπή εργοδότη και κράτους να φύγουμε νωρίτερα στη σύνταξη και ξέρουμε βέβαια όλοι τους λόγους για τους οποίους έγινε η εθελούσια και ότι βέβαια όλα έγιναν βάσει νόμου του κράτους που απ’ ότι φαίνεται δεν έχει συνέχεια και συνέπεια.

Αυτός ο διαχωρισμός είναι σίγουρα αντισυνταγματικός (τουλάχιστον).

Μην ξεχνάμε ότι πέρα από όλα, οι εισφορές πληρώθηκαν όλες, ώστε να πάρουμε πλήρη σύνταξη και όχι μειωμένη, γιατί δεν καλύπταμε τα χρόνια που ορίζει ο νόμος.

Επίσης μην ξεχνάμε ότι ακόμα πληρωνόμαστε από τον ΟΤΕ (μέσω του ΙΚΑ-ΤΑΠΟΤΕ) κάθε μήνα και οι τελευταίοι θα πληρώνονται μέχρι και το τέλος του 2012, σύμφωνα με το νόμο της εθελούσιας.

Δεν φύγαμε με λειψά χρόνια ούτε πληρώθηκαν λειψές εισφορές, ούτε έχουμε πληρωθεί ακόμα από το ΙΚΑ.
Από τον ΟΤΕ πληρωνόμαστε ακόμα.

Δεν φύγαμε αυθαίρετα ούτε ψηφίσαμε εμείς κάποιο νόμο για να ωφεληθούμε εμείς και μόνο εμείς.
Δεν παρανομήσαμε σε τίποτα και ποτέ, οπότε είναι άδικο να μας στοχοποιούν και να μας φέρονται σαν να είμαστε απατεώνες.

Σκεφτείτε ότι μας διαχωρίζουν ακόμα και από το σύνολο της εθελούσιας….. ναι όπως το λέω είναι, γιατί όσοι έφυγαν το 2006 με την πρώτη εθελούσια και ήταν 55 ετών και πάνω και ήταν αρκετοί πιστεύω, αυτοί οι συνάδελφοι τώρα είναι 60 και πάνω.
Τρελά πράγματα αν κάτσει να τα αναλύσει κάποιος.

Και δεν πρέπει να μας διαφεύγει ότι όσοι είναι συνταξιούχοι από σώματα ασφαλείας με τα 25 χρόνια εργασίας και χωρίς να υπηρετήσουν την πατρίδα, πηγαίνοντας 24-28 μήνες στο στρατό, πήραν πλήρη σύνταξη και όλοι αυτοί δεν θα πληρώσουν αυτή την ειδική εισφορά που θέλουν να πληρώσουμε εμείς.
Αυτοί εξαιρούνται…. ΜΑΛΙΣΤΑ …. αυτοί εξαιρούνται, γιατί άραγε ; δεν χρειάζεται και πολύ μυαλό για να το καταλάβει κάποιος.

Σαν συμπέρασμα πιστεύω ότι με το που θα κάνουν και την επιπλέον αυτή ειδική περικοπή θα πρέπει όλοι να κάνουμε ένσταση στο ταμείο, έχοντας ήδη φτιάξει κάποιο υπόδειγμα πανομοιότυπο και να απευθυνθούμε και σε κάποιον δικηγόρο να μας προτείνει τι άλλο μπορούμε να κάνουμε. Ασφαλιστικά μέτρα; Αγωγές; ή κάτι άλλο;

Αν κανείς άλλος έχει κάτι καλύτερο να προτείνει ας βγει να το πει, μην περιμένουμε μοιρολατρικά να υποστούμε τα πάντα.
Υπάρχουν όρια και για τις περικοπές αλλά και για την αλληλεγγύη απέναντι στους άλλους συνταξιούχους.

Θεόφιλος Καπέλης
Νέα Ιωνία
thkape4@otenet.gr