Υπόδειγμα

Συνάδελφοι
το συνημμένο κείμενο μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε σε κάθε
περίπτωση που σας ζητούν υπόμνημα για το πρόβλημά μας
επίσης μπορείτε να το αποστείλετε σε όποιον νομίζετε ότι μπορεί να βοηθήσει
Γ. Θαλασσινός #

Αξιότιμοι κύριοι Υπουργοί,

Με τον νόμο 3371/2005, περι εθελουσίας εξόδου, το Ελληνικό κράτος προέτρεπε τους υπαλλήλους του ΟΤΕ για λόγους εκσυχρονισμού της επιχείρησης να αποχωρήσουν από την εταιρία με μοναδικό κίνητρο την πρόωρη συνταξιοδότησή τους.

Συμμετείχαμε και εμείς σ’αυτό το πρόγραμμα με αίτηση που καταθέσαμε στις 14/10/2005 και από τότε ξεκίνησε ο γολγοθάς μας.

Η τότε επικρατούσα τάξη πραγμάτων αποφάσισε ότι εμείς οι διορισθέντες στον ΟΤΕ το 1976 και 1977 (σύνολο 601 άτομα), ανελλιπώς υπηρετούντες τον Οργανισμό, αναίτια και με μια παντελώς αστήριχτη απόφαση του Υπουργού Π. Παναγιωτόπουλου μας άφησε εκτός της εθελουσίας , παρά την θετική απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΤΑΠ-ΟΤΕ .

Με τον νόμο 3762/15.5.2009 αναγνώριστηκε το δικαίωμα της συμμετοχής μας στην εθελουσία του 2005, και βάσει αυτού του νόμου απολυθήκαμε από τον τον ΟΤΕ για συνταξιοδότηση από 16/6/2009. Ο Νόμος δεν προυποθέτει την συνταξιοδότηση μας υπο την αίρεση της συμφωνίας μεταξύ ΟΤΕ και Κράτους για το κόστος , το οποίο άλλωστε έχει ήδη εγκριθεί . Εάν παρόλα αυτά οποιαδήποτε Υπηρεία του Κράτους θέλει να επανεξετάσει το κόστος της εθελουσίας αυτό δεν μπορεί να αναστείλει την έκδοση συνταξιοδοτικών αποφάσεων.

Έκτοτε, εδώ και 8 μήνες, περιμένουνε την απονομή σύνταξης χωρίς να έχουμε το δικαίωμα ούτε προσωρινής σύνταξης ούτε προκαταβολής ένταντι αυτής .

Αντιλαμβάνεσθε ότι 8 μήνες τώρα ζούμε εμείς και οικογνειες μας με δανεικά καθόσον σε όλο τον εργασιακο μας βίο στηριχθηκαμε στο μισθό μας.

Αντί αυτού και χωρίς στοιχειώδη επίσημη ενημέρωση από τον ασφαλιστικό μας φορέα , ακούμε έκπληκτοι τον αρμόδιο υπουργό να ανακοινώνει από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης ότι δεν θα πάρουμε σύνταξη εάν ο ΟΤΕ δεν δώσει στο κράτος 100 έως 120 εκατ.

Κατανοούμε πλήρως την αγωνία σας και τον αγώνα σας να συγκεντρώσετε χρήματα για τα ασφαλιστικά ταμεία, για τα οποία άλλωστε ανησυχούμε και εμείς και θα είμαστε αλληλλέγγυοι σε κάθε σας προσπάθεια, αλλά δεν είναι δυνατόν μετά από 33 χρόνια εργασίας να γινόμαστε τα θύματα μιας ιδιότυπης διαμάχης κράτους και εργοδότη.

Κύριοι Υπουργοί, δεν παρακαλούμε, απαιτούμε αυτά που κάθε εργαζόμενος δικαιούται στο τέλος του εργασιακού του βίου την ΣΥΝΤΑΞΗ ΤΟΥ, αυτά που η ελληνική βουλή εψήφισε με τους νόμους 3371/2005 και 3762/2009, αυτά που δικαιούμαστε μετά από 33 χρόνια συνεισφοράς στην άναπτυξη ενός από τους μεγαλύτερους οργανισμούς της Ελλάδας.

Παρακαλούμε να δώσετε εντολή στο Ταμείο να προχωρήσει άμεσα στην έκδοση συνταξιοδοτικών αποφάσεων άσχετα από την ΚΥΑ.

Οι 601 του ΟΤΕ

#