Δ. Πέτσιος

Παρακαλω όπως αναρτηθεί στο blog μας για ενημέρωση των συναδέλφων το παρακάτω e-mail που έστειλα προς τον Υπουργό Εργασίας και θα ήθελα να αναρτηθεί . ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΕΤΣΙΟΣ


Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης,
Είμαι και εγώ ένας από τους 600 υπαλλήλους του ΟΤΕ που έκαναν χρήση του άρθρου 34 του νόμου 3762/2009 (ένταξη στην εθελούσια αποχώρηση του 2005) και απολύθηκα από τον ΟΤΕ στις 10-7-2009.
Μετά την ανάγνωση του Δελτίου Τύπου του Υπουργείου σας την 12-1-2010 όπου δηλώσατε ότι υπάρχει οικονομική διαφορά μεταξύ ΙΚΑ και ΟΤΕ (οικονομική μελέτη και όχι αναλογιστική) η οποία πρέπει να προσδιοριστεί, θα ήθελα να ρωτήσω για ποιό λόγο πρέπει να είναι μετέωροι 600 άνθρωποι με τις οικογένειές τους οι οποίοι εδώ και επτά (7) μήνες παραμένουν χωρίς σύνταξη, με όλα τα επακόλουθα (δάνεια, κόστος ζωής κλπ) και που δεν φέρουν καμμιά ευθύνη, αλλά μάλλον απλώς επιβεβαιώνουν τη λαϊκή παροιμία << Μαλώνουν στον βάλτο τα βουβάλια και την πληρώνουν τα βατράχια>>.
Αδυνατώ να κατανοήσω τα κίνητρα της άρνησης σας και δεν θέλω να πιστέψω ότι οι πιθανόν διαφορές που έχετε με την Διοίκηση του ΟΤΕ θα κρατήσουν σε ομηρία 600 οικογένειες οι οποίες είναι χωρίς εισοδήματα εδώ και 7 μήνες και για να επιβιώσουν στη δύσκολη οικονομική κρίση, έχουν φθάσει στα όρια της απόγνωσης.
Θεωρώ ότι σε μια κοινωνία δίκαιη οι νόμοι του Κράτους πρέπει να εφαρμόζονται. Στη συνέχεια, θα ήθελα να τονίσω παρακάτω μερικά σημαντικά σημεία, τα οποία μεταξύ άλλων, αναφέρονται στην ιστοσελίδα σας και τα οποία με βρίσκουν απόλυτα σύμφωνο. Βάση αυτών θεωρώ ότι θα πρέπει να διέπονται οι πράξεις και οι πολιτικές αποφάσεις ενός εκπρόσωπου του λαού.
Έτσι, όπως διάβασα, "ρόλο συμβούλου σας αποτελούν κατά βάσιν, οι άνθρωποι που συναντάτε στο δρόμο" - στην προκειμένη περίπτωση εμείς οι 600 - "προσπαθείτε να καταλάβετε τι σας λέει ο κόσμος και να έχετε θέση σε κοινωνικά προβλήματα" - νομίζω υπαγόμαστε σε αυτή την περίπτωση .
Tέλος στη ερώτηση πώς πρέπει να λειτουργεί ένας πολιτικός όταν ο λαός του δίνει την εξουσία, απαντάτε μεταξύ άλλων και τα παρακάτω : ".....όταν ο λαός σε τοποθετήσει με την ψήφο του στην πολιτική και ο Πρωθυπουργός σε ορίσει υπουργό, τότε έρχεται η ώρα να κάνεις αυτά που έχεις στο μυαλό σου, ή που η κυβέρνηση έχει προγραμματίσει. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να σκεφθείς όταν μπαίνεις στην κυβέρνηση, είναι το πώς θα βγεις. Επιτυχημένος; Διωγμένος; Ήσυχος με τη συνείδησή σου; Θα πρέπει να ξεχάσεις αμέσως τις κολακείες, τις αυτοκολακείες, τις φιγούρες και τα τοιαύτα, και να δεις τι θα μπορέσεις να κάνεις στο χρόνο που θα μείνεις εκεί. Να κοιτάξεις να προχωρήσεις ορισμένα πράγματα κι όταν φύγεις, να έχει υπάρξει εξέλιξη κι όχι στασιμότητα ή οπισθοχώρηση....>>
Όπως παρατηρείτε, όλα τα παραπάνω, αντιπροσωπεύουν τη δική μας κατάσταση και τις δυσκολίες τις οποίες καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε. Καταδεικνύουν επίσης τη δική σας στάση για την επίλυση του θέματος. Πιστεύω λοιπόν και ελπίζω ότι πολυ σύντομα θα άρετε τις όποιες επιφυλάξεις σας και θα προχωρήσετε στην υπογραφή της σχετικής διυπουργικής απόφασης για την συνταξιοδότησή μας.

Ευχαριστώ για την κατανόηση σας και το χρόνο σας,

Με Τιμή

ΠΕΤΣΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΣΟΥΛΙΟΥ 2Β ΑΓ. ΣΤΕΦΑΝΟΣ 14565 210-8004870 6974799897 e-mail : dim.petsios@gmail.com

To: loverdos@parliament.gr Cc: loverdos@hol.gr, s.xynidis@parliament.gr, b.oikonomou@parliament.gr, polxprot@otenet.gr, g_koutroumanis@yahoo.gr, thanasis_oikonomou@yahoo.gr, pantelis@aspradakis.gr, e.argiris@parliament.gr, m-pantoulas@otenet.gr, p.rigas@parliament.gr, a.antoniou@parliament.gr, dialogue@politicalforum.gr,