AΓΑΠΗΤΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ
Εδώ κι ένα χρόνο - βλέποντας ότι οι παραδοσιακοί σύλλογοι συνταξιούχων δεν δραστηριοποιούνται με αντιδράσεις ενάντια στις πολιτικές που ήθελαν και θέλουν την σταδιακή αφαίμαξη της σύνταξής μας - ξεκινήσαμε τις διαδικασίες για δημιουργία ενός νέου φορέα που δεν θα περιλαμβάνει μονάχα συνταξιούχους από τον χώρο του ΟΤΕ αλλά και από άλλους χώρους του ευρύτερου Ιδιωτικού Τομέα και των πρώην ΔΕΚΟ , που θα έχει σαν στόχο την απαγκίστρωση της λειτουργίας του απ' τους πολιτικούς φορείς και τη δυναμική διεκδίκηση των νόμιμων συνταξιοδοτικών και ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων.
Στο διάστημα αυτό δεν έγιναν όλα όσα θα θέλαμε, έγιναν όμως πολλά.
Σας παραθέτω ενδεικτικά :
  1. Φτιάξαμε ένα καταστατικό - σύμφωνα με τις σύγχρονες απαιτήσεις - που να δίνει τη δυνατότητα να λειτουργούμε ακηδεμόνευτα. Το καταστατικό μας εγκρίθηκε απ' τον Αύγουστο του 2012.
  2. Συμμετείχαμε σε αρκετές κινητοποιήσεις ενάντια στην κατευθυνόμενη λιτότητα και στις μειώσεις των συντάξεών μας μαζί με τους εργαζόμενους, τους άνεργους και τους άλλους συνταξιούχους. {Δυο φορές κατεβήκαμε με το δικό μας πανό}
  3. Διακινήσαμε αφίσα σε εκατοντάδες αντίτυπα με τους βουλευτές που είχαν ψηφίσει τα διάφορα μνημόνια, προτρέποντας τον κόσμο να μην τους ψηφίσει {και στις δύο εκλογικές αναμετρήσεις}.
  4. Αποκτήσαμε έδρα {στο εργατικό κέντρο}, ΑΦΜ, τηλέφωνο {2105200025} και Γραφεία {Γ' Σεπτεμβρίου 13}
  5. Κάναμε παρεμβάσεις μέσω του blog μας σε δεκάδες περιπτώσεις, στέλνοντας παράλληλα εκατοντάδες e-mail και sms
  6. Εμφανίστηκε ο τότε πρόεδρος του σωματείου μας σε εκπομπή του EXTRA {Νοέμβριος 2012}
7. Το σωματείο μας κατέθεσε επιστολή στο ΙΚΑ {στις 12/2 ηλεκτρονικά και στις 26/2 με αντιπροσωπεία του} με την οποία ζητούνται διευκρινήσεις για το ύψος του ποσοστού κρατήσεων υπέρ ασθένειας επί του αρχικού ποσού των συντάξεών μας και όχι επί αυτού που απομένει μετά τις μειώσεις μας κατά την τελευταία τριετία και απαιτείται η επιστροφή των καθ' υπέρβαση κρατηθέντων ποσών
8. Στη Γενική Συνέλευση του Κινήματος Συνταξιούχων θα παρουσιαστούν οι θέσεις από τρία δικηγορικά γραφεία (έχουμε ζητήσει κι απ' τους δικηγόρους να παραστούν}, που θα προτείνουν τους τρόπους με τους οποίους θα γίνει η διεκδίκηση μέσω δικαστικής οδού των μειώσεων στις συντάξεις μας κατά την τελευταία τριετία.
9. Μελετούμε την έκδοση κάρτας υγείας για τα μέλη μας μετά από εξέταση σχετικών προσφορών που μας έχουν κατατεθεί από γνωστούς Ιατρικούς Οίκους
Αυτά και πολλά άλλα ακόμη θα συζητηθούν στη Γενική Συνέλευση του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ, που θα γίνει την Τετάρτη 6 Μαρτίου και ώρα 11.00 στο Πολιτιστικό Κέντρο Εργαζομένων ΟΤΕ {Γ' Σεπτεμβρίου 110}.
Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης θα είναι:
1. Απολογισμός του έργου της προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής
2. Ενημέρωση από δικηγόρους για τις δυνατότητες διεκδίκησης μέσω δικαστικής οδού των απαράδεκτων μειώσεων των συντάξεών μας που έγιναν κατά την τελευταία τριετία.
3. Εκλογή εφορευτικής επιτροπής, που θα οδηγήσει το σωματείο μας σε αρχαιρεσίες.
Για την συμμετοχή σας στην όλη διαδικασία θα παρακαλούσαμε για όσους θα παρευρεθούν στην Συνέλευση να προσκομίσουν μαζί τους συμπληρωμένο και υπογεγραμμένο το συνημμένο υπόδειγμα της αίτησης που σας επισυνάπτω. Όσοι αδυνατούν να παρευρεθούν λόγω απόστασης ή άλλης αιτιολογίας μπορείτε να την αποστείλετε ηλεκτρονικά στο e-mail του Προέδρου της Προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής κου Διαμάντη Βαγγέλη diaman@otenet.gr
Συνάδελφοι συνταξιούχοι
Προωθείστε αυτό το μήνυμα ή ειδοποιήστε τους φίλους και γνωστούς σας συνταξιούχους όλου του Ιδιωτικού Τομέα. Οι δυνατότητες του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ θα είναι μεγαλύτερες, όσο μεγάλη θα είναι η συμμετοχή!
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ!


ΚΙΝΗΜΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ
ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΕ ΤΗΝ 58/2012 ΔΙΑΤΑΓΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ
ΑΦΜ: 997604574, ΔΟΥ: ΙΑ ΑΘΗΝΩΝ ΕΔΡΑ: Γ' ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 48β, ΤΚ 10433 ΑΘΗΝΑ
ΓΡΑΦΕΙΑ: Γ' ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 13 - 1ος όροφος, ΤΗΛΕΦ: 210-5200025, ΗΛΕΚ. Δ/ΝΣΗ: http://pes-ote.blogspot.gr/
ΑΛΛΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ: 6974701040, 6974816778