Διονύσιος Γκούσκος


Τα όσα αναφέρει ο συνάδελφος Θεόφιλος Καπέλης είναι πράγματι αποκαλυπτικά και χρήσιμα για όλους μας. Και επιπροσθέτως καταδεικνύουν την τεράστια ταλαιπωρία που υφίστανται οι πολίτες σε όλες τις προσπάθειες που κάνουν για να συνεννοηθούν με αυτό που ονομάζουμε Δημόσια Διοίκηση, για οποιοδήποτε ζήτημά τους. Μέγα πρόβλημα υπάρχει και με τον ΕΟΠΠΥ με τα εκατομμύρια των ασφαλισμένων, εργαζομένων και συνταξιούχων να είναι τα θύματα της κρατικής αναλγησίας και ανικανότητας.
Σε σχέση με τη λειτουργία (!!!) του Κράτους, θέλω να υπογραμμίσω ότι και κατά τη διάρκεια της προηγούμενης προεκλογικής περιόδου αλλά και μεσούσης της νέας προεκλογικής περιόδου που διανύουμε, αυτή έχει ανασταλεί σχεδόν καθολικά (βλ. φορολογικές δηλώσεις, χαράτσια ΔΕΗ, ΕΤΑΚ, φορολογικοί έλεγχοι κλπ κλπ που μετατίθενται σε μετεκλογικούς χρόνους, αφού έχουν στοιβαχθεί βιαίως ΄΄κάτω από το χαλί΄΄)  με ορατό πλέον τον κίνδυνο της δημοσιοοικονομικής εκτροπής και καταστροφής. Οι λόγοι βεβαίως είναι προφανείς : Πρέπει πάση θυσία να χρησιμοποιηθεί και η τελευταία ικμάδα μικροπολιτικής σκοπιμότητας και οι πιο ποταπές εκφάνσεις του παλαιοκομματικού κράτους (που ειρήσθω εν παρόδω έχουν κτίσει επί δεκαετίες οι σημερινοί πολιτικοί ταγοί και ανάλογα με την περίσταση καμώνονται ότι καταγγέλλουν και δήθεν ευαγγελίζονται τις περιβόητες μεταρρυθμίσεις)  προκειμένου να υπηρετηθεί με επιτυχία η εξαπάτηση του λαού, που σε συνδυασμό με την ακατάσχετη κινδυνολογία και καταστροφολογία θα δώσει το εκλογικό αποτέλεσμα που απαιτείται για τη συνέχιση της πιστής και άκριτης εφαρμογής της πολιτικής του μνημονίου.
Άλλωστε οι ασάφειες και οι γενικόλογες διακηρύξεις για επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου, χωρίς σαφή προσδιορισμό του τι θα επαναδιαπραγματευθούμε αλλά και ποιες είναι οι κόκκινες γραμμές, οι δηλώσεις της τρόϊκας ότι δεν υπάρχουν περιθώρια για επαναδιαπραγμάτευση και ότι το μνημόνιο θα εφαρμοσθεί απαρεγκλίτως ως έχει, η απόκρυψη και η συσκότιση του τοπίου των επερχομένων μέτρων που ρητώς και κατηγορηματικώς προβλέπονται  στο μνημόνιο 2 (περαιτέρω περικοπές μισθών και συντάξεων) αλλά και από την άλλη πλευρά η επαναστατική γυμναστική των λόγων περί μονομερούς καταγγελίας του μνημονίου και οι πρόχειρες, αποσπασματικές και αντικρουόμενες προτάσεις που εκτοξεύονται στα τηλεοπτικά κανάλια δίκην πυροτεχνημάτων, ως προσωπικές ιδέες εκάστου υποψηφίου δημιουργούν δυστυχώς μια εικόνα πυκνού σκότους και απελπισίας.
Εν κατακλείδι λοιπόν αυτό που θέλω να ευχηθώ είναι να διαφυλάξουμε τουλάχιστον την τιμή και την αξιοπρέπειά μας ψηφίζοντας με συνείδηση πολίτη, υπερβαίνοντας όλες τις κομματικές γραμμές σκοπιμότητας και αναζητώντας την πραγματική αλήθεια και όχι αυτή που μας σερβίρεται.    
 

Διονύσιος Γκούσκος