Χαιρόπουλος Παν.

Συνάδελφοι καλημέρα απο τη Μαγνησία.
Εδώ ο καιρός είναι καλός, λιακάδα, βορειαδάκι, καιρός για θάλασσα.
Σχετικά με τη συζήτηση που ανοιξε και το τί πρέπει να κάνουμε, θα πώ κι εγώ τη γνώμη μου.

1. Εχώ απεριόριστη εμπιστοσύνη στην Ελληνική Διακαιοσύνη, και στις ικανότητες των δικηγόρων μας όμως, στη παρούσα φάση που περνά η Ελλ. κοινωνία, με τις αλλαγές που έρχονται, με τις κοινωνικές ομάδες στραμένες η μια εναντίον της αλλης, είναι σκέτη αυτοκτονία να ζητάμε δίκιο, εμείς οι προνομιούχοι!

2.Η Κυβέρνηση αποτελείται απο υπουργούς-βουλευτές, εκλέγονται απο την επαγγελματική τους συντεχνία, απο την οποια και ελπίζουν να επανεκλεγούν. Οι 299 απο τους 301 είναι δικηγόροι.

3. Η κυβέρνηση, σε σχέση με την οικονομική διαχείρηση προφανώς και είναι σε λάθος δρόμο, δεν μπορείς επ αόριστον να ζείς με δανεικά, οταν δεν υπάρχει καμιά προπτική και διέξοδος. Τα δανεικά αυτά πρέπει να τα μοιραστοούν και άλλες κοινωνικές ομάδες, δίκαια ή άδικα δεν εχει σημασία, απλώς φροντίζεις να στρέψεις την μία κ.ο. εναντίον της άλλης και ονομάζεις την εξαπάτηση ... "αλληλεγγύη των γενεών".

Οσοι εξ υμών ήσασταν συνδικαλιστές, γνωρίζετε το τροπάρι.
Επομένως, και η συζήτηση που κανουμε, μπορεί να θεωρηθεί πρόκληση, προς τις αλλες κοινωνικές ομάδες, ανέργους, μικροσυνταξιούχους, νεολαία.
Το ότι μας ενέπαιξαν και μας αδικούν, δεν το συζητώ αλλά, πιστεύω πως ζούμαι σε μια ευνομούμενη κοινωνία οπου λειτουργούν οι θεσμοί και οι Νόμοι!

Τί κάνουμε τώρα;

πολλά μπορούμε να κανουμε, κι ο καθ ενας μόνος του.
Δεν είμαστε μόνο ψηφοφόροι, που οταν έρθει η ώρα θα τους πληρώσουμε!
Είμαστε καταναλωτές, στέλνουμε τα παιδιά στο σχολείο στο φροντιστήριο, αγοράζουμε, πληρώνουμε μετρητοίς!
Είμαστε καταθέτες, έχουμε τουλάχιστον ένα αυτοκίνητο, εγώ εχω και ποδήλατο,
Συνάδελφοι,
μήν περιμένουμε βοήθεια απο κανένα, ολοι μαζί και καθένας μόνος του να κανει αυτό που πρεπει, κάθε μέρα, στη παρέα, στο καφενείο, στο σπίτι,
να εξηγείτε σε γνωστούς φίλους την κατάσταση, γιατί φτάσαμε εδώ που φτάσαμε και ποιός φταίει, γιατί ο κόσμος βρίσκεται σε σύγχυση.
Και επιτέλους, οσο μας πληρώνουν και όσο έχουμε, θα πληρώνουμε.
Ψυχραιμία και υγεία σε όλους

Χαιρόπουλος Παν.