Ιστορία επικοινωνιακού Παράλογου

Μια φορά κι έναν καιρό ….. στο προσκλητήριο «εθελουσίας» απομάκρυνσης-αποχώρησης μαχητών μιας επιχείρησης δήλωσαν «εκόντες-άκοντες» παρόντες και οι περισσότεροι της περιβόητης πλέον ομάδας των «700». Η διαδικασία όμως συμμετοχής τους «μπλέχτηκε» στα γρανάζια επαναλαμβανόμενων ατυχών συγκυριών, προσωπικών επιλογών και ερμηνειών των εκάστοτε «(αν)-αρμοδίων».

Μέρος 1ο : Αναμείνατε στο ακουστικό

Το αίτημα τους μπορεί να υποβλήθηκε νόμιμα και έγκαιρα αλλά η ικανοποίησή του παραμένει σε αναμονή για μεγάλο διάστημα (.. από το 2005 !!). Κι ενώ προσδοκάτε απάντηση, άγνωστο πότε και από ποιον, δημιουργούνται προβληματισμοί τι θα επιφυλάσσει πλέον γι’ αυτούς η περιβόητη εθελουσία. Στο ίδιο διάστημα γίνονται εύκολο θύμα, βορά στην παραπληροφόρηση, στην επαγγελματική και προσωπική απαξίωση. Συμπαράσταση στο αίτημά τους δεν υπάρχει από τους επίσημους εκπροσώπους τους και πασχίζουν μόνοι τους με πρωτοβουλίες και δράσεις πρωτοπόρων μαχητών. Η ιώβειος υπομονή και η επιμονή είναι το μεγάλο προτέρημα που πρέπει να τους χαρακτηρίζει. Έως πότε όμως μπορούν να αντέχουν μια τέτοια αναμονή ;;;;

Μέρος 2ο : Η κλήση σας προωθείτε

Όταν δεν υπάρχει διάθεση να δοθεί αιτιολογημένη απάντηση σε κάποιο αίτημα τότε η «γνωστή ενδεδειγμένη λύση» είναι η παραπομπή του από τον «Άννα στον Καϊάφα». Το αίτημά τους λοιπόν παραπέμπετε στα συντεταγμένα όργανα της κοινωνίας, τα οποία με τη σειρά τους δηλώνουν αναρμόδια, υποδεικνύοντας όμως κάποια άλλα όργανα ως αρμοδιότερα !! Η προώθηση του αιτήματος γίνεται μέθοδος καθυστέρησης, μέχρι να βρεθεί (αν βέβαια υπάρχει) κάποιος που θα «βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά». Μήπως ορισμένα θέματα λύνονται με την μη επίλυσή τους !!! Ο στρουθοκαμηλισμός είναι μια πολύ καλή και πολλαπλώς εφαρμοσμένη μέθοδος ….

Μέρος 3ο : Αφήσατε μήνυμα μετά το χαρακτηριστικό ήχο

Όταν δεν μπορείς ή δεν θέλεις να ανταποκριθείς σε μια επικοινωνία η τεχνολογία σου παρέχει την εύκολη, ανώδυνη και απρόσωπη χωρίς κόστος λύση. Προωθείς το αίτημα στο τηλεφωνητή …… Το αίτημα λοιπόν των «700» έχει προωθηθεί πολλές φορές και με πολλούς και διαφορετικούς αποδέκτες. Ένα είναι σίγουρο, ότι έχει «κατά - γραφεί». Τώρα αν το διαβάσει κανείς με προσοχή, αν έχει διάθεση να το εξετάσει και να δώσει λύση ……. «ας μην είναι και πολύ απαιτητικοί, όλος ο χρόνος είναι μπροστά τους».

Επίλογος : Στου κουφού την πόρτα όσο θέλεις βρόντα

Τελικά τι μέλει γενέσθαι ;;; Ο καθένας ας δώσει το τέλος που νομίζει στην ιστορία μας (μια ιστορία με αρχή, αλλά χωρίς τέλος …. ακόμη…)

Τελευταία σημείωση

Κάθε ομοιότητα με πραγματικά γεγονότα είναι υπαρκτή και συνειδητή προσπάθεια του συντάκτη.
ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ - ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΣ Ο ΝΕΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Αρσλάνογλου Αχιλλέας