Σ. Πορής

Aγαπητοί συνάδελφοι,
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!
Προχωράτε έστω και τώρα, ποτέ δεν είναι αργά. Εγώ τώρα ενημερώθηκα για το blog που έχετε δημιουργήσει.
ΠΟΡΗΣ ΣΑΒΒΑΣ
142173 ΤΕΧΝ. ΤΜΗΜΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ.

Δ. Σπινέλλης (2)

ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ
Οσο για τους 700όσιους Καλή Διπλή Ανάσταση
Το ΑΓΙΟ ΦΩΣ να κάνει το θαύμα του.......

Αύριο σεμνά και με μέτρο έχουμε και τις χοληστερίνες μας...

Γέροι Άνθρωποι ήμαστε.
spinellis.dimitrios@yahoo.gr

Π. Xαιρόπουλος

XAIΡΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝ.
Συνάδελφοι 700 και μή
Υγεία εύχομαι σε ολους
Γρήγορη Ανάσταση
Πνευματική και, Συνειδησιακή.

pchairopoul@ote.gr
ΚΤΕΣ ΒΟΛΟΥ
2421024799

***3μελής Επιτροπή (4)

Συνάδελφοι

Ευχόμαστε ολόψυχα σε όλους

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ

ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ

3μελης Eπιτροπή

Α. Δρίβας (4)

Συνάδελφοι 700σιοι
Χρόνια πολλα και Καλή Ανάσταση
Εύχομαι Υγεία σε εσάς και τις οικογένειές σας
Δρίβας Αθανάσιος
Λαμία

Μ. Ποτουρίδης

Κ Α Λ Η Α Ν Α Σ Τ Α Σ Η κ Χ Ρ Ο Ν Ι Α Π Ο Λ Λ Α

Δ. Αποστόλου

Εύχομαι στη Διοίκηση και σε όλους τους Υπαλλήλους του Ομίλου ΟΤΕ,
ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ με υγεία και χαρά.

Ειδικότερα σε όσους ανήκουν στους 700, (βασιζόμενος στις ανακοινώσεις στον τύπο του κ. Προέδρου την 20/3/2008), εύχομαι γρήγορα μια δεύτερη Ανάσταση που θα σημάνει το τέλος των παθών μας των τελευταίων 2,5 ετών.
Δ. Αποστόλου

Ι. Μπαλάσκας

Συνάδελφοι γεια σας,
Θέλω να εκφράσω την αγωνία των συναδέλφων Ροδόπης και Διδυμοτείχου, αλλά και την προσωπική μου αισιοδοξία για την εξέλιξη του θέματός μας. Προτείνω αυτοσυγκράτηση και υπομονή μέχρι τις 26/5/08 ( ημέρα εκδίκασης στο ΣΤΕ) και μετά να αποφασίσουμε πιο δυναμικές κινητοποιήσεις. Χαιρετίζω την προσπάθεια της 3μελούς επιτροπής και συμπαραστεκόμαστε στις αποφάσεις της.
Εύχομαι σε όλους τους συναδέλφους και τις οικογένειές τους ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ με υγεία και χαρά
ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ
ΚΟΜΟΤΗΝΗ
ΤΗΛ: 6973761941 & 2531056713
ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ

***3μελής Επιτροπή (3)

Συνάδελφοι,

Κάθε φημολογία θετική ή αρνητική δημιουργεί εκ των πραγμάτων αναστάτωση σε όλους τους συναδέλφους που διαβάζουν το blog.

Παρακαλείσθε να αναρτάται μόνο τεκμηριωμένες πληροφορίες.

3μελής Επιτροπή

Κ. Λαζάρου (2)

Γεια σας συνάδελφοι και πάλι.
Θέλω να επισημάνω ορισμένα πρακτικά πράγματα που μπορούν ίσως να γίνουν απο την τριμερή επιτροπή η οποία θα μας εκπροσωπεί απο δω και μπρος και μάλιστα άμεσα. Αυτό το λέω γιατί απ’οτι έμαθα ειπώθηκε στην συνάντηση, ο σύλλογος θ’αργήσει να συσταθεί, κατά τον Σεπτέμβριο και βάλε.

Προτείνω με απλές διαδικασίες όπως π.χ.αποστολή εξουσιοδοτήσεων η δηλώσεων εκπροσώπησης, η επιτροπή να δραστηριοποιείτε με το νόμο που λέμε, ως εκφραστής όλων ή όσων απο μας συμφωνούν με τον τρόπο αυτό.

Π.χ. θα μπορούσε η επιτροπή πρώτα να επιδιώξει μια συνάντηση με τον Βουρλούμη για να μας ξεκαθαρίσει τις προθέσεις του, τι να περιμένουμε από’δώ και πέρα. Εμείς ας πούμε μέχρι τώρα δέν είχαμε ποτέ επαφή με τον Βουρλούμη τετ-α-τετ σαν οντότητα 700 ανθρώπων να του τονίσουμε τη δύσκολη κατάσταση που βρισκόμαστε, τον επικίνδυνο για την υγεία μας τρόπο που εξελίσσεται η υπόθεση. Δηλαδή ενέργειες που θα καθαρίσουν τον ορίζοντα από την ομίχλη. Τις τελευταίες μέρες ας πούμε ακούγεται οτι μετά το πάσχα θα τελειώσει η ιστορία, απο την άλλη ακούγεται πως το ποσό των 250 εκατ. που είχε δεσμευτεί για μας αποδεσμεύτηκε πριν από λίγες μέρες και πήγε αλλού. Το Σκοτσέζικο ντουζ δηλαδή συνεχίζεται και αν δεν σταματήσει το γρηγορότερο δεν ξέρω πόσοι απο μας θα το αντέξουνε.

Η μόνη ενημέρωση που θα έχουμε από δω και πέρα να προέρχεται απο την επιτροπή γραμμένη στο blog βασισμένη σε πραγματικά γεγονότα. Να ξέρουμε τουλάχιστον αν θα περιμένουμε κατι μόνο από το δικαστήριο κι’από πουθενά αλλού.

Κ. Λαζάρου

Β. Τσινέρης

Συνάδελφοι γειά σας.
Είμαι από εκείνους που πιστεύουν στην ανάγκη άμεσης αίτησης διαγραφής από τά Πρωτοβάθμια Σωματεία μας.
Οι συνδικαλιστικοί μας εκπρόσωποι επί δύο και πλέον χρόνια μας αντιμετωπίζουν παγερά αδιάφορα και μας εμπαίζουν.Σε σχετικά μας αιτήματα για το θέμα μας, πολλές φορές μας έχουν κλείσει πονηρά το ματάκι και μας απάντησαν με τη φράση: " Καλά εσείς θα φύγετε...". Κουβέντες υπεκφυγών...Δεν θέλουν να φύγουμε.
Απαξίωσαν να προβάλουν σθεναρά την υπόθεσή μας και να την διαπραγματευθούν.Αντιθέτως πέρσι,το 2007,αντί να διαπραγματευθούν με τη διοίκηση πρώτα και κύρια το δικό μας εκκρεμές θέμα,όχι μόνο διαπραγματεύθηκαν την πρόωρη αποχώρηση συναδέλφων -κυρίως γυναικών-αλλά και την επεδίωξαν.Βεβαίως αυτό έχει την εξήγησή του: Ενδεχομένως οι προώρως αποχωρήσασες να είχαν περισσότερες δυνατότητες και να ήταν πλέον οικεία από εμάς προσκείμενες προς τους εκπροσώπους μας ,με περισσότερες δυνατότητες παρέμβασης και επηρεασμού τους.Εμάς μας αγνόησαν.
Συνάδελφοι,
Μην μας αποκοιμίσουν πάλι.
Δεν θα πρέπει να έχουμε ευήκοον ους σε απατηλά λόγια και υποσχέσεις. Αξίζει -ασχέτως στο κάτω-κάτω του άμεσου αποτελέσματος(υπάρχει και το δικαστήριο) - να πολεμήσουμε με τις δικές μας δυνάμεις.
Ας είμαστε όλοι ενωμένοι,κάτω από τις οδηγίες της Επιτροπής μας. Εμπρός για το δικό μας Σωματείο.

Βασίλης Τσινέρης Φιλιππιάδα

Σ. Κοντός

Συνάδελφοι γειά σας
Στη συνάντηση της 16/4/2008 διέκρινα την αγανάκτηση όλων μας για τον εμπαιγμό μας από αυτούς ( κυβέρνηση-διοίκηση ΟΤΕ-ΟΜΕ ΟΤΕ ), οι οποίοι μας "προκάλεσαν" την ένταξη στην εθελουσία έξοδο, επιλέγοντας προκλητικά -επιλεκτικά στην περίπτωσή μας να μην εφαρμόσουν τις προυποθέσεις στις οποίες οι ίδιοι συμφώνησαν.
Αυτό έχει σαν συνέπεια πλέον των δύο ετών να υφιστάμεθα πρωτοφανή ψυχική-πνευματική καταπόνηση, υπηρεσιακή απαξίωση,οικονομική εξασθένηση και οικογενειακή αποδιοργάνωση.
Οι παραπάνω συνέπειες ορίζονται με νομική έννοια ως υλική και ηθική βλάβη οφειλόμενες σε άδικη, άνιση και αντικανονική (παράνομη) συμπεριφορά των υπαιτίων.
Ο κόμπος έφτασε στο χτένι και όλοι ανυπομονούμε για άμεσες, συντονισμένες και αποτελεσματικές ενέργειες.
Θέλω να εκφράσω στη τριμελή επιτροπή τον προβληματισμό μου για δύο περιπτώσεις 1) Η διαγραφή μας απο τα πρωτοβάθμια σωματεία πριν συσταθεί το δικό μας σωματείο σημαίνει οτι στο ενδιάμεσο διάστημα θα είμαστε στον αέρα; 2)Oι αιτήσεις διαγραφής μήπως θα πρέπει, αντί να υποβάλονται ατομικά απο τον καθένα προς το Σωματείο του, να συνυποβληθούν ομαδικά με κάποιο περιεχόμενο όπως ενδεικτικά το παρακάτω;"πλέον των τριάντα ετών έχουμε αγωνιστεί με σας τα σωματεία μας και έχουμε σταθεί δίπλα σας σε κρίσιμες μάχες. Στη πιο καθοριστική στιγμή του υπηρεσιακού μας βίου εμείς οι 700 με τις οικογένειες μας αισθανόμαστε παγερά εγκαταλελειμμένοι από τα πρωτοβάθμια σωματεία μας αλλά και την ΟΜΕ ΟΤΕ. Βιώνοντας αυτή την αδιαφορία σας σαν το μεγάλο ευχαριστώ εκ μέρους σας για την πολύχρονη συμπαράταξή μας στους διαχρονικούς αγώνες του συνδικαλιστικού κινήματος διατρανώνουμε τη θέληση μας να διαγραφούμε διατηρώντας την αξιοπρέπεια μας και τον αυτοσεβασμό μας τα οποία δεν μπορείτε να μας τας στερήσετε."
ΚΟΝΤΟΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣ
τηλεφ. 6979553912

***3μελής Επιτροπή (2)

Συνάδελφοι

Την επόμενη βδομάδα θα σας ανακοινωθεί μέσα από το blog ο αριθμός ταχυδρομικής θυρίδας που θα αποστέλλονται οι αιτήσεις διαγραφής. Οι αιτήσεις διαγραφής συντάσσονται σε απλή αίτηση και απευθύνεται προς το σωματείο που ανήκει ο καθένας από εμάς.

3μελής Επιτροπή

Α. Χαραλαμπίδης

Συνάδελφοι γεια σας

Λίγες μέρες μετά την συνάντηση της 16/4/2008 θα ήθελα και εγώ να εκφράσω την αγωνία μου παράλληλα και την αισιοδοξία μου για τις εξελίξεις, όσον αφορά τον Οργανισμό και τη τύχη μας.

Θα ήθελα να εστιάσω την προσοχή όλων μας στον στόχο μας

  • Να διαφυλάξουμε τα εργασιακά μας δικαιώματα μέσω των συνδικαλιστικών μας οργάνων
  • Να πετύχουμε την ενσωμάτωσή μας σε πρόγραμμα εθελούσιας αποχώρησης από τον Οργανισμό

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού με μεθοδικότητα και προγραμματισμό έχει πετύχει μεγάλες αλλαγές στον Οργανισμό. Δεν απομένει να ολοκληρώσει και την υπόθεση μας, την οποία έχει επιληφθεί ο ίδιος. Ας θυμηθούμε μερικές από τις δεσμεύσεις του…

CAPITAL.GR

(11/10/2006) Ο Οικονομικός Διευθυντής του ΟΤΕ κ. Αϊβάζης κατά τη διάρκεια συνάντησής του με αναλυτές της HSBC δήλωσε μεταξύ των άλλων…

…παράλληλα, ενδέχεται να προκηρυχθεί νέο πρόγραμμα εθελουσίας το 2007 για την έξοδο 700 υπαλλήλων (οι οποίοι εξαιρέθηκαν από το τρέχον πρόγραμμα, λόγω μη αναγνώρισης της στρατιωτικής θητείας ως προϋπηρεσίας)

ΤΟ ΒΗΜΑ

(5/11/2006) Ο κ. Βουρλούμης σε συνέντευξη τύπου στο ξενοδοχείο KING GEORGE δήλωσε μεταξύ άλλων…

…εκκρεμεί η απόφαση του δικαστηρίου για τους 767 υπαλλήλους που έχουν προσφύγει ζητώντας να ενταχθούν στο καθεστώς της εθελουσίας που ήδη ολοκληρώθηκε. Αν η απόφαση είναι θετική για τους εργαζομένους, τότε ο ΟΤΕ θα τη σεβαστεί.

ΗΜΕΡΗΣΙΑ

(8/11/2006) Ο κ. Βουρλούμης δήλωσε ότι δεν επιθυμεί μαζικές απολύσεις, αλλά αναμένεται να προχωρήσει σε στοχευμένες αποχωρήσεις και στοχευμένες προσλήψεις…

ΤΟ ΒΗΜΑ

(5/12/2006) Ο κ. Βουρλούμης απέκλεισε το ενδεχόμενο να υπάρξει άλλο πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου του προσωπικού, αλλά εκκρεμεί η απόφαση του δικαστηρίου για τους 767 υπαλλήλους που έχουν προσφύγει ζητώντας να ενταχθούν στο καθεστώς της εθελουσίας που ήδη ολοκληρώθηκε.

REPORTER.GR

(28/6/2007) Η διοίκηση του ΟΤΕ ενημέρωσε τον οίκο UBS για τη νέα εθελουσία περίπου 1200 ατόμων την περίοδο 2007-2008.

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

(20/3/2008) Κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής συνδιάσκεψης της διοίκησης του ΟΤΕ με τους αναλυτές, ο πρόεδρος του Οργανισμού, κ. Παναγής Βουρλούμης, υποσχέθηκε την απομάκρυνση τουλάχιστον 850 εργαζομένων μέσα στο έτος, που αφορά τους 650 που απεντάχθησαν την τελευταία στιγμή από το Πρόγραμμα της Εθελουσίας Εξόδου του 2005 και 200 που φεύγουν κάθε χρόνο με την καθιέρωση ειδικών κινήτρων.

ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ

(20/3/2008) Ο κ. Παναγής Βουρλούμης μιλώντας στους θεσμικούς επενδυτές τους ενημέρωσε ότι συνολικά θα συνταξιοδοτηθούν φέτος περί τους 800 υπαλλήλους (οι 666 που έχουν κερδίσει το σχετικό δικαστήριο για να ενταχθούν στο πρόγραμμα της εθελουσίας και οι υπόλοιποι με βάση το ετήσιο πρόγραμμα κινήτρων).

Απαιτείται

από όλους μας εγρήγορση και ομαδικότητα. Χαιρετίζω και εγώ και συμμετέχω από τη δική μου μεριά στην προσπάθεια της τριμερούς επιτροπής για άμεση παρέμβαση στα κέντρα των αποφάσεων. Καλά αποτελέσματα.

Αγάπιος Χαραλαμπίδης

Τηλ. 210-6118287 και 6974-354945

Α. Δρίβας (4)

Συνάδελφοι γεια σας
Διάβασα με χαρά τα τεκταινόμενα στη χτεσινή συνάντηση.
Εύχομαι ολόψυχα να μην χρειαστεί η παρέμβαση σας αλλά καλό θα είναι όπως λέει και ο συνάδελφος Α. Δημητριάδης θα πρέπει σαν πρώτο βήμα να αρχίσουν οι διαγραφές από τους έως τώρα συλλόγους μας, και βάσει αυτού να βλέπουμε και να σφυγμομετρούμε αντιδράσεις.
Αυτά για την ώρα και στην επιτροπή τι άλλο
ΚΑΛΟ ΚΟΥΡΑΓΙΟ.
Δρίβας Αθαν.
6974364299

Γ. Περπινιάς (7)

Η επόμενη μέρα
Τήνος 17/04/2008

Συνάδελφοι γύρισα στο νησί μου και νοιώθω την ανάγκη να στείλω τις ευχαριστίες μου σε όλους όσους βρέθηκαν στην χθεσινή συνάντηση για την συμμετοχή τους και για την αγωνιστικότητα τους.

Επίσης να μοιραστώ μαζί σας λίγες σκέψεις που μου γεννήθηκαν στην επικοινωνία μας βλέποντας τα πρόσωπα των συναδέλφων. Όλοι έδειχναν αποφασισμένοι , εκφράζοντας την πεποίθηση ότι πρέπει να αρχίσουμε να αντιμετωπίζουμε την κατάσταση με ομαδικότητα , συνεννόηση , και αταλάντευτη μαχητικότητα.

Ακουστήκαν όλες οι απόψεις για την αντίδραση μας προς τους εκπροσώπους μας στα Σωματεία , όμως διάχυτο ήταν στην ατμόσφαιρα ότι : κανείς δεν ήθελε στις αντιδράσεις μας αποτέλεσμα να είναι η απαξίωση του θεσμού του συνδικαλισμού στο χώρο μας (μακριά από εμάς τέτοια σκέψη) αυτό που φάνηκε ήταν ότι <θέλουμε να δώσουμε την ευκαιρία οι συνδικαλιστές ,μέσα από την περίπτωση μας, να επαναπροσδιορίσουν τις αξίες και τις προοπτικές του συνδικαλιστικού κινήματος στον ΟΤΕ. Να βοηθήσουμε να αφυπνιστούν σε αυτόν τον δύσκολο καιρό ώστε τα νέα μέλη των σωματείων να καταλάβουν την ανάγκη της συμμετοχής και νοιώσουν την βεβαιότητα ότι μέχρι τέλους θα έχουν στήριξη από την εκπροσώπηση τους>.
Είναι πρώτο μέλημα να μην αισθανθούν αυτό που τώρα εμείς βιώνουμε αντιμετωπιζόμενοι σαν μη υπάρχοντες πλέον.

Εκπρόσωποι μας στα Σωματεία (που και εμείς σας εκλέξαμε) εάν φθάνουν οι σελίδες του ιστολογίου μας στους υπολογιστές σας διαβάστε μας προσεκτικά.

Υπάρχει η ευκαιρία.

Γ. Περπινιάς
gperpinias@ote.gr

Α. Δημητριάδης (2)

ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΤΡΙΜΕΛΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
Γ. ΘΑΛΑΣΣΙΝΟ
Ν. ΒΑΛΗ
Κ. ΚΩΤΕΛΟ
Αγαπητοί συνάδελφοι γειά σας.
Διάβασα σήμερα για τις αποφάσεις που λήφθηκαν στη χθεσινή συνάντηση. Μπράβο σε όλους.
Καιρός να πιάσουμε δουλειά. Δεν πρέπει να χάνουμε ούτε λεπτό, για να δείξουμε ότι δεν αστειευόμαστε.
Επειδή δεν μπορώ να επικοινωνήσω με κανένα σας στο τηλέφωνο, παρακαλώ όταν είναι εφικτό ενημερώστε με στο
παρακάτω e-mail, με ποιό τρόπο θα μπορέσω να διαγραφώ από το Σύλλογό μου ΠΑΣΕ-ΟΤΕ άμεσα.
H ενημέρωση πιστέυω θα διευκολύνει και τους υπόλοιπους συναδέλφους στην επαρχία.
Αντώνης Δημητριάδης
ΤΕΚ ΠΟΡΟΥ

***3μελής Επιτροπή (1)

Συνάδελφοι,

Στις 16/4/2008 πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη συνάντηση των συναδέλφων της Αθήνας, όπου παραβρέθηκαν 70 συνάδελφοι

Αφού έγινε ενημέρωση της πορείας του θέματός μας και οι συνάδελφοι εξέφρασαν τις απόψεις και τις προτάσεις του αποφασίσθηκαν παμψηφεί τα παρακάτω:

1. Η ομάδα των 700 πρέπει να γίνει περισσότερο συνεκτική αποκτώντας καταστατικές λειτουργίες που θα μετεξελιχθούν σε σύλλογο ανάλογα με την πορεία του θέματος μας ώστε να μπορεί να παρεμβαίνει στις εξελίξεις.

Σαν πρώτο βήμα προς αυτή την κατεύθυνση έγινε δια βοής εκλογή 3μελούς επιτροπής αποτελούμενη από τους


Γ. Θαλασσινό

Ν. Βαλή

Κ. Κώτελο


έργο της οποίας θα είναι να διαμορφώσει «συνδέσμους» με τους κατά τόπους συναδέλφους με σκοπό την καλλίτερη επικοινωνία μεταξύ μας την πιο συγκροτημένη ανταλλαγή απόψεων και τον συντονισμό των ενεργειών μας.

2. Η επιτροπή να συντάξει κείμενο διαμαρτυρίας που θα αποσταλεί στον ΟΤΕ, στο Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών, Υπουργείο Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας. Τα κείμενα αυτά θα περιγράφουν όχι μόνο τη δυσχερή θέση που έχουν περιέλθει οι συνάδελφοι αλλά και το υπηρεσιακό παραγκωνισμό θέτοντας ταυτόχρονα κάθε είδους διεκδίκησης και αποζημίωσης σε κάθε εθνικό η ευρωπαϊκό ένδικο μέσο

Εκφράσθηκε και καταγράφηκε η οργή και η αγανάκτησή των παρευρισκομένων συναδέλφων για την άρνηση των σωματείων και της ΟΜΕ-ΟΤΕ να συζητήσουν το θέμα των 700σίων και να το εντάξoυν στο διεκδικητικό πλαίσιο για την συλλογική σύμβαση 2008-2009 καθώς επίσης και η ισχυρή θέληση τους να διαγραφούν από τα σωματεία τους. Ήδη στη 3μερή επιτροπή έχουν καταφθάσει οι πρώτες αιτήσεις διαγραφής .

Τέλος διαπιστώθηκε ότι η ομάδα των 700σίων αποτελεί πλέον ισχυρό πόλο συσπείρωσης συναδέλφων (ΟΤΕΤΖΗΔΩΝ) ενάντια στην πολιτική απαξίωσής τους μέσα από την συνεχώς καλλιεργούμενη προσδοκία ένταξής τους σε πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου και κατά συνέπεια αντικατάστασή τους από τις θέσεις ευθύνης με στελέχη της αγοράς χωρίς θεσμοθετημένες διαδικασίες.


Η 3μελής Επιτροπή

Α. Δημητριάδης

Συνάδελφοι γεια σας.
Διαβάζω όλα τα e-mail σας, που αναρτώνται καθημερινά. Με ικανοποιεί ιδιαιτέρως τις τελευταίες ημέρες
η κινητικότητα και αποφασιστικότητα των μελών του πυρήνα, καθώς και όλων των υπολοίπων.
Είναι πράγματι η ώρα να βγούμε στην "αντεπίθεση" με κάθε ένδικο μέσον είτε αστικό, είτε ποινικό ,προς πάσα κατεύθυνση,
που μπορεί να μας βγάλει από το βασανιστικό αδιέξοδο, αλλά ταυτόχρονα και με γενναίες ενέργειες όπως
αυτή της διαγραφής μας από τα σωματεία τα οποία σκιάζει αρνητικά για την υπόθεσή μας η ΟΜΕ-ΟΤΕ , και της δημιουργίας
νέου καθαρά δικού μας.
Άλλωστε όπως όλοι γνωρίζουμε, η επίθεση είναι η καλύτερη άμυνα. Προσωπικά, ήθελα από πολύ καιρό να διαγραφώ από το Σύλλογο
που ανήκω, πριν ακόμα βγεί στο προσκήνιο η υπόθεσή μας, γιατί χρειάστηκα τους συνδικαλιστές κανά δυο φορές κι αυτοί αδιαφόρησαν,
αλλά την τελευταία στιγμή με απέτρεπε η λαϊκή ρήση "όποιος βγαίνει απ' το μαντρί τον τρώει ο λύκος". Τώρα πια όμως
ισχύει ακριβώς το αντίθετο: "όποιος μένει στην ΟΜΕ-ΟΤΕ, τον τρώει ο λύκος ή χάνεται στο.....σκοτάδι".
Θα ήθελα πολύ να παραστώ σήμερα στη συναντησή σας για να ξαναδώ γνωστές και αγαπητές φυσιογνωμίες από τη Σχολή του ' 77,
αλλά δυστυχώς δεν προλαβαίνω χρονικά, για υπηρεσιακούς λόγους.
Εύχομαι να ληφθούν αποφάσεις γρήγορες, καίριες και βέβαια σύννομες. Πάντως οι κινήσεις μας για την επιτυχία στην εθελούσια έξοδό μας
από την Υπηρεσία πρέπει να εναρμονιστούν με την επίτευξη άμεσης συνταξιοδότησής μας από το ΤΑΠ-ΟΤΕ.
Γιατί τι οφελεί να είμαστε έξω χωρίς σύνταξη.
Πέμπτη 16 Απριλίου 2008
Αντώνης Δημητριάδης
Προϊστάμενος ΤΕΚ ΠΟΡΟΥ Τροιζηνίας.

Γ. Kουμανδράκης

Είμαι καθημερινός αναγνώστης του blog με καλύπτουν όλα αυτά που γράφονται και συμφωνώ. με όλα. Μετά από την συγκέντρωση που είχαμε στην Θεσσαλονίκη περιμένομε και την συγκέντρωση της πρωτεύουσας με ανυπομονησία και εύχομαι

να βγει κάτι καλό. Είμαστε έτοιμοι να αγωνιστούμε όσο μπορούμε για το δίκιο μας

και εύχομαι να μην χρειαστεί να κάνουμε τίποτα και το blog να καταργηθεί σύντομα .

Kουμανδράκης Γιώργος Θεσσαλονίκη

Κ. Λαζάρου

Συνάδελφοι επιτέλους αρχίζει κάτι να κινείται. Είμαι κι’εγώ ένας απο αυτούς που πρότειναν στο blog 17-12-07 να σκληρύνουμε την στάση μας απέναντι στην ΟΜΕ. Επομένως επικροτώ την κίνηση της 16-4 αλλά θα ήθελα να συμπεριλάβετε στην συζήτηση στο café τι προτιθέμεθα να κάνουμε την επομένη της 26-5 για το πιθανότερο ενδεχόμενο αναβολής της δίκης, όπως με πληροφόρησε η δικηγόρος απο το δικηγορικό γραφείο του Ρέμελη, γιατί ετσι λέει συνηθίζεται να γίνεται. Εχουμε διάθεση την κατάλληλη στιγμή να απευθυνθούμε στα ΜΜΕ προκαλόντας συζήτηση στα τηλεοπτικά παράθυρα με την απαραίτητη συμμετοχή του Ρέμελη;

Τώρα αν αυτά(ΜΜΕ) δεν ανταποκριθούν στο κάλεσμα προτείνω να τα προκαλέσουμε εμείς ,

με μια δυναμική ενέργεια απο μερικούς εθελοντές 5-6 τον αριθμό (ενας εγώ) να κρεμάσουμε, κρεμασμένοι με σχοινιά (ραπέλ)για οσους γνωρίζουν, ενα πανό που να λέει <ΤΕΛΟΣ ΣΤΟ ΑΙΣΧΡΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΜΕ ΤΟΥΣ 700ΟΣΙΟΥΣ>.Πιστεύω πως τα κανάλια θα έρθουνε απο μόνοι τους.

Δεύτερη ιδέα να κάνουμε πανελλαδική συγκέντρωση στο ΜΕΓΑΡΟ με την μεγαλύτερη συμμετοχή και να κυκλώσουμε το κτίριο με καθιστική διαμαρτυρία συνοδευόμενη απο απεργία πείνας για οσο αντέξουμε (με κανονικές άδειες).

Οποιος απο μας έχει κάποια καλύτερη ιδέα να την δούμε και να την εφαρμόσουμε.

Ελπίζω οι εξελείξεις να μας προλάβουν και να μη χρειαστεί να κάνουμε τίποτε.

Λαζάρου Κων/νος .Θεσσαλονίκη.Τηλ.2310285899 2310764240

Γ. Τράντζας

Συνάδελφοι καλημέρα,
Σε μόνιμη βάση διαβάζω τα γραφόμενα στο ιστολόγιο,αλλά μέχρι τώρα δεν έγραψα τίποτα,ίσως επειδή καλυπτόμουν από άλλους,ίσως δεν είχα τίποτα να προσφέρω στην ενημέρωση αλλά περισσότερο γιατί είχα απηυδήσει από όλα όσα μέχρι τώρα μας συνέβηκαν.
Είναι αυτονόητο ότι νιώθω και είμαι και ΝΙΩΘΩ μαζί με όλους μας σε ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ αποφασιστεί , ανεξάρτητα αν απόλυτα διαφωνώ η συμφωνώ.
Και αυτό αφορά ΜΟΝΟ τη δημιουργία ανεξάρτητου σωματείου,επειδή από την αρχή του εργασιακού μου βίου (και πριν από αυτή ακόμα) η συνδικαλιστική μου άποψή μου είναι για ένα και μοναδικό επιχειρησιακό Σωματείο.
Όμως αυτό δεν έχει σημασία πλέον με όλη την ΚΑΤΑΝΤΙΑ που επικρατεί, ανεξάρτητα με τις προσπάθειες μερικών ρομαντικών,και χωρίς να διαγράφουμε και τις ΔΙΚΕΣ μας διαχρονικές ευθύνες.
Είμαστε (?) άξιοι της μοίρας μας, αφού επί χρόνια τώρα εναποθέτουμε ,εκλέγοντας με ...ελεύθερη βούληση, τις τύχες μας όχι σε εκπρόσωπους συνδικαλισμένων εργαζομένων αλλά σε ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ
(υπάρχει πιστεύω τεράστια διαφορά).
Συνέχεια στους ίδιους ανθρώπους,που βλέπουμε καθημερινά την οργανωμένη και αγωνιώδη προσπάθειά τους να εξυπηρετήσουν ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ συμφέροντα ,με τελική κατάληξη την πραγματοποίηση ΔΙΚΩΝ τους στόχων (όποιοι και να είναι αυτοί).
από Πρόεδροι και Διευθύνοντες Σύμβουλοι Θυγατρικών έως Βουλευτές , Υπουργοί και άλλους πολλούς (επιχειρηματικούς,καρριερίστικους κλπ).
Εμείς σαν ομάδα πάψαμε να τους ενδιαφέρουμε ίσως επειδή τους .... καταλάβαμε ίσως και από το γεγονός που αναφέρει ο συν/φος Τσέλος (πρόσληψη με ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ και όχι από το παράθυρο η με μπιλιετάκια).
Γι΄αυτό μάλλον και η παρελκυστική - ειρωνική αντιμετώπιση! !
ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ:Συνμισθοδοτούμενος (όχι συνάδελφος) ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΗΣ με διαβεβαίωσε πέρυσι το καλοκαίρι ότι είχε δει στην ΟΜΕ την δικαστική απόφαση που όλοι με λαχτάρα περιμέναμε.
Πλέον τι να πούμε? Μήπως πρέπει να εξετάσουμε και την περίπτωση (έτσι για να σφίξουν μερικές....καρέκλες) υποβολής αγωγών σε Υπηρεσιακούς και άλλους παράγοντες για πράξεις και παραλείψεις που είχαν συνέπεια δική μας βλάβη υλική η υλική?
Μήπως να βγει ένα κείμενο που να στέλνεται ,σε καθημερινή βάση, από όλους μας σε ηλεκτρονικές διευθύνσεις που έχουν σχέση με το θέμα μας?
Ειλικρινά δεν μπορώ να προτείνω κάτι!
Και ένα πρόβλημα προς λύση για να γελάσει (?) λίγο το χειλάκι μας!! (δεν έχει σχέση μόνο με μένα αλλά όλη τη σειρά μας).
Απάντηση από το Τμήμα Μητρώων :
Η ημερομηνία αυτοδίκαιης και υποχρεωτικής απόλυσης από τον ΟΤΕ λόγω συμπλήρωσης 35ετούς πραγματικής Υπηρεσίας είναι η 9/12/2010. (Πρόσληψη 24/6/1976).
Και δύο χρόνια ακόμα (να υπολογιστεί ο Στρατός) 9/12/2012!
Η καταληκτική ημερομηνία εθελουσίας 31/12/2012!
Ποιός σύμβουλος (αν και ακούγεται για κάποιον χωρίς να βάζω χέρι στη φωτιά) εισηγήθηκε την ....Υπουργική απόφαση???
Όποιος απαντήσει κερδίζει κέρασμα με Γιαννιώτικο Τσίπουρο και καλούς μεζέδες.
Ψυχικά είμαι μαζί σας αύριο στον Βύρωνα αν και θα ήθελα να είμαι και σωματικά παρών πράγμα αδύνατο τόσο λόγω απόστασης όσο και υγείας.
Καλή κουβέντα και καλά αποτελέσματα.
Γιώργος Τράντζας
Γιάννινα
2651025299-6979091100

Γ. Τουμπουλίδης

Συνάδελφοι επειδή γράφω για πρώτη φορά μη νομίσετε ότι δεν παρακολουθώ και δεν ενημερώνομαι απο το blog.('Εχω πάρει μάλιστα πολλές χρήσιμες πληροφορίες και ευχαριστώ τους συναδέλφους γι' αυτό)
Γράψατε μερικοί για την ανάγκη συνάντησής μας (όπως και θεσ/νίκη).Πάντα ήμουν σε αναμονή.
Θα κατέβαινα τώρα στην Αθήνα,αλλά πολλά τα χιλιόμετρα.
Όμως ο κόμπος 'εφτασε στο χτένι με τους συλλόγους μας και την Ομοσπονδία, γιατί επειδή αφορήσανε τον Παναγόπουλο και τον Οικονόμου (που υπογράψανε την Εθελουσία) φοβούνται μη κατηγορηθούν και γι΄ αυτό μας ''γράψανε''.
'Εχω πάρει χαρτί απο τον ΟΤΕ που φεύγω οριστικά και υποχρεωτικά 12-11-2010.
Αντί λοιπόν να βοηθήσει η Ομοσπονδία να αρθούν μερικές αδικίες κάνει τον ......Κινέζο.(Φύγανε πάρα πολλά άτομα που ήρθαν στον ΟΤΕ μετά απο μένα επειδή έτυχε να γεννηθούν πρίν το 1955,
Εγώ όμως γεννήθηκα το 1956, έκανα και 28 μήνες φαντάρος (ήμουν βλέπετε εθνικόφρων)στην σχολή του ΟΤΕ το 1975 και διορισμό τον Μάϊο του1976.Ενώ έπρεπε με τις υπάρχουσες διατάξεις και την εθελουσία νά ήμουν ήδη εδώ και δύο χρόνια συνταξιούχος, ακόμη περιμένω να φύγω.
Είμε μαζί σας , σε ότι αποφασίσετε.
(Συντονιστική Επιτροπή, Δημιουργία συλλόγου, μηνήσεις κατά παντός υπευθύνου [ακόμα και κατά της δικαιοσύνης στην Ε.Ε. για κωλυσιεργία και χρονοτριβή για εκδίκαση της υπόθεσης που αφορα τόσα άτομα] δημιουργία αρχείου των στοιχείων ολων των συναδέλφων και ορισμό υπευθύνου ανά περιφέρεια, ώστε να έρχεται σε άμεση επαφή με το συντονιστικό μας όργανο γιά γρήγορες ενέργειες,ενημέρωση κ.λ.π.)
Στη διάθεσή σας και ότι αν μπορώ να βοηθήσω.
ΤΟΥΜΠΟΥΛΙΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΡΑΜΑ 14/4/2008
ΤΗΛ.2521056185
Κινητό 6973770924
Υ.Γ Ήδη είμαι αγανακτισμένος με την Ομοσπονδία. Έπρεπε εμείς ήδη να έχουμε φύγει και να προσπαθήσει και για άλλους πριν έρθει η D.T. και ξέρουμε την πολιτική της για το πτοσωπικό. Πιστευώ οτι είναι καλύτερο να φύγεις με εθελουσία παρά με ΑΠΟΛΥΣΗ.

ΧΡ. ΚΟΥΝΑΛΑΚΗΣ

...........ΠΑΝΤΑ ΜΑΖΙ ΣΑΣ.........



ΧΡ. ΚΟΥΝΑΛΑΚΗΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ

Θ. Μακρής (3)

Συνάδελφοι,

Σχετικά με την συνάντηση της Τετάρτης επειδή μας είναι δύσκολο να παρευρεθούμε σας κάνουμε γνωστό ότι είμαστε απόλυτα σύμφωνοι και στηρίζουμε την προσπάθεια δημιουργίας νέου ανεξάρτητου συνδικαλιστικού οργάνου.

Εξάλλου αρκετοί από μας έχουμε ήδη διαγραφεί προ πολλού από τους συλλόγους μας για τους γνωστούς λόγους και την απαράδεκτη συμπεριφορά της ΟΜΕ – ΟΤΕ απέναντί μας.


Μαντέλης Βλάσης, Μακρής Θεόδωρος, Γιαννούλης Γεώργιος, Τσίγκος Ευάγγελος, Καψάλης Μιχαήλ, Γεωργίου Αλέξανδρος, Γεωργίου Γεώργιος, Διαμάντης Κων/νος, Δερέκας Μάριος, Γούλας Δημήτριος, Τράντζας Γεώργιος, Πατήλας Κων/νος από τα Ιωάννινα και Χαβάνης Αλέξανδρος από την Πρέβεζα

Α. Μοσχοβίδης

Καλή σας ημέρα
Σχετικά με τη πρόταση που τέθηκε στο τραπέζι για δημιουργία ανεξάρτητου σωματείου με κύριο στόχο και σκοπό
την ένταξη μας στο πρόγραμμα της εθελούσιας του ΟΤΕ ΣΥΜΦΩΝΩ απόλυτα.
Επιτέλους θα πρέπει να πάρουμε την τύχη στα χέρια μας.
Θα πρέπει γρήγορα να προχωρήσουμε στη δημιουργία του σωματείου,την ίδρυση και τους σκοπούς του οποίου
θα γνωρίσουμε στον κάθε εμπλεκόμενο στην υπόθεσή μας, Διοίκηση του ΟΤΕ, Deutsche Telekom, κλπ.
Θα τονίσουμε το υψηλό μας αγωνιστικό φρόνιμα που υπάρχει σε όλους μας για την διεκδίκηση του ΔΙΚΑΙΟΥ αιτήματός μας.
Θα απαιτήσουμε να γίνει ξεκάθαρη η θέση ΟΛΩΝ (διοίκησης ΟΤΕ, υπουργείων ) για το θέμα μας, για να διαμορφώσουμε
και σχεδιάσουμε και εμείς το μέλλον μας.
Είναι ανήθικο να μένουμε στο σκοτάδι και στην αμφιβολία τόσο καιρό, να μην έχουμε από πουθενά μία επίσημη ενημέρωση
για το τι θα γίνει.
Αρκετά τα παιγνίδια που παίχθηκαν στις πλάτες μας.
Τέλος σας στέλνω τους αγωνιστικούς μου χαιρετισμούς, ελπίζω και εύχομαι το θέμα μας να λυθεί σύντομα και θετικά για μας.
Αποστόλης Μοσχοβίδης
ΤΔ Λάρισας και Τρικάλων
τηλ. 6974640785

Η. Τσέλος

Συνάδελφοι,
εγκρίνω προκαταβολικά όλες τις πρωτοβουλίες και όσες ενέργειες επιλεγούν να πραγματοποιηθούν από τώρα και πέρα, στο πνεύμα και στην κατεύθυνση των αρχών που διέπουν την ύπαρξη και λειτουργία του ιστολόγιού μας.
Δεν έχω αυταπάτη για το είδος της κοινωνίας στην οποία ζούμε (χτες, σήμερα και πολύ φοβάμαι και αύριο), αλλά με σοκάρει η παχυδερμία και ο κυνισμός όλων αυτών των βολεμένων που με διάφορους μανδύες και επιχειρήματα λυμαίνονται τα όνειρά μας. την αξιοπρέπειά μας και προπάντων το βαλάντιο του Ο.Τ.Ε.
Και όλα αυτά γιατί έμαθαν να ψηφίζουν σωστά και στον κατάλληλο χρόνο. Ενώ εμείς είμαστε τα παιδιά ενός κατώτερου θεού.
Για να μην παρασυρθώ και πω πράγματα που θα χρειαστεί να λογοκριθούν, θα γράψω κάτι τελευταίο :
Πρέπει την κατάλληλη στιγμή να αναζητηθούν ευθύνες (και ποινικές αν χρειαστεί ) από όλους αυτούς που μας καταδίκασαν δύο ολοόκληρα χρόνια στην αβεβαιότητα, την αγωνία, τον παραγκωνισμό και την απαξίωση μόνο και μόνο γιατί έτυχε να προσληφθούμε την διετία 1976-1977 (ΜΕ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ !!! ,ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΠΟΤΕ ΝΑ ΤΟ ΞΕΧΝΑΜΕ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΤΡΙΒΟΥΜΕ ΣΤΗ ΜΟΥΡΗ ΟΛΩΝ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΜΠΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΘΥΡΑ ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΙΡΩΝΕΥΟΝΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑΤΙ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΤΩΝ ΠΟΙΚΙΛΛΩΝΥΜΩΝ ΠΡΟΣΤΑΤΩΝ ΤΟΥΣ).
Σας ευχαριστώ έναν - έναν , τους παλιούς φίλους στην σχολή της Θεσσαλονίκης την Άνοιξη και το Καλοκαίρι του 1977 , αλλά και όλους τους άλλους που δεν έτυχε να γνωριστούμε ποτέ , και εύχομαι υγεία προσωπική και οικογενειακή και προπάντων δικαίωση σύντομα με ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ , ΟΡΓΗ και ΑΓΩΝΑ..
Τσέλος Ηλίας
Καρπενήσι
Τεχνικό Τμήμα
22370-80155

Ν. ΚΑΡΑΜΟΛΕΓΚΟΣ

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΓΕΙΑ. ΤΑΚΤΙΚΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ ΜΑΣ ΕΧΩ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΟΤΙ ΑΠΟ ΚΑΙΡΟ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΚΙΝΗΣΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΜΑΣ. ΚΑΛΙΟ ΑΡΓΑ ΠΑΡΑ ΠΟΤΕ. ΘΕΩΡΩ ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΗ. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΩ ΝΑ ΠΑΡΕΥΡΕΘΩ (ΕΙΜΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΡΟ) , ΑΛΛΑ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΚΑΙΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΑΨΟΥΜΕ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ ΤΥΦΛΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΜΑΣ. ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΞΕΤΑΣΕΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΣΦΑΙΡΙΚΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΝΕΙ ΚΑΙ ΜΙΑ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ. ΘΑ ΤΑ ΞΑΝΑΠΟΥΜΕ ΣΥΝΤΟΜΑ. ΚΟΥΡΑΓΙΟ. ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΕΛΕΓΕ Ο ΦΙΛΟΣ ΜΟΥ Ο ΘΑΛΑΣΣΙΝΟΣ « Η ΓΕΝΙΑ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΣΥΝΗΘΙΣΕΙ ΝΑ ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ» ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΑΜΟΛΕΓΚΟΣ - ΣΥΡΟΣ

Γ. Θαλασσινός (5)

Συνάδελφοι

Στην παρούσα φάση ο Δικηγόρος μας δεν μπορεί να παραστεί

Η ομάδα που μέχρι σήμερα ήταν επιφορτισμένη με αυτό το έργο θα

σας ενημερώσει για όλα τα θέματα

το μαγαζί που θα συναντηθούμε είναι το Πάπυρος café στη Πλατεία Φατσέα στον Βύρωνα

στο παρακάτω link θα βρείτε χάρτη της περιοχής

http://www.forthnet.gr/templates/driveme.aspx?c=10008226&initialCenterX=479044.92&initialCenterY=4200501.09&initialZoomLevel=2

Γ. Θαλασσινός

Θ. Μακρής (2)

Συνάδελφοι,

Σχετικά με τη συνάντηση της Τετάρτης μου είναι δύσκολο να παρευρεθώ. Όμως είμαι απόλυτα σύμφωνος με τη συγκεκριμένη προσπάθεια , την οποία εξάλλου είχα προτείνει από το 2007 αλλά για διάφορους λόγους και κυρίως την αντίρρηση συγκεκριμένων βολεμένων υποτίθεται συναδέλφων των Αθηνών δεν κατέστη δυνατό να δρομολογηθεί. Τέλος πάντων έστω και τώρα κάτι είναι.

Εγώ βέβαια και κάποιοι άλλοι συνάδελφοι από τα Ιωάννινα και την Πρέβεζα έχουμε διαγραφεί από πέρυσι από τους συλλόγους μας γιατί θεωρούσαμε και θεωρούμε (ακόμη περισσότερο τώρα) ότι με την ΟΜΕ – ΟΤΕ δεν έχουμε κανένα σημείο επαφής αλλά αντιθέτως την πλήρη άρνησή τους στα δίκαια αιτήματά μας. Η ευθύνη αυτή βαραίνει αποκλειστικά τους συνδικαλισταράδες που το μόνο μέλημά τους είναι η καλοπέρασή τους και η επιλεκτική διεκδίκηση των δικαιωμάτων υποτίθεται των εργαζομένων και ας είναι εκεί που είναι και με την δική μας ψήφο. Άς τους κρίνει ο καθένας όπως νομίζει.

Τελειώνοντας εύχομαι και ελπίζω να ανταποκριθούν όλοι οι ενδιαφερόμενοι συνάδελφοι στην προσπάθεια αυτή και ας προχωρήσουμε τάχιστα στη δημιουργία νέου ανεξάρτητου συνδικαλιστικού σωματείου.-

Θεόδωρος Μακρής

Τηλέφ. 2651046299 Ιωάννινα

Ε. ΑΝΑΓΝΟΣ

ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΣΥΝΕΧΩΣ, ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ ΤΙΣ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ.
ΕΙΜΑΣΤΕ, (ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ), ΟΛΟΙ ΣΥΜΦΩΝΟΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΣΟΒΑΡΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΠΟΥ ΣΤΟΧΟ ΘΑ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΛΥΣΗ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΓΟΡΔΙΟΥ ΔΕΣΜΟΥ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΡΑΤΑΕΙ ΔΕΜΕΝΟΥΣ ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΤΩΡΑ. ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΑΝΟΥΣΙΕΣ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ Η ΚΛΑΨΑΡΙΚΕΣ ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ. ΑΣ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΑΤΥΠΑ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΕΝΑΣ ΠΥΡΗΝΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΚΑΤΑ ΤΑ ΓΝΩΣΤΑ. ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΑΡΑΣΤΩ ΣΤΗ ΣΥΝΑΞΗ ΣΑΣ ΛΥΠΑΜΑΙ.
ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΘΑ ΗΤΑΝ Η ΝΟΜΙΚΗ ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΠΟΥ ΜΑΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ, (ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΓΡΑΦΟΜΕΝΑ), ΑΝ ΤΗΝ ΕΙΧΑΜΕ ΑΥΤΟΥΣΙΑ ΑΝΑΡΤΗΜΕΝΗ.
ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ ΑΝΑΓΝΟΣ ΠΡΟΪΣΤ. ΤΕΚ ΑΜΦΙΣΣΑΣ Θόαντος 7 ΑΜΦΙΣΣΑ 33100 τηλ: 22650-72899 fax : 22650-29071 κιν : 6974034875, (438164)

Γ. Θαλασσινός (4)

Συνάδελφοι

Αναφορικά με την συνάντηση της Τετάρτης αρκετοί συνάδελφοι τηλεφωνικά με ενημερώνουν ότι θα παραστούν και μάλιστα θα έλθουν και συνάδελφοι από την επαρχία.

Όσοι συμφωνούν με την κίνηση της Τετάρτης αλλά δεν μπορούν να παραστούν καλό είναι να συμβάλουν με τις απόψεις τους αναρτώντας αυτές στο blog.

Είναι θετικό να συμβάλλουμε όλοι στη κοινή προσπάθειά μας έτσι ώστε να γίνει σαφές προς όλες τις κατευθύνσεις ότι δεν μπορούν να μας αντιμετωπίζουν με τρόπους που όλοι πλέον γνωρίζουμε.

Γ. Θαλασσινός

Δ. Σπινέλλης

Συναδελφοι γεια σας.....
Η Εφημεριδα της Κυβερνησεως Πρωτο Τευχος , αριθμος φυλλου 178 ,αρθρο 74 της 14 Ιουλιου 2005, σελιδα 2890 γραφει :
Εθελουσια αποχωρηση προσωπικου ΟΤΕ
Στο μονιμο προσωπικο του ΟΤΕ που συμφωνα με τις διαταξεις του ισχυοντος
ΓΚΠ του ΟΤΕ απολυεται αυτοδικαια και υποχρεωτικα μεχρι 31-12-2012 και συνταξιοδοτειται μεχρι την ιδια ημερομηνια απο το ΤΑΠ-ΟΤΕ, και το οποιο
επιθυμει να υπαχθει στι διαταξεις του παροντος αρθρου, αναγνωριζεται τοσος
πλασματικος χρονος ασφαλισης οσος απαιτειται για το σκοπο θεμελιωσης
δικαιωματος αμεσης ληψης συνταξης κτλ--- τελεια και παυλα
Το ΤΑΠ-ΟΤΕ σε αποφαση του συμβουλιου ηταν θετικο.
{ Εαν καποιος εχει αυτη την αποφαση του ΤΑΠ- ΟΤΕ να την ανεβαση }
Η Δ/νση Διαχειρισης ανθρωπινου δυναμικου μας ενημερωνει οτι ολοι εμεις
απολυομαστε αυτοδικαια και υποχρεωτικα μεχρι 31-12-2012 τελεια και παυλα
ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟ ΚΩΛΥΜΑ ?
Προτεινω στην συναντηση στην Αθήνα να ειναι παρων και ο Δικηγορος μας
κ. Ρέμελης για να μας ενημερωση για τα νομικα θεματα
Επισης θα προτεινα η συναντηση να γινει στο Πολιτιστικο στο ΝΥΜΑ
( κατοπιν συνεννοησης )
και μαλιστα στις τρεις το μεσημερι για να ειναι και οι συναδελφοι απο
τα γυρω κεντρα, και που θα ειμαστε ολοι ζεστοι απο την πιεση.
Οσο για τους συναδελφους στο Μεγαρο εαν μπορουν να ζητησουν αδεια.
Σπινέλλης Δημήτριος
Προσληψη 22-12-1977

Α. Δρίβας (3)

Σας συγχαίρω όλους όσους ασχολούνται ακόμη με το θέμα μας αλλά και με το blog (γιατί υπάρχουν πολλοί που ούτε καν δεν μπαίνουν στον κόπο να το διαβάσουν)
Δεν ξέρω για άλλους από την περιοχή μου (Φθιώτιδα) αλλά εγώ είμαι μαζί σας σε ότι και αν αποφασίσετε.
Άλλωστε δεν θα είναι η πρώτη φορά που θα μετέχω σε κάποια κίνηση για το καλό όλων μας.(παλαιοτέρα ΠΕΗ-ΟΤΕ) την συγκεκριμένη ημέρα δυστυχώς δουλεύω
βράδυ-νύχτα και δεν θα μπορέσω να παρευρεθώ. ελπίζω να διαβάσουμε την επόμενη τα καλά νέα. Βέβαια δεν πρέπει για κανένα λόγο να το βάλουμε κάτω όταν κάποιοι θα αρχίσουν να μας λένε ΔΙΑΣΠΑΣΤΕΣ κλπ κλπ
Εδώ πρέπει να πω << ΕΜΠΡΟΣ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΠΟΥ ΧΑΡΑΞΑΝ ΘΑΛΑΣΣΙΝΟΣ - ΠΕΡΠΙΝΙΑΣ >>
Δρίβας Αθανάσιος
Λαμία
τηλ. 6974364299

Παναγ. Τσακνάκης

Ας μου επιτραπεί και σε μένα να εκφράσω την ..απογοήτευση μου από ΟΛΟΥΣ τους συνδικαλιστές ,την Διοίκηση , τους Συναδέλφους που συνέβαλαν στο να μη φύγουμε. Αρκετά πια η ΚΟΡΟΪΔΙΑ δεν πάει άλλο. Δυόμιση χρόνια μας έχουν σπάσει τα νεύρα. Συνάδελφοι εσείς που <<ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΦΥΓΕΤΕ>> πάρετε ΤΗΛΕΦΩΝΟ όχι email όσους γνωρίζεται και προσκαλέστε τους στην συνάντηση που προτείνει ο συν Γ.Θαλασσινός. (Εγώ τουλάχιστον αυτό Θα κάνω). ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΤΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΩΡΑ .ΟΧΙ ΑΥΡΙΟ. ΑΡΚΕΤΑ ΠΙΑ. Εάν είμαστε νόμιμοι (Ο δικηγόρος μας αυτό λέει) δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα Άλλοι πρέπει να φοβούνται…καιρός να τους κόψουμε τα χαμόγελα έχει απόλυτο δίκιο ο συν Θαλασσινός. έχουμε καταντήσει γραφικοί εμείς που πήραμε αλλά και ΔΩΣΑΜΕ στον ΟΤΕ εδώ και 30 και πλέον χρόνια. Συνάδελφε Περπινιά θα ήθελα να σε προσκαλέσω να επιστρέψεις στο Blog οι απόψεις σου νομίζω είναι πολύτιμες.. Ευχαριστώ

Παναγ Τσακνάκης ptsaknakis@gmail.com 6974907737

Γ. Θαλασσινός (3)

Συνάδελφοι

Πιστεύω ότι το κείμενο που ανάρτησε ο Γ. Περπινιάς εκφράζει τις σκέψεις και τα αισθήματα όλων μας πάνω στο θέμα που μας αφορά

Συγχαρητήρια Γιώργο σε ευχαριστούμε

Με την ευκαιρία όμως θέλω να εκφράσω και εγώ τις απόψεις μου Είμαι δυστυχώς παντελώς απογοητευμένος από το σύνολο της συνδικαλιστικής μας εκπροσώπησης.

Ταμπουρωμένοι πίσω από την δογματική θέση «είμαστε κατά κάθε εθελουσίας»

Δεν μας στηρίζουν

Δεν μας ακούν

Δεν μας βοηθούν

Δεν συμμερίζονται την αγωνία 700 ατόμων

Αντιθέτως

Πολλές φορές μας αντιμετωπίζουν ως ξένο σώμα ως γραφικούς τύπους που συνεχώς γκρινιάζουμε ως μικρά παιδιά «μη μιλάτε…. εσείς θα φύγετε» χαμογελώντας είναι αυτοί που με την ψήφο μας εμείς τους αναδείξαμε να υπερασπίζονται τα συμφέροντά μας.

Μετά από αυτά είναι κυρίαρχη η άποψη μεταξύ των συναδέλφων να προχωρήσουμε στη δημιουργία

Ανεξάρτητου συνδικαλιστικού σωματείου

Συνάδελφοι

Την Τετάρτη 16/4/2008 στις 6:30 μ.μ. στο Café Πάπυρος,

Πλατεία Φατσέα στον Βύρωνα (πίσω από το Δημαρχείο) σας περιμένουμε να συζητήσουμε όλες τις εξελίξεις

Γ. Θαλασσινός

Περπινιάς (6)

ΜΕ ΤΙ ΚΑΡΔΙΑ ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΕΙΣ

Με τι δύναμη να ακολουθήσεις την Ομοσπονδία που δεν δίνει σημασία σε 700όσιους συναδέλφους, οι οποίοι χωρίς εμπειρία, συνδικαλιστική, οι περισσότεροι, με γνώσεις μικρές περί τα νομικά, αποδεικνύουν καθημερινά το δίκαιο του αιτήματος τους, αποκαλύπτουν καθημερινά ότι κάτι έγινε και δεν συμπεριλήφθηκαν στην εθελουσία .

Δεν έχει σημασία εάν συμφωνεί κανείς η διαφωνεί με την εθελουσία που έγινε, αυτό πρέπει να γίνει κατανοητό, το κύριο θέμα είναι αφού έγινε, πρέπει να έχουν τη δυνατότητα όσοι έχουν το δικαίωμα και το επιθυμούν να συμμετέχουν.

Η Συνδικαλιστική μας ηγεσία συμφωνεί στο ότι ¨ στην άρνηση από μέρους του οποιουδήποτε να εφαρμόσει τους νόμους (ΓΚΠ και Καταστατικές διατάξεις του ΤΑΠ ΟΤΕ ) είναι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΗ να απαντά με αγώνα και υπεράσπιση όσων θίγονται?

Εάν ΝΑΙ που είναι η διαμαρτυρία της, η βοήθεια της με τους νομικούς της συμβούλους, οι παραστάσεις της στην Διοίκηση , οι ανακοινώσεις της προς εμάς , οι παρουσίαση του θέματος μας στα ΜΜΕ, στο υπουργείο εργασίας, στην δικαιοσύνη κλπ . μας ΑΦΗΣΕ ΜΟΝΟΥΣ, ιδιοτελώς φερόμενη, και τώρα ζητάει να την ακολουθήσουμε.

Εδώ λοιπόν γίνεται το παράδοξο να καλούμαστε να αγωνιστούμε για αυτά που θα καταργηθούν ενώ δεν ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΚΑΝΕΝΑΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΦΑΡΜΟΖΟΝΤΑΙ .

Ω της υποκρισίας και του φαρισαϊσμού το μεγαλείο .

Η κυβέρνηση φοβάται το κόστος για την εφαρμογή των αποφάσεων της, η Διοίκηση εγκλωβίστηκε στην ενέργεια της να μην μας συμπεριλάβει γιατί θα κρέμαγε τον Οργανισμό εάν φεύγαμε και εμείς στην συγκεκριμένη στιγμή, η ομοσπονδία φοβάται ότι δεν θα μπορεί να θέτει ζητήματα ασφαλιστικά εάν αγωνιστεί για ένα θέμα της εθελουσίας.

Είναι δυνατόν ? όλα αλισβερίσι και υπολογισμός ?

Συνάδελφοι είμαστε θυσία σε βωμούς σκοπιμοτήτων και δυστυχώς συνεχίζουμε .

Ας αναλογισθεί η συνδικαλιστική ηγεσία τι καρπούς δρέπει. Με sms θα δηλώνεται η παρεμπόδιση, πράγμα που εάν ισχύσει τότε θα απολαύσουμε το << μεγαλείο>> της αγωνιστικότητας .

Κύριοι της ΟΜΕ και των Σωματείων, η υπεράσπιση, όχι προσώπων που όπως νομίζετε ότι είναι το θέμα μας αλλά των δικαιωμάτων των εργαζομένων, γιατί περί αυτού πρόκειται, σας έχει ξεφύγει. Και σιγά σιγά θερίζετε αναξιοπιστία προθέσεων και καχυποψία .

Λυπάμαι για την μη διορατικότητα των ασχολουμένων με τα εργασιακά μας. Φοβούνται την αλήθεια και την δικαιοσύνη αξίες, που υποτίθεται ψηφίζονται, για να υπερασπίζουν και έχουν χαθεί σε άλλα αντ΄άλλων.

Λυπάμαι για εκείνους που είναι σειρά μας, όχι γιατί δεν θέλουν να πάρουν μέρος στην έξοδο, αλλά γιατί χρησιμοποίησαν και χρησιμοποιούν ως άλλοθι και δικαιολογία στην απόφαση τους, ότι υπάρχει αμφιβολία για το τι διέπει τις εργασιακές μας υποχρεώσεις αλλά και δικαιώματα. Μιλώ απροκάλυπτα για συναδέλφους υπηρετούντες σε υψηλές θέσεις οι οποίοι, με λίγες εξαιρέσεις δεν διαβεβαίωσαν ως όφειλαν τους υπηρεσιακούς παράγοντες και τις αρμόδιες υπηρεσίες για την λαθεμένη κίνηση να μην μας αφήσουν να συμμετέχουμε.

Λυπάμαι γιατί σήμερα 4/4 ημέρα γενέθλια, για πολλούς από εμάς, μετά και την επίσημη διαβεβαίωση της Δνσης Ανθρώπινου Δυναμικού, βρισκόμαστε σε κατάσταση αβεβαιότητας, ομηρίας, και σε αμφιβολία απέναντι στις προθέσεις των εκπροσώπων μας, της εργοδοσίας μας, της πολιτείας και το σημαντικότερο των ίδιων των συναδέλφων μας .

Αποχαιρετώ το blog με αυτή μου την επιστολή. Δεν εγκαταλείπω τον αγώνα αλλά νομίζω εξαντλήθηκε η ουσία πληροφόρησης, δεν έχει νόημα, το νομικό ζήτημα έχει αποδειχθεί και δεν το βλέπουν μόνο όσοι δεν θέλουν, η διασπορά μας σε όλα τα σημεία της επικράτειας δεν επιτρέπει ίσως στην μαζικότητα μας, πολλοί από εμάς, (θέλω να πιστεύω ότι γίνεται από έλλειψη απασχόλησης με Η/Υ και ηλεκτρονικά μηνύματα ) δεν συμμετέχουν, γράφουμε οι ίδιοι και οι ίδιοι ώστε γινόμαστε <>.

Περίπου εξακόσιοι τόσοι συνάδελφοι τρία χρόνια, κοροϊδεύονται και εμπαίζονται, έχουν γίνει αντικείμενα ειρωνικών σχολίων, από συναδέλφους, γνωστούς, φίλους, και πιθανόν κάποιους που χαμογελούν <>.

Με συναδερφικούς χαιρετισμούς χρόνια πολλά σε όσους σήμερα 4/4/2008 κλείνουν 31 χρόνια πραγματικής υπηρεσίας στον ΟΤΕ.

Γ . Περπινιάς

gperpinias@ote.gr

Χαραλ. Μαχαιρίδης (2)

Αγαπητοί συνάδελφοι καλημέρα και καλό μήνα.

Συγχαρητήρια για το πραγματικά εμπεριστατωμένη μελέτη σας, που αναρτήθηκε στο blog.

Λυπάμαι πραγματικά γιατί διαφαίνεται ενεργή ανάμιξη υπηρεσιακών παραγόντων του ΟΤΕ σε εντελώς απαράδεκτες μεθοδεύσεις. Θα ήθελα πολύ να μάθω ποιό είναι το κίνητρό τους. Ευτυχώς όμως εσείς με το δημοσιεύμα σας πραγματικά τους αποκαλύπτετε.

Είμαι περίεργος να δω αν υπάρξουν αντιδράσεις. Σίγουρα αυτά που γράφονται προσωποποιούνται σε συγκεκριμένα υπηρεσιακά στελέχη και θα ήθελα να ακούσω την δική τους άποψη. Είναι σίγουρο ότι πλέον είναι πολύ δύσκολο για αυτούς να κρύβονται πίσω από το δάκτυλό τους.

Χαράλαμπος Μαχαιρίδης Τ.Τ. Ξάνθης