Σ. Κοντός (2)

Αγαπητοί συνοδοιπόροι χαίρετε

Μας έχουν αποκαλέσει κάποιοι "καβάτζα" της εθελουσίας εξόδου του 2005. Αυτό σημαίνει οτι, εαν δεν είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον συμμετοχής σ'αυτήν οι περίπου 5500 υπάλληλοι, αλλά μικρότερος αριθμός, εμείς αυτόματα θα είμαστε εκείνοι, που θα εντασσόμαστε σ'αυτόν τον αριθμό ικανοποιώντας έτσι τις τότε προσδοκίες της Διοίκησής μας.
Άλλοι μας βλέπουν τώρα "σωσίβιο" του "κρυφού" προυπολογισμού του ΟΤΕ για τη χρήση του 2008. Αυτό σημαίνει οτι η ακύρωση του προγράμματος εθελουσίας εξόδου μας, δίνει τη δυνατότητα στον ΟΤΕ -όπως αναγράφεται σε οικονομικό ένθετο εφημερίδας της Κυριακής 15/6/2008-να αφαιρέσει 201,15 εκατ. ευρώ από το εξοδολόγιό του. Με τη θυσία μας δηλαδή εξωραίζεται ο ισολογισμός του ΟΤΕ.
Είμαστε λοιπόν ένα κρίσιμο μέγεθος-μία κρίσιμη μάζα, που χρησιμοποιούν τα εκάστοτε συμφέροντα για τις δικές τους επιδιώξεις κατά το δοκούν,χωρίς να ευαισθητοποιούνται για έννοιες όπως δικαιοσύνη,δικαιώματα,ανθρώπινη υπόσταση,κοινωνική ευαισθησία,ισονομία,δίκαιη μεταχείριση ανθρώπινου παράγοντα.
Έχουμε προσφύγει στην Δικαιοσύνη "τυφλή" ελπίζω σε άλλου τύπου κελεύσματα -επιδιώξεις και θα αναμένουμε στωικά,επί μακρόν φαίνεται, έστω και αργοπορημένα να ενσκήψει και στο δικό μας ζήτημα, ικανοποιώντας θέλω να πιστεύω το περί δικαίου αίσθημα όλων μας, που έχει πληγωθεί από την βάναυση καταστρατήγηση -άδικη εφαρμογή των κανονιστικών διατάξεων, που διέπουν την περίπτωσή μας.
"Εστι ουν δίκης οφθαλμός ος τα πανθ' ορά " και διατηρεί άσβεστη τη φλόγα της δικαιοσύνης στις ψυχές των ανθρώπων.
Τελειώνοντας θέλω να σας ευχηθώ καλό κουράγιο, καλό καλοκαίρι και ας ελπίσουμε "ες Φθινόπωρο τα σπουδαία".

ΣΤΑΜ.ΚΟΝΤΟΣ