Α. Μοσχοβίδης (2)

Καλημέρα σας

Επειδή για προσωπικούς λόγους (βαρετές κοινωνικές υποχρεώσεις….) δεν θα μπορέσω να παραβρεθώ στην συγκέντρωση του Σαββάτου θα ήθελα να καταθέσω κάποιες σκέψεις μου σχετικές με την αντιμετώπιση του προβλήματός μας. Όπως ξέρουμε τα κόμματα της αντιπολίτευσης και η ΓΣΣΕ είναι αντίθετα γενικά στις εθελούσιες εξόδους προσωπικού με το σκεπτικό ότι επιβαρύνονται τα ασφαλιστικά ταμεία. Σύμφωνοι.
Αν όμως το κόστος της εθελούσιας το επιβαρυνθεί ο εργοδότης τότε τι θέση θα πάρουν?
Η ΟΜΕ ΟΤΕ συμφωνεί σ’ αυτήν την προοπτική?
Προτείνω λοιπόν να έρθουμε σε επαφή με την ΓΣΣΕ, και τα κόμματα της αντιπολίτευσης στους οποίους θα κάνουμε γνωστό το πρόβλημά μας, θα τους ζητήσουμε να μην παίξουν πολιτικά παιγνίδια σε βάρος των συμφερόντων 700 (και όχι μόνο) ανθρώπων και θα τους ζητήσουμε να «αποδεσμεύσουν» την ΟΜΕ ΟΤΕ από κάθε υποχρέωση πολιτικής σύμπλευσης. Δόξα τω θεώ στη χώρα μας υπάρχουν όχι και λίγα θέματα για να κάνουν αντιπολίτευση.
Θα πρέπει να τους τονίσουμε ότι αν η ΟΜΕ σε γενόμενη πρόταση από την Διοίκηση του ΟΤΕ για νέα εθελούσια, δεν δεχθεί (υποθετικά μιλάω μακάρι να έχω άδικο) τότε είναι σίγουρο ότι η νέα Διοίκηση θα βρει τρόπο να «απομακρύνει το πλεονάζον προσωπικό», όπως ξεκάθαρα αναφέρεται στην σύμβαση D.T και Ελληνικού Δημοσίου.
Και αν συμβεί αυτό την ευθύνη θα την φέρουν ακέραια αυτοί. Δυστυχώς όμως εμείς θα πληρώσουμε τα σπασμένα.
Ευχής έργον είναι να παραβρεθεί η ΟΜΕ και οι άλλοι σύλλογοι στην συνάντηση μας να πεισθούν για το δίκαιο αγώνα μας και να τον υποστηρίξουν.
Εύχομαι καλή επιτυχία στις εργασίες της συνάντησης μας.
(Θα ήθελα να παρακαλέσω την 3μελή επιτροπή να παρουσιάσει τις προηγούμενες προτάσεις μου και την σημερινή στην συνάντηση για να αποφασίσουν οι συνάδελφοι για τις μελλοντικές μας ενέργειες που πρέπει να γίνουν).
Σας ευχαριστώ πολύ.

Αποστόλης Μοσχοβίδης
ΤΔ Λάρισας & Τρικάλων
Τηλ.: 2410 995630
Κιν. : 6974 640785