Γ. Κορδιάς

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Σας εύχομαι ολόψυχα Χρόνια Πολλά και το Νέο Έτος 2008 να φέρει στον καθένα μας ότι επιθυμεί.
Θα ήθελα όμως με την σειρά μου να εκφράσω τις σκέψεις μου και τις απόψεις μου σχετικά με το θέμα μας.
Όλοι μας συνάδελφοι εδώ και 30 χρόνια έχουμε προσφέρει τις υπηρεσίες μας στον Οργανισμό μας , και λέω <<μας>> γιατί πιστεύω ότι ολοι μας τον θεωρούμε κτήμα μας, το σπίτι μας, μπήκαμε νέα παιδιά και βγαίνουμε γέροι, δώσαμε ότι καλλίτερο διαθέταμε για να τον φτάσουμε εδώ που είναι σήμερα.
Είμαστε όμως πικραμένοι από τις τελευταίες εξελίξεις γιατί συνταξιοδοτήθηκαν συνάδελφοι νεότεροι και με ίσως λιγότερα χρόνια.
Ποιός φταίει ο ΟΤΕ ή το Κράτος ???
Το Κράτος. Ο υπουργος δεν υπέγραψε. Ο υπουργός δε εφάρμοσε τον νόμο ( Ο παλαιός ΓΚΠ ή ο ισχύον ΕΚΠ είναι νόμος του κράτους που έχει ψηφισθεί από την βουλή).
Η πρόθεση του ΟΤΕ είναι να μας απολύσει. Το ΤΑΠ-ΟΤΕ για να μας συνταξιοδοτήσει χρειάζεται την υπογραφή του υπουργού και για αυτό καταφύγαμε στα δικαστήρια.
Έτσι δεν είναι ή κάνω λάθος ?????
Πρέπει κατά την άποψη μου να επαινέσουμε τους συναδέλφους που ανέλαβαν την πρωτοβουλία και την υποχρέωση να μας ενώσουν και να διεκδικήσουμε όλοι μαζί το δίκιο μας. Τους Ευχαριστώ από καρδιάς που με εκπροσωπούν.
Στην παρούσα φάση πρέπει να είμαστε ενωμένοι. Να έχουμε εμπιστοσύνη. Να μην εκφραζόμαστε διασπαστικά και τέλος πάντων ο δικηγόρος μας δεν είναι και κάποιος τυχαίος είναι καθηγητης πανεπιστημίου.
Πέρα λοιπόν από την δικαστική εξέλιξη θα πρέπει να πιέσουμε τα απώντα μέχρι τώρα συνδικάτα μας και την απούσα ομοσπονδία να διεκδικήσουν μέσα από την συλλογική σύμβαση την λύση του θέματος μας όπως έκαναν και στο παρελθόν για παρόμοιες περιπτώσεις.
Δεν είναι λύση να διαγραφούμε απο του συλόγους μας και να δημιουργήσουμε δικό μας. Νομίζω ότι χάνουμε δύναμη.
Αυτό που χρειαζόμαστε τώρα ειναι υπομονή και αυτοσυγκράτιση.
Το υπέρτατο αγαθό είναι η Υγεία και όχι η Συνταξιοδότηση. Ρωτήστε και τους συνταξιούχους.
Τέλος σας ευχαριστώ για την φιλοξενία και θα ήθελα μέσα σε αυτο το ιστολόγιο να γραφτούν 700 απόψεις για να υπάρχουν οι σεβαστές απόψεις ολονών μας.
Στο επαναγράφειν

Ευχαριστώ και πάλι

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΡΔΙΑΣ
ΣΗΤΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ