Ιπποκράτης Κρητικίδης (2)

Αγαπητοί συνάδελφοι

Πιστεύω πως οι δύο τελευταίες αναρτήσεις των συναδέλφων Θαλασσινού και Κορδιά, θίγουν την ουσία του προβλήματός μας.
Έτσι είναι συνάδελφε Κορδιά. Το Κράτος είναι αυτό που εμποδίζει την συνταξιοδότησή μας. Το βέτο του Παναγιωτόπουλου είναι αυτό που δεν ‘’επιτρέπει,, στον ΟΤΕ να μας απολύσει, πέρα από τις οποιοσδήποτε τότε πιθανές υπαναχωρήσεις του κ. Βουρλούμη, για τις οποίες δεν έχουμε και αποδείξεις. Και βάζω το επιτρέπει σε εισαγωγικά γιατί θεωρώ δεδομένο ότι θέλει η Διοίκηση να μας απολύσει (και αυτό επιβεβαιώνεται από πολλές πλευρές).
Το δεδομένο συν. Περπινιά είναι ότι ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΣΥΝΤΑΞΗ ΓΙΑΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΤΟ ΒΕΤΟ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ. Άλλωστε, αν παίρναμε σύνταξη το 2011 ή το 2012 που συμπληρώνουμε 35τία, δεν θα υπήρχε η πρόβλεψη στον ΓΚΠ για την με αίτησή μας παραμονή μας για άλλα 2 χρόνια στην υπηρεσία. Εκεί νομίζω στηρίζεται και το Βέτο Παναγιωτόπουλου.
Γιαυτό και πιστεύω πως είναι άστοχη ενέργεια η άσκηση αγωγών κατά του ΟΤΕ, όπως πολύ σωστά θέτει τα ζητήματα ο συν. Θαλασσινός στην ανακοίνωσή του της 14ης Ιανουαρίου. Η μόνη πίεση που μπορεί να ασκηθεί είναι προς την Υπουργό Απασχόλησης για την αποδοχή της αίτησης θεραπείας. Φυσικά οι συγκυρίες είναι πάντοτε δυστυχώς εναντίον μας.
Αλλιώς είμαστε αναγκασμένοι να περιμένουμε την εκδίκαση της υπόθεσης στο ΣΤΕ, όποτε αυτή κι αν γίνει. Προσωπικά δεν βλέπω κάποια άλλη διέξοδο.
Και φυσικά συμμερίζομαι και υιοθετώ την άποψη του συν. Κορδιά να παραμείνουμε κοντά στα σωματεία μας. Έστω αν μέχρι τώρα είναι απόντα, πέραν του γεγονότος (για όσους δεν το γνωρίζουν) ότι φέτος ο ΠΑΣΕ το έχει βάλει πολύ ψηλά στη λίστα του διεκδικητικού του πλαισίου (ύστερα από το ιδιοκτησιακό καθεστώς του ΟΤΕ και το Ασφαλιστικό). Για να μη θυμίσω και τη ρήση παλιού πολιτικού περί αρνιού και μαντριού.
Έστω ότι διαγραφόμαστε από τα σωματεία μας και μπαίνουμε στη διαδικασία δημιουργίας δικού μας σωματείου όπως λέει στην πρότασή του ο συν. Μακρής από τα Ιωάννινα. Είναι μια διαδικασία απίστευτα χρονοβόρα (Καταστατικό, Πρωτοδικεία, εκλογές κλπ κλπ) και τελικά πιστεύω χωρίς νόημα. Πέρα του γεγονότος ότι θα έρθουμε σε αντίθεση με όλους τους υπόλοιπους συναδέλφους μας ενώ τώρα τουλάχιστον τους έχουμε μαζί μας.

Ευχαριστώ για τη φιλοξενία.

Ιπποκράτης Κρητικίδης
Θεσσαλονίκη